Аз съм с 48" и за сега се справя отлично, а Уазката хич не е ниска,пък и е доста удобен в предвид размерите си.
Аз съм с 60" и ми върши работа отлично но ако има бих взел и един по голям.По дългият ще върши по добра работа например когато се ползва като лебедкаНо щом няма по голям от 60"-здраве да е
Аз съм с 60" и ми върши работа отлично но ако има бих взел и един по голям.По дългият ще върши по добра работа например когато се ползва като лебедкаНо щом няма по голям от 60"-здраве да е
На твое място бих забравил използването на хай-лифта като лебедка. Да, принципно я има тази възможност, НО на практика няма да ти свърши работа.
... Че аз заедно с Митко фулда и компания + булдога (Емо) успяхме да дръпнем на Митко Тойотата два метра (говоря за наклон > 35 градуса) и това си беше... Изкъртихме се... Аз съм 105кг. в нелоша форма булдога не е от малките...
Въпроса с дърпането на ръка е и задача която отработвахме в МСС... Проверено е на практика... Двама човека могат да изтеглят "джипка" на около 10 метра по не много голям наклон и са на ръба на силите си...
...
Ще се повторя - механичните лебедки от този вид са НЕПРАКТИЧНИ и на практика неприложими за нашите цели...
Към това мога само да добавя, че пробата при тренировката на МСС се състоеше само в това да се издърпа джип на малко разстояние, по не особено стръмен наклон.
Дори при непрекъсната работа с хай-лифта (двама души се сменят) това ставаше много бавно. Не ми се мисли, ако ставаше въпрос за добре окопал се, легнал на мостове джип ...
Коментар