Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Патрол y60 макс. размер гуми без повдигане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Патрол y60 макс. размер гуми без повдигане

Здравейте аз съм нов член от скоро имам един Патрол дълга база 1993 година. Сега е в бокса за консумативи.

Гумите ми са много зле напукани и искам да запитам кажете какъв е максималния размер гуми който може да се побере стандартно на джипа без да го повдигам.

Спрял съм се на АТ гуми, защото ще карам повечко по асвалт. Някои може ли да ми даде акъл.

Интересувам се също как се превеждат размерите от рода на
    31/10.5/15
    32/12/15
    35/12/15

какво точно значи и как съответстват на 235/60/15 този тип размери ширина, процентна височина от ширината и радиус.

Re: Патрол y60 макс. размер гуми без повдигане

за какво мислиш да го ползваш?
    PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
    КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
    0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от PatrolGR Преглед на мнение
      Здравейте аз съм нов член от скоро имам един Патрол дълга база 1993 година. Сега е в бокса за консумативи.

Гумите ми са много зле напукани и искам да запитам кажете какъв е максималния размер гуми който може да се побере стандартно на джипа без да го повдигам.

Спрял съм се на АТ гуми, защото ще карам повечко по асвалт. Някои може ли да ми даде акъл.

31/10.5/15
      32/12/15
      35/12/15

какво точно значи и как съответстват на 235/60/15 този тип размери ширина, процентна височина от ширината и радиус.
      Карането по асфалт не пречи да си купиш нови гуми ,щом тези са стари и напукани.За гуми и какви влизат на нисана без лифт има много написано в форума ,затова ползвай търсачката.Последните два размера не са верни .Най вероятно става въпрос за /12,5/
      B+

Коментар

31/10.5/15
        32/12/15
        35/12/15

Тази система е "абсолютна" в инчове (1 in = 2.54 cm) 31/10.5/15 се чете: общ диаметър на гумата 31'', широчина на протектора 10.5". джанта 15".
        преведено на по използваната система с процентите 31/10.5/15 е приблизително 265/75/15 Другите размери които си написал са доста непопулярни. Стандартните са 32/11.5/15, 33/12.5/15, 35/12.5/15, може би си имал предвид някой от тях?
        31/10.5/15 определено е добър размер за патрол (без да е пипан).
        Technical Rescue Direct - life lies in courage
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

основно ще шофирам в софия по асвалта, работя в центъра и 3-4 пъти месечно ще излизам в планината ...

имаме семеина вила в планината без път до там големи наклони камениста настилка едно време можеше да се стига до там скола но вече не 90% ще съм на асвалта в центъраи съм се спрял на АТ модел гуми

джипа не е повдиган както е е излязал от завода така е не искам да му пипам окачването бил е с гуми 31/10.5/15 но ниакои ги е срязал и сега е с 235/75/15 с тези го купих само резервната е по-голяма

и до преди малко нямах и идея какво значат цифрите

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
            ...31/10.5/15 определено е добър размер за патрол (без да е пипан).
            31/10.5/15 е стандартния за Patrol GR.

основно ще шофирам в софия по асвалта, работя в центъра и 3-4 пъти месечно ще излизам в планината...
            3-4 пъти значи всеки уикенд. За Вашата експлоатация най-добре е стандартния размер гуми - 31/10.5/15, особено ако няма да се прави лифт на окачването, или един размер (един инч) по-голям, тоест 265/75/16 (32" инча). Затова churov попита каква ще бъде експлоатацията на джипа. Ако ще се кара по-сериозно офроуд, тогава може да се мисли и за 33"-ки гуми (или по-големи), тоест 33/10.5/15, 255/85/16 или 285/75/16 и т.н.

Коментар

Аз на един такъв патрол съм монтирал 265/75/15 и мисля, че това е максималния разумен размер без лифт.

Коментар

На моя му монтирах 255/85/16 което си е 33'' преди лифта и нямах проблем.Друг е въпроса че колата се ,,спъна'' чувствително и на колегата не му трябва това. Няма смисъл да слага над стандартния(заводски) размер.Всичко друго ще доведе до загуба на скорост и разход на гориво.
                0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
                  На моя му монтирах 255/85/16 което си е 33'' преди лифта и нямах проблем.Друг е въпроса че колата се ,,спъна'' чувствително и на колегата не му трябва това. Няма смисъл да слага над стандартния(заводски) размер.Всичко друго ще доведе до загуба на скорост и разход на гориво.
                  Тук говорим за Y60 (GR), но например на Y260-тката като му сложих 31"-ци (стандартно с 29"), джипа си вървеше перфектно. Но може би защото е малко по-лек от GR-a и с по-големи предавателни числа.

Коментар

Възможно е , но на колегата не му трябват повече от 29''-31'' !
                    Моя го закупих с гуми 235/75/16 и след смяната с по-големи нещата станаха много по-различни.Предценката све пак си е негова!
                    0899187766

Коментар

фабрично не е ли с 31"? Дори с 32" няма да има проблеми - разхода се вдига, най-вече защото километража започва да показва малко по-малко от действителните пробег и скорост...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
                        Възможно е , но на колегата не му трябват повече от 29''-31'' !
                        Моя го закупих с гуми 235/75/16 и след смяната с по-големи нещата станаха много по-различни.Предценката све пак си е негова!
                        Както отбеляза Яро, 60-тките, за разлика от нашие са с 31" от завода. При положение, че човека пита за най-големия размер 29" определено едва ли е това което търси. Всъщност той сега е с такива. 32/11.5/15 или 33/10.5/15 ще му харесат повече може би. За 33/12.5/15 едва ли ще има проблеми, но може и да опрат в някоя вежда при макс. разгъване на окачването. То и от състоянието на пружините зависи може би.

Коментар

Както отбеляза Яро, 60-тките, за разлика от нашие са с 31" от завода. При положение, че човека пита за най-големия размер 29" определено едва ли е това което търси. Всъщност той сега е с такива. 32/11.5/15 или 33/10.5/15 ще му харесат повече може би. За 33/12.5/15 едва ли ще има проблеми, но може и да опрат в някоя вежда при макс. разгъване на окачването. То и от състоянието на пружините зависи може би.
                          Да, Сашо, но Чуров е прав. С по-големи гуми (ако не се гонят по-големи офроуд цели) ще убиеш динамика, разход и т.н.

С две думи за GR:
                          31" или 32", като за вторите са валидни размерите 32/11.5/15, 265/75/16 и 235/85/16 - за нормално каране
                          32", 33", 35" и т.н. за хард..

Коментар

искам да запитам кажете какъв е максималния размер гуми който може да се побере стандартно на джипа без да го повдигам.
                            А дали и какъв смисъл има е отделен въпрос.....
                            м/у другото нали предавателните числа на 260 са по-големи. Тогава не е ли логично при еднакви двигатели, 260 да понася по добре по-големи гуми от ГР-а?

Коментар

...м/у другото нали предавателните числа на 260 са по-големи. Тогава не е ли логично при еднакви двигатели, 260 да понася по добре по-големи гуми от ГР-а?
                              Да

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X