Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закрепване на хай-лифт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Закрепване на хай-лифт

Въртях, суках, обаче желязото му с желязо се събира само по диагонал на багажника.

Чудих се как да го закрепя стабилно за пода и в крайна сметка се оказа, че ми е на сгода мястото на 1 от болтовете на коланите за 3-я ред седалки (които бяха свалени поради крайно рядкото им използване).
    Първоначално смятах да навия една шпилка и да захващам инструмента с крилчата гайка, ама резбата се оказа цолова и засега можах да намеря само 1 вид болтове. Надявам се, че ще държи достатъчно здраво и само не трябва да забравям в джипката винаги да има ключ 16, за да не си усложнявам живота в случай на необходимост
    Ние не сме неутрални!

Защо първо не измери какъв ти трябва и тогава да си купиш.Аз като си купувах направих първо така.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi)
      Защо първо не измери какъв ти трябва и тогава да си купиш.Аз като си купувах направих първо така.
      Е все пак такова нещо се купува не само с оглед на това да ти е най-удобно да го сложиш в багажника.
      Има го в 3 размера, аз съм взел средния. Смятам, че 42" може би щеше да е вече твърде къс.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Стойки

Като са ви тесни колите така става.
        При мен в Уазката се събира спокойно в багажника напреки и то големия размер на Jack-а
        Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
        NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Първоначално публикуван от V93
          Е все пак такова нещо се купува не само с оглед на това да ти е най-удобно да го сложиш в багажника.
          Има го в 3 размера, аз съм взел средния. Смятам, че 42" може би щеше да е вече твърде къс.
          Честно да ти кажа едва ли ще ти се наложи да го използваш до горе

Коментар

Тъкмо до горе, и с дъски под него съм го използвал и на улицата. Моя е метър и половина.
            Болта за коланите трябва да е М 11 а не дюймов.

Коментар

Честно да ти кажа едва ли ще ти се наложи да го използваш до горе
              Най-вероятно е така, но нищо не пречи да има 15 санта отгоре.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Абе,Стефане,недей да сравняваш твоята Багира с неговата кола.А и недей да сравняваш твоя мозък с неговия(в добрия смисъл ).С твоята глава на раменете въобще не ти е скучно

Коментар

До: Закрепване на хай-лифт

Здравейте!

Вчера си купих от Goldy хай-лифт и по негова идея (и реализация) вече си го возя доста стабилно.

За такава придобивка мисля отдавна, но решението ми ускори едно доста леко закъсване, от което се наложи да ме теглят. (Ако бях сам, щеше да ми се наложи отчаяно чоплене на пръстта под джипката и то без гаранция за успех.)

Както личи и от горните мнения, закрепването на джека е напълно подвластно на известния Закон за Пълното Щастие.

"Джимни"-то е организирано много компактно, да не кажа тясно. Най-малкият размер хай-лифт се събира в багажника само под наклон, допряно или доближено до прозореца. (Може да е глезотия, но това с прозореца нещо не ми допада.) Другият начин е пак под наклон на (или пред) задните седалки. Забравете за пътници.

Не съм във възторг да возя тежко желязо, закачено на резервното колело, сиреч на пантите на задната врата. На покрива би могло, но това би зарадвало не мен, а клоните в гората.

Революционното решение е следното: хай-лифтът беше съкратен. С около 8 сантиметра според мен.

Така и така, не вярвам някога да го използвам в цялата му височина.

Goldy отряза излишното с флекса и устройството заспа на едно място, което сякаш е правено за него. А за да не прави бели при друсания, клатушкания, удари и подскоци, изпилих острите ръбове, останали след рязането, и също така му нахлупих шапчица, която намерих в най-близкия железарски магазин.

Остава още една подобност, по там принципното решение е ясно - затягане с някакви подходящи колани за задните седалки.

Ами това е.

Поздрави!
                  Прикачени файлове
                  Искам България чиста!

Коментар

Вашата (с тея големите джипове) е лесна.
                    А питате ли собствениците на САМУРАИ къде си завират Hi-Lift-овете.
                    Особено в моето дето е с 20 см. по-късо от оригинала.
                    Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                    http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
                      А колко по-високо от оригинала, горкото то?

Поздрави!
                      Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
                        Някой колега беше намерил решение - дупка в мекия таван.

С моя ще се боря в неделя, пък да видим какво ще излезе.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Честито!
                          Сега си имаш 45' джак Уникат
                          Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                          Drag Grand Canyon Daily
                          Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                          LZ1JYM

Коментар

Честита придобивка.И аз преди време се сблъсках с този проблем,но по никакъв начин не исках да скъсявам Джека,та проблема се задълбочи.Все пак намерих решението за моя джип,което както се убедих е различно за всяка една машина.

Дължината на 1.5м. джек сякаш са я съобразявали като са проектирали Патрола...

А ето така стои и изглежда при вдигната облегалка.Доказано не пречи по никакъв начин на седящия зад шофьора.

Когато писах за начина на монтаж при мен,възникнаха множество въпроси дали това е най правилното и практично място.Доста се изписа тогава по въпроса,но......За около 6-7мес. се убедих че съм бил прав в доста голям процент с избора на монтаж.Нееднократно ми се е налагало да вадя и прибирам джека ,но не съм имал никакви затруднения и проблеми/дори и при много кален джек проблема се решава с един калъф/Само не ми се е случвало да го вадя през предните врати/поради невъзможност да отворя задните/,но тази операция съм я отренирал на сухо и не мисля че ще е някакъв проблем.Така че ти си намерил най-вярното решение за твоя автомобил и си го реализирал.Браво и ....дано не го използваш често.Поздрави.
                            NISSAN FOREVER
                            -----------------------------------------------------------------------------
                            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Оказва се ,че хай-лифта може да се разглобява лесно.След като се разглоби може да бъде прибран на части-ръчката и рейката под задната седалка, а главата с механизма -под предната седалка.При нужда сглобяването става за 5 мин.Ако крика е мръсен след употреба частите му се прибират в чували и пак по местата.
                              Прикачени файлове
                              Последно редактирано от nisanterano; 11-05-08, 23:35.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X