Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ - ИЗНЕНАДАТА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ - ИЗНЕНАДАТА

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
    Как се забъркват каучукови ,,смески'', че ми е любопитно...
    Епа как .... Много ясно . Както вече споменАха некои колеги : тайни в химията и в технологията вече нема .
    `14-та година сме все пак . Не сме във времето на секретните военни съвеЦки технологиЙ.

.... истината е че се прави подобно на технологията за производство на вино , колкото и да звучи парадоксално :

- пълниш вОда в един казан , сложен на умерен огън .
    - После от едно пликче , на което пише "Винтер" ...ъъъ... "Winter" , демек : прах за зимна смеска . Мешаш с голема бъркалка като за домашна лютеница 15 мин.
    - после от другото пликче дето пише "Съмър" , демек : "Лято" , пак сипваш - и още 15 мин . бъркане
    - много е важно бъркането да е на умерен огън и непрекъснато , та да не загори гумата.

- накрая като се сгъсти , изсипваш Смеската в калъп - кеф ти 15 цола , кеф ти 16 , според джипката . Изстива 2 часа на спокоен въздух - и вече имаш зимно - лятна смеска ! .... аааа - и есенна и пролетна , щот , нали ... всесезонна .
    ...макар че в тази тема се говори главно за зимата и летОто , а някак си пролетта и есента са пренебрегнати .
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Според мен пък темата се разми заради вмъкването в уравнението на различни терени - очаквам и да видим дали всесезонните гуми се справят идеално при всички сезони с дълбока глинеста кал
      А сериозно - според мен в темата говорим за нормални почистени или полупочистени пътища...
      Иначе ако тръгнем към по-екстремни, там нещата стават в друга плоскост - все едно да започна да съдя Джип, че режима 'СНЯГ' върви добре само по утъпкан сняг, докато за дълбок сняг режима 'СНЯГ' не работи добре, а 'КАЛ' се справя идеално
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        Епа как .... Много ясно . Както вече споменАха некои колеги : тайни в химията и в технологията вече нема .
        `14-та година сме все пак . Не сме във времето на секретните военни съвеЦки технологиЙ.

.... истината е че се прави подобно на технологията за производство на вино , колкото и да звучи парадоксално :

- пълниш вОда в един казан , сложен на умерен огън .
        - После от едно пликче , на което пише "Винтер" ...ъъъ... "Winter" , демек : прах за зимна смеска . Мешаш с голема бъркалка като за домашна лютеница 15 мин.
        - после от другото пликче дето пише "Съмър" , демек : "Лято" , пак сипваш - и още 15 мин . бъркане
        - много е важно бъркането да е на умерен огън и непрекъснато , та да не загори гумата.

- накрая като се сгъсти , изсипваш Смеската в калъп - кеф ти 15 цола , кеф ти 16 , според джипката . Изстива 2 часа на спокоен въздух - и вече имаш зимно - лятна смеска ! .... аааа - и есенна и пролетна , щот , нали ... всесезонна .
        ...макар че в тази тема се говори главно за зимата и летОто , а някак си пролетта и есента са пренебрегнати .
        Жив да си Владе ! От утре ги почвам тия смески ! Имам и каЛчук , и ,,силика''...А силиката е песОк, за това не се прЪзалят зимните
        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Жив да си Владе ! От утре ги почвам тия смески ! Имам и каЛчук , и ,,силика''...А силиката е песОк, за това не се прЪзалят зимните
          Ако очакваш яка зима - хвърли вътре и няколко кила вериги
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Всесезонните гумите са компромис и са смислени ако се кара 10-15 хил. км. на година. При по-голям пробег просто няма смисъл от тях, все пак всесезонната гума през лятото е по-зле от лятната и зимата е по-зле от зимната!
            יעבור
            «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              ... пък Пенчо нек се пъне с BFG AT-то!
              Не се пъне. Има вериги !
              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                Всесезонните гумите са компромис и са смислени ако се кара 10-15 хил. км. на година. При по-голям пробег просто няма смисъл от тях, все пак всесезонната гума през лятото е по-зле от лятната и зимата е по-зле от зимната!
                Абе не сте патили .

Понякога е необходим пробег не 15 хиляди км , а по- малко от 0.5 км. за да се утрепе човек .

Ама всеки знае себе си .
                Един му е скъпо времето , за да отделя половин ден годишно за смяна на гуми (нема време щот пише у Форума) .

Друг пък му е къс портфейла за два чифта гуми (летни и зимни), ама ни убеждава (май по-скоро себе си) че това дето той е спестил е най-правилното . Ча на всичко отгоре гледа и с насмешка на тия дет сменят въпросните , че и със все джанти за по-лесно .

Трети има опит със "всесезонки" , ама по белите държави . А там както е известно общото в чистенето на техните пътища и нашите е единствено че бат Бойко лОви снежинките у въздуха.

