Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BF Goodrich All-Terrain от къде ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: BF Goodrich All-Terrain от къде ?

Може да е субективно,но мисля,че страната с бял надпис е по-усилена.Т.е. докато не е гумата на джанта ми се струва по-твърда и дебела от задната(с черни букви) страна.На моите Грабер АТ2,стрелка или надпис за посока няма.
    Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
      Може да е субективно,но мисля,че страната с бял надпис е по-усилена.Т.е. докато не е гумата на джанта ми се струва по-твърда и дебела от задната(с черни букви) страна.На моите Грабер АТ2,стрелка или надпис за посока няма.
      То, че технологично това е невъзможно, е ясно. Ама каква ли би била ползата?
      http://www.gumi-europa.com/index.php...=14&Itemid=110

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
        BF-a със сигурност. Според мен всяка би трябвало да е. Освен ако е за кал. Макар, че и тракторните имат посока
        Днес си завъртях гумите-BFG AT,понеже станаха на около 20000км по схемата задните от пред а предните от зад-на кръст.
        Ако имат посока това означава че двете гуми трябваше да останат с белите надписи на вън,а другите две с надписите на вътре?
        Голям майтап

Коментар

Добре де като сте толкова хитри и мислите, че гумите нямат посока, сложете си ги с белите надписи навътре и карайте да видим същото сцепление и издържливост ще имат?
          Стария модел си имаше надпис "mount this side out" И поради известната "тъпотия" на Американците на новия модел има големи бели букви за да не си ги сложи някой на обратно. Но явно и на българите това не е достатъчно.
          Може и да нямата посока, стария модел имаше поради тази причина аз си спазвам белите надписи да са навън, ако някой иска да си ги монтира както намери за добре. Действително обаче тия нямат изричен надпис за посока.

П.С. Учудвам се никой ли не загря, че говоря за въртене на гумата В джантата а не джантата спрямо позицията си на колата?
          Последно редактирано от fanatic; 06-11-10, 10:26.
          no signature no problems

Коментар

Добре де като сте толкова хитри и мислите, че гумите нямат посока, сложете си ги с белите надписи навътре и карайте да видим същото сцепление и издържливост ще имат?
            Стария модел си имаше надпис "mount this side out" И поради известната "тъпотия" на Американците на новия модел има големи бели букви за да не си ги сложи някой на обратно. Но явно и на българите това не е достатъчно.
            Може и да нямата посока, стария модел имаше поради тази причина аз си спазвам белите надписи да са навън, ако някой иска да си ги монтира както намери за добре. Действително обаче тия нямат изричен надпис за посока.

П.С. Учудвам се никой ли не загря, че говоря за въртене на гумата В джантата а не джантата спрямо позицията си на колата?
            Загряхме!
            От това излиза, че има леви и десни гуми! Как ги разпознавате?

Коментар

Виждал съм доста джибки на които белите надписи са от вътрешната страна.
              Мисля че е въпрос на вкус,а не на посока.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Загряхме!
                От това излиза, че има леви и десни гуми! Как ги разпознавате?
                Ще оставя тази мистика на собствениците на въпросните гуми. При по-задълбочено разглеждане на гумите от 2-те страни, предполагам, че всеки ще стигне сам до извод, и ще си ги "сложи" както си иска
                no signature no problems

Коментар

Ще оставя тази мистика на собствениците на въпросните гуми. При по-задълбочено разглеждане на гумите от 2-те страни, предполагам, че всеки ще стигне сам до извод, и ще си ги "сложи" както си иска
                  Ми аз съм от тях, та затова се чудя, на преден ход, защо левите се въртят обратно на часовника, а десните - не?

Коментар

... Действително обаче тия нямат изричен надпис за посока.
                    Предвид на "известната "тъпотия" на Американците", ако имаше значение как се монтира гумата, то това щеше да бъде написано на поне 10 места, в т.ч. и на самата гума ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      То, че технологично това е невъзможно, е ясно. Ама каква ли би била ползата?
                      http://www.gumi-europa.com/index.php...=14&Itemid=110
                      Че технологично е възможно е ясно,ползата е ,че външния борд на гумата винаги е по-натоварен,както на атмосферни влияния,на завой/усукване,на бордюри и т.н.Че има гуми с външна и вътрешна страна-има,на леката ни кола са такива,пише си изрично.Не знам обаче дали на граберите или гудрича има разлика освен белите надписи,затова казах,че може да е субективно
                      Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Днес си завъртях гумите-BFG AT,понеже станаха на около 20000км по схемата задните от пред а предните от зад-на кръст.
                        Ако имат посока това означава че двете гуми трябваше да останат с белите надписи на вън,а другите две с надписите на вътре?

"От пред", "от зад" във форума са често срещани грешки. Смешно е колеги.

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
                          Че технологично е възможно е ясно,ползата е ,че външния борд на гумата винаги е по-натоварен,както на атмосферни влияния,на завой/усукване,на бордюри и т.н.Че има гуми с външна и вътрешна страна-има,на леката ни кола са такива,пише си изрично.Не знам обаче дали на граберите или гудрича има разлика освен белите надписи,затова казах,че може да е субективно
                          Аман от глупости!!!!!.Кордажа ходи от край до край, радиално. Как ще се усили от която и да е страна? Като не знаеш нещо - прочети някъде, а ако и там не разбереш - питай! Не давай глупави мнения.

Коментар

Такам .. в Диана , Боряна , Аутогруп , гуми Европа , Медина , Поинт С .. ги нямат !
                            Някакви други идеи ? или да потърся други А/Т ?
                            [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Купи си TOYO Open County AT.
                              Пропуснал съм откъде си, но в София - от "Радиал"/бяха изредени толкова фирми, дано не се приеме за реклама!/.
                              Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                              ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
                                Купи си TOYO Open County AT.
                                Пропуснал съм откъде си, но в София - от "Радиал"/бяха изредени толкова фирми, дано не се приеме за реклама!/.
                                Oт София съм . Чесно казано за тойо не съм срещал коментари . Ти колега с такива ли си ?
                                Още нещо Тойото са с 50 лв. по скъпи от БФ гудрича
                                [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X