Обява

Свий
Няма добавени обяви.

РЕЧНИК - дискусия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: РЕЧНИК

NE. body damage. нещо често срещано при края на разходките ни
    Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
    http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
    http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Умрът да съкращават.
      Тогава да попълним речника.
      BD = щети по купето

Коментар

Гледам, че една хубава идея е умряла в зародиш...

Аз също съм абсолютен лаик и много бих се радвал да има такъв речник.
        След много четене в общи линии разбрах, че "раздатъчна кутия" е нещо, което стои по средата и раздава въртеливи моменти насам - натам.
        Но все още не знам значението на мноооого други термини.

Хайде, спецове, стига мързел!
        Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Не е до мързел. Просто който търси намира. За това са и търсачките.Времето което би отишло на "спецовете" да пишат в тая тема те използват за да научат още нещо полезно ползвайки същите тези търсачки които може да ползва всеки от нас. Е да, ама на готово е най хубаво.
          П.П. Виж ми подписа! Като гледам твоя докато другите четат ти си за риба.

Коментар

Не е лошо да се остави темата с това заглавие. Не вярвам някой да се хване да пише речник, но може в тази тема да се пита за това което не е ясно. Все някой ще отговори.
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Хм. Един от големите успехи на външното ни разузнаване навремето, беше хващането на речникът на съкращенията в пет тома на нато.
              Рязко против съм използването на такива абревиатури и излишно терминологизиране на разговорите. Специалната терминология е измислена за разговори вътре в колегията, а както е забелязял не по-малко известният от мене Ръдърфорд, "Ако вие не можете да обясните на чистачката в лабораторията с какво всъщност се занимавате, то вие не сте физик, а обикновен шарлатанин".
              Та, използването за щяло и нещяло на купешки думи е израз най-малкото на лошо възпитание. А въвеждането на нови понятия, които не са широкоизвестни, би трябвало да върви с дефинирането им.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                Не е до мързел. Просто който търси намира. За това са и търсачките.Времето което би отишло на "спецовете" да пишат в тая тема те използват за да научат още нещо полезно ползвайки същите тези търсачки които може да ползва всеки от нас. Е да, ама на готово е най хубаво.
                П.П. Виж ми подписа! Като гледам твоя докато другите четат ти си за риба.
                Гледам ти подписа и си мисля - Нека Господ здраве и дълголетие да ти дава, за да имаш време да се научиш да пишеш правилно, понеже в дълбокосмисления ти пост липсват "само" 9 запетайки.
                Можеше в края на послеписа си да сложиш някое намигане или усмивка, за да прикриеш жлъчта си под формата на шегичка.

Само не разбрах защо си се идентифицирал като "спец"...поне от поста ти не се вижда да си такъв.

Офф...сори за офф-топика в офф-роуда!
                Последно редактирано от GODzillata; 17-02-08, 14:07.

Коментар

Първоначално публикуван от GODzillata Преглед на мнение
                  Гледам ти подписа и си мисля - Нека Господ здраве и дълголетие да ти дава, за да имаш време да се научиш да пишеш правилно, понеже в дълбокосмисления ти пост липсват "само" 9 запетайки.
                  Можеше в края на послеписа си да сложиш някое намигане или усмивка, за да прикриеш жлъчта си под формата на шегичка.

Само не разбрах защо си се идентифицирал като "спец"...поне от поста ти не се вижда да си такъв.

Сори за офф-топика!
                  почети по дълго в тоя форум и ще разбереш кой кой е и какво може.
                  успехи.

Коментар

Сори за офф-топика!
                    Никак не се смятам за спец. Почти нищо не разбирам. Продължавам да се уча. Благодаря за пожеланията. Просто ми е интересно къде трябва да са тези запетайки? Ще ги сложиш ли за да науча още нещо?

