Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пръскалки/умивалници за фаровете

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пръскалки/умивалници за фаровете

Здравейте на всички.На моя модел съм виждал фирмено поставени пръскалки (умивалници) за фаровете,но моето добиче няма.Искам да питам може ли да се сложат допълнително (сигурен съм,че може) и ако знаете дали и къде в София поставят такива?Ето го и за какво добиче говоря
    http://images11.snimka.bg/001447455-big.jpg
    Renault Scenic RX4 2.0 16V 140hp

До: Пръскалки/умивалници за фаровете

Май никой не знае,или мястото на темата не е тук

Коментар

Отиваш в моргата, харесваш си дюзи, помпичка и съдче, после всеки кадърен майстор може да ти ги сложи.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
        Отиваш в моргата, харесваш си дюзи, помпичка и съдче, после всеки кадърен майстор може да ти ги сложи.
        Това добре,ама такъв модел като моя по моргите го няма още,или поне не в БГ.А дали ще стане от друга марка си нямам идея.Но мерси за отговора,проблема май няма да са самите пръскалки (въпреки това трябва да са по-големи от нормалните и изнесени на пред) а помпичката,която трябва да е с по-голямо налягане от обикновените такива за чистачките
        Значи всъщност въпроса ми се свежда до това от къде да намеря такава помпичка,ако някой знае нека да ми пише

Коментар

Колегата по-горе ти е писал....

Моргата.
          Ходиш и си избираш ... по размер... после им взимаш съда и помпата!
          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Помпата е на 3 бара и кусур, и ако я вържете към казанчето за чистачките след 2-3 цикания по фаровете няма да имате с какво да си измиете предното стъкло. Така че само отделни съдове. А за изнасянето напред...всичко е нагласистика.
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Да, ще дам пример за съществуващо положение. При мен резервоара за вода за фаровете е 3 пъти по-голям от този за чистачките на предното стъкло. Също толкова поне пъти е по-мощна и с по-голям дебит помпичката за фаровете. Защото дюзите пред тях са съответно толкова по-големи. Целта е с голяма струя да се отмие калта, след като няма чистачки на фара. Полза от цялото упражнение има в зависимост от вида кал и от това колко е засъхнала, но общо взето върши някаква работа.
              Изводът е, че ако се започва от дюзите, те не трябва да са от пръскалки за предно стъкло, защото от тях файда - йок

Коментар

Отиваш в първата морга намираш някое Паджеро и си готов ! Всички Паджерота имат от 82 год. до сега
                Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Провери колко струват оригиналните пръскалки (само пръскалки) за тоя модел. Ако са твърдо закрепени към бронята, а не са от тия дето се показват и прибират при измиване, може и да са на някаква прилична цена. В същото време, оригиналните най-добре ще се вържат като дизайн с колата, а и насочването им ще е каквото трябва. Питай за моделите които са с фабрично монтирани ксенонови фарове, пръскалките са задължителни за тях. За останалата кинкалерия може да ползваш втора употреба.
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Здравейте пак.Оригиналните пръскалки са закачени за бронята и не излизат на пред.Ето и снимка как изглеждат http://www.scenic-rx4.de/memberpics/...1-2191_img.jpg
                    Добре,а може ли да ми кажете тогава някоя морга за джипове да се провери?Оригинални честно казано не съм проверявал,но според мен ще са много цифра и няма да си заслужава.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                      ако я вържете към казанчето за чистачките след 2-3 цикания по фаровете няма да имате с какво да си измиете предното стъкло. Така че само отделни съдове.
                      Ако няма място за втори съд, има индианска хитрост - водата за фаровете да се взима от по-високо от същия съд; стигнах до извода, че на ТЛК 120 ще да е така - за фаровете вода няма, за стъклото - има; съдът не само че е един, но и не са намерили за нужно една лампа да сложат, ами е с щека
                      на по-стари коли има и друга система - фарове и стъкло от един съд (различна височина/дълбочина на засмукване), и втори резервоар за концентрат - за насекоми обикновено; с отделна помпа и с отделен бутон за пръскане
                      Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X