Епа язък дето разбираш от гума , щом до сега не си подкарал този иначе пичьеливш бизнес !
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Епа язък дето разбираш от гума , щом до сега не си подкарал този иначе пичьеливш бизнес !
                  Сега ще ме набедят,че продавам гуми.... ЧРД и тук,на патерица !
                  Виден столичен ихтиолог

Коментар

The best всесезонни гуми money can buy по моЙ наблюдения... но са вече history и се чудя к`во стана - при кАмунизма толкова ли много чистеха пътищата, скоростите ли беа толкоз ниски или народо се изпедерасти и ни мой да кара вече:

Вида Спорт

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Vida_sport61.jpg
Прегледи:1
Размер:71.4 КБ
ID:5618435

Вида Контакт (така се твърди в бившия продавалник, имах такива, не приличат много-много, ама снимката е само една)

Име:Vida_contact.jpg
Размер:6.6 КБ
ID:5618436

И тези легендарни Види (studdable & studless) - слагаш една двойка отзадЗе на жигулата или москвето и си танк, баце:

Име:Vida_shipove.jpg
Размер:131.1 КБ
ID:5618437

Как се оправяхме тогава, просто не мога да разбера. Самоубийци некви отчаяни сме биле, то туй при кАмунизма нали не беше живот, та...
                    Има повече самолети на дъното на морето, отколкото подводници в небето. ©

Коментар

И мен като повечето зимата ме изненада и трябваше да се прибирам от работа в 20см сняг с летните галошки. Е прибрах се и преди малко влязох в гаража за половин час и си качих зимните гуменетки готови на джантите както винаги. Сега вече не ми пука за снега, ще гребе като малко тракторче

Коментар

Тест от преди малко (за съжаление не снимах) между:
                        VW Touareg 2.5tdi с VREDESTEIN QUATRAC 3 SUV /ALL Wheater/ на 30.000км (втора година нон стоп каране)
                        Mercedes C-class 220cdi с Debica Frigo /Winter/ на 7000км (втора зима)

При тест на равен участък с 10-15см. сняг при скорост от 50км. Спирачния път на Туарега бе с една дължина ПО-КЪС!
                        този тест го направихме 3 пъти.

При тръгване от 0 до 50км (от място) Туарега също победи като победата бе с 5-6 метра ( 2 пъти изпробвано)

Разбира се тук играе и главна роля и самата кола. Едната е 4х4 другата е със задно предаване.
                        Но резултата е повече от ясен и за пореден път се убедих,че Всесезонната /All weather/ от висок клас /марка + висока цена/ е по-добра от която и да е евтина зимна гума през зимата.

Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от grand123 Преглед на мнение
                          ... Но резултата е повече от ясен и за пореден път се убедих,че Всесезонната /All weather/ от висок клас /марка + висока цена/ е по-добра от която и да е евтина зимна гума през зимата.
                          А ако зимната гума не е "куче марка", а е от същия ценови клас (който в същност не е и нещо особено за размери 16 и 17")? Или този тест не ти се иска го правиш?
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                            ====

Как се оправяхме тогава, просто не мога да разбера. Самоубийци некви отчаяни сме биле, то туй при кАмунизма нали не беше живот, та...
                            А ти па колко шифьорски стаж имаш при КомънИзъма , та ни слагаш в един кюп ?!

Сега да ти кажем :
                            1. Тая легенда с "Виденките" е пълен ташак и за нея не ми се говори . Остави Гугъла , ами питай некой връстник на баща ти -:шифьор , ама не шифьор на Посланика ни в братските азиатски куманистически държави , а такъв дето е търкалял у ДАП- а , у нашенско.

2. Трепеха се и тогава . Ама тогава немаше Гугъл . А главното средство за информация , в-к Работническо дело , немаше адет да съобщава за катастрофи . Ама никак даже ! И "националната теуевизия" също немам спомен да е давала "обширен репортаж от мястото на катастрофата". Щот - такива неща са типични за упадащия и загниващ капитализъм , но не и за нашия прогресивен строй.

3. Но не и на последно място : В ония години разрешената скорост извън населено място беше 80 км.
                            Та , карайки по пътищата на НРБ със 78- 80 км./час , рядко ми се случваше някой да "профучи" покрай мен . Примерно със 100.
                            Сега , карайки със 100 е практика покрай мен да профучават джигити с най-малко 140 . Еми не става с виденки вече.

Коментар

А ти па колко шифьорски стаж имаш при КомънИзъма , та ни слагаш в един кюп ?!

Сега да ти кажем : ....
                              Дори не при комунизЪма, а в зората на демокрацията пред блока имаше 3 коли. Сега вече мястото за паркиране е проблем, а сутрин на кварталната уличка има задръстване.

Едно време освен "по-така" гуми бяха кът и сервото на спирачки и волан, да не говорим за ABS-и, ЕSP-та и всякакви там трибуквено съкратени глезотии, облекчаващи живота на средния шофьор ...

Така че, ако някой иска да е като едно време, да слиза от HEMI-то и да се качва на жигулката, ако намери читава такава.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от grand123
                                На мен ми стига че гумите са ми по-добри от евтините зимни гуми през зимата и от евтините летни през лятото.
                                Другото което ми стига е ,че не давам излишни пари за смяна на гуми по 2 пъти на година.
                                Тествай си гумите на сух сняг, не на киша, и пак ела.
                                Аз обикновено съм с приблизително най-добрите гуми за сняг и за това така пиша. Евтини нови зимни също са добре на сняг. Различно е според условията, кое е евтино на гумата и кое е добро. Всесезонните са добри докато не стане дума за истинска зима без киша.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 13,406 в 15:26 на Вчера.

Зареждам...
                                X