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                      почети по дълго в тоя форум и ще разбереш кой кой е и какво може.
                      успехи.
                      Вярвай ми, почел съм.
                      Не съм като в оня виц - "Чукчи не читател, он писател."
                      Ама въпреки прочетеното, все още се сблъсквам с непонятна терминология, даже не знам и означенията на лоста от рода на 2 L, H, HL и т.н. какво значат.

Ясно ми е, че на "старите кучета" тук ви е писнало да отговаряте стотици пъти на едни и същи въпроси, но ако цялата терминология, с която боравите, бъде систематизирана тук, в този речник, тогава на поредния въпрос що е хъб, например, бихте могли лаконично да пуснете линк насам.
                      ...защото за мен хъб е е устройство, използвано в компютърните мрежи.

Г-н Джамбазов, в други форуми подписа ми е "What goes around - comes around", т.е. "Каквото повикало - такова се обадило"...
                      Ето ги и запетайките (номерирани за пригледност ).

"Не е до мързел. Просто 1 който търси 2 намира. За това са и търсачките.Времето 3 което би отишло на "спецовете" да пишат в тая тема 4 те използват 5 за да научат още нещо полезно 6 ползвайки същите тези търсачки 7 които може да ползва всеки от нас. Е да, ама на готово е най хубаво.
                      П.П. Виж ми подписа! Като гледам твоя 8 докато другите четат 9 ти си за риба."

Радвам се, ако съм бил полезен, г-н Джамбазов, а сега бихте ли ми обяснили за означенията на късия лост в замяна?

Коментар

...2 L, H, HL и т.н. какво значат.

... що е хъб, ...
                        Радвам се, ако съм бил полезен, г-н Джамбазов, а сега бихте ли ми обяснили за означенията на късия лост в замяна?
                        Имаме сделка.
                        2 L-бавни, със задвижване само на задните колела
                        H-бързи без блокиран междуосев диф (диференциал)
                        HL-бързи с блокиран междуосев диф
                        Хъб- механизъм който предава въртящия момент от полувала на главината, биват:
                        -ръчни-зацепват се от задкормилното устройство
                        -автоматични- зацепват се по няколко начина, основното е че се зацепват без намесата на задкормилното устройство
                        За предпочитани са ръчните.
                        Не претендирам за точността на това което пиша.

Коментар

Бинго!
                          Имаме и първият пост по темата!
                          Благодаря, г-н Джамбазов!
                          За мен това е полезна информация, оня ден взех да покарам джипа на един приятел и понеже нито той, нито аз знаехме за какво са различните положения на късото лостче, та си го карах като кола.

Моля, нека някой модератор след време да отсее излишните неща и да събере (по азбучен ред ) полезната информация.

Коментар

Уважаеми GODzillata,

Поели сте инициатива която може да е полезна и на други... Защо не продължите в този дух и вместо да чакате Модератор да вземете и вие да оформяте резултатите като всеки път ги слагате заедно в една публикация... Така хем ще помогнете, ще дадете добър пример а и ще допринесете нещо за останалите...
                            VPetrov.photography

Коментар

Ето няколко статии за диференциали:
                              http://ru.wikipedia.org/wiki/Дифференциал_(автомобиль)
                              http://win.cea.ru/~eugene77/diff.htm
                              Танки грязи не боятся!

Коментар

Вярвай ми, почел съм.
                                Не съм като в оня виц - "Чукчи не читател, он писател."
                                Ама въпреки прочетеното, все още се сблъсквам с непонятна терминология, даже не знам и означенията на лоста от рода на 2 L, H, HL и т.н. какво значат. ...

Сигур ще ти прозвучи заядливо, а аз не съм от тея дето се заяждат, но как да ти вЕрвам, че си чел като има много теми, от които става пределно ясно, какви са позициите, кога и как се ползват!? Аз съм с перманентно 4х4 /демек нямам си такъв лост да му се чудя/, но с четене схванах кое как е /не казвам, че беше лесно/. Аз бих си продал колата и бих взел перманентно при това положение /наистина съвсем добронамерено пиша този офтопик, но ми стана странно това противоречие, щото поне за това има много изписано/...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X