Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за камънак

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гуми за камънак

Не видях конкретно обсъждане на гуми, които да се използуват предимно по камънаци, та затова да питам - кои гуми, като модел и марка, биха били най-подходящи за драпане по каменисти терени? Става дума за Витара без лифт.
    Естествено, интересува ме и как се държат такива гуми на останалите терени (асфалт, кал, трева, неутъпкан сняг).

Ако някъде вече е обсъждано и съм го пропуснал, ще съм благодарен и за линк.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

От: Гуми за камънак

Я - 192.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Я - 192.
      Да това е една доста твърда гума която е много подходяща за каменисти терени и кал
      Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Не е само твърда. Изобщо казано е безобразна, но в кал и камъни няма и близък аналог. Държи също така на бодлива тел, арматурно желязо, и даже на пеперуди.

Коментар

На асвалт да се шофира с повишено внимание!

П.П. За Я-192 има писана тема.

Коментар

Еле па на мокър, и на утъпкан сняг. Там е крава на лед.
            Прочее, по същия начин изглежда, и е също толкова твърда на пипане щатната цивилна Я-245. Само че не държи на травмите, на които щатната военна.

Коментар

Поразгледах темите са Я-192, само че това чудо е почти 80 санта и ми се струва, че ще опира
              Някой да знае колко тежат, че не видях подобна информация (освен че е много)?

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                Поразгледах темите са Я-192, само че това чудо е почти 80 санта и ми се струва, че ще опира
                Някой да знае колко тежат, че не видях подобна информация (освен че е много)?
                Я-192 не е подходяща за Витара.Освен,че е доста тежка е и 78см. висока,т.е. няма да можеш да я събереш щом пишеш,че колата е стандартна.Ако държиш на руска гума Я-569 Медвед пасва отлично на нелифтована Витара и колата изглежда доста добре.Гумата е висока 74см. и работи добре на сняг,добра е и на кал,само че е доста по-нежна от Я-192 и за камънак не ми се струва подходяща.Не,че нещо,но като пипнеш и двата модела Медведа Я-569 е с доста по-мек каучук.

Коментар

Здравейте, намира ли се в БГ. Я-192 , и ако да каква и е цената?
                  "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                    Здравейте, намира ли се в БГ. Я-192 , и ако да каква и е цената?
                    Намират се-миналата година "обухме" тук в Ямбол УАЗ-469 за по 150лв. за брой.Оказа се,че в калта с леко поизпуснати Я-192 УАЗ-а върви почти като танк.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                      Я-192 не е подходяща за Витара.Освен,че е доста тежка е и 78см. висока,т.е. няма да можеш да я събереш щом пишеш,че колата е стандартна.Ако държиш на руска гума Я-569 Медвед пасва отлично на нелифтована Витара и колата изглежда доста добре.Гумата е висока 74см. и работи добре на сняг,добра е и на кал,само че е доста по-нежна от Я-192 и за камънак не ми се струва подходяща.Не,че нещо,но като пипнеш и двата модела Медведа Я-569 е с доста по-мек каучук.
                      Не държа да е руска. Никак даже. Имам гуми за сняг и асфалт, но ми се къса сърцето, като се лепна по камънаците с тях и съм постоянно на тръни да не срежа някоя. Затова и питам за нещо, което да е конкретно подходящо за драпане по остри камъни. То май до няколко дена Витарата вече няма да е много "заводска", но все още са ми високи 192-ките, вчера мерих, ще опират.

Коментар

125 лева е гумата в момента в Самоков аз обмислях варианта да се връщам на такива....но още не съм взел решение
                        Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X