Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ZF резервни части - кой е Човека?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ZF резервни части - кой е Човека?

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    Това ТРЕЛЕРБОРГ кине и фрЬга,и по параметри мога да си ги тьрся.А сега някой да каже какви може да са му параметрите,колко налягане може да има там и с колко м/с може да му се вьрти вала на това ........помпа
    Пластинчата помпа, колко да и е налЕгането?! На нея трЕбва да пише, ма повече от 100 бара едва ли. Скоростта я смЕташ по оборотите и диаметъра на вала. А и освен това не ти трЕбват тия неща. Едва ли семеринга уплътнява баш високото налягане. Ако на външен вид горе долу прилича на оригинала, слагай. Няма как еднакви гумички да правят много различни неща.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

143/125 BAR

А е те тва пише,едно кьм едно с моята помпа.Семеринга е на основния вал кьм шаййййба та на ремька.

Скороста кой да я смята,това ще ми отнеме време ма май такова имам докато се строши и втора кола.
      Последно редактирано от BENZBOSS; 10-07-13, 19:59.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Този вид уплътнения, който се търси, нормално не работи под налягане. При избор се проверява материала и работната течност, температура и това е. В случая няма нищо необичайно, работи в масло. Вътре в гумата е нормално да има метална част.
        Високото налягане на помпата е в каналът след лопатките, оттам може да е към възвратен клапан или за налягането и после в щуцера и нататък извън помпата. Разбира се, мързи ме да проуча каква точно е тази помпа, може пък да е нещо нечувано. В което се съмнявам. Трябваше и една снимка за портрет да има, с цялата помпа.
        СТЕФА чета, че се отнася за различни продукти и не е свързано точно с особено уплътнение за работа под налягане. Например, видях приложение където уплътнението играе ролята и на дистанционна втулка - и това било СТЕФА технологията (?! шаш и паника ).

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
          Скороста кой да я смята,това ще ми отнеме време ма май такова имам докато се строши и втора кола.
          Дай да смЕтаме заедно... 25мм диаметър, 78,5мм е обиколката. За 1000 оборота отива вече в метри за по удобно... 78,5м. Ако ги прави за една минута, делим на 60 секунди за да е в м/с и се получава около 1,3м/с. Доста далече е от 30м/с, там ще са към 20 хиляди оборота.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Ъъъъ туй металното е нормално да го има.Ма много пъти се случва и да го няма нищо,че трябва да го има и пак си работи.
            Като бях поддръжка по едно време на разни вериги бензиностации една с една колонка нямаше.И сме търсили и слагали всичко под размер и форма.
            Като се случваше да има разлики и драма с течове не е имало.(много)
            Е случвало се е да олеем някоя и друга бензиностанции цялата в 100 октана ма какво да се прави такава беше работата.
            Та идеята ми е търси размера както казаха колегите и да работи в масло и газззз.
            Няма страшно в умирачката...
            Страшното е да си жив!...

Коментар

Оригиналният има ли си посока?

Коментар

Не го виждам да има посока.

Механика ми я трьшна в рьцете,Намери го това и си готов........обьрнах нета с хастара на обратно и всеки ти продава цяла помпа,никой няма части за нея,не им било изгодно.На мен много ми е изгодно да купя 1200 и нещо помпа за едното уплатнение от 6 кинта.

Механика не каза нищо друго,Намери ми тоя размер та май само по размер ще стане.Телеборг ги чакам да ми кажат от кьде да купя,колко струва вече е все тая,едното най-много да е двуцифрена сума,другото е четирицифрена.

Калифорния я изрьшках,Илинойс звьнях,сега отивам до магазинчето дето прави морски трансмисии ЗФ и са някакьв дильр.Ще ги изнасилвам да ми порьчат едно такова,да ги у дильрите аз ако един семеринг по номер не могат да намерят.

Тия са олигофрени,за 30 долара помпа части продават,за 1300 НЕ.Кое не им излиза на сметка като шибания семеринг вместо 5 може да е 50 и пак сьм на конете???

Отделно в 3 магазина бях,нямат такьв по размер,имат колко главата ми обаче по-евтини.Да сьм си продал Мерцедеса.........да и после какво,други 3 да купя..............

Изрод до Изрод,няма сьм да намеря,те на мен ше ми обясняват,как сьм се напекьл само

На място капе,на запалено не го виждам да капе повече та няма да е от страната на налягането,колко и да я вьртя на място с вдигнати или гуми на земята / по-широки няма как да сложа без да ролвам калниците та и зор има / не и се променя напикаването.Просто се е удьрвила гумата или щото масло там не сменят се е спекьл семеринга или е изял малко вала ма нещото е само на 90 000 мили та и това ме сьмнява да е истина.

Тьпа гумичка по размер,е те това ми трябва.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

В България като съм търсил такива неща, проблемът е бил с наличността на неметричните размери. Би трябвало да има такова нещо зад океана, за долар - два.
                  Трелеборг са елит, един вид, а има и още тарикати. Забравик да спомена Erik - erikusa.com. Те даваха о-пръстени...
                  Сега ще поровя и ще си редакирам мнението при резултат.

Втрнах се нагоре в темата и се обърках. Семерингите зад океана ли трябват или в София? Размерът 25х35х7 ли е или онзи с 33,33 в него? С два маншета, вътрешния с пружинка?
                  Последно редактирано от lodkar; 10-07-13, 20:56.

Коментар

Елит Мелит няма да е 6 кинта ми 12,ZF част е все пак,в Калифорния го тьрся,градчето дето живея с околностите е половин милион по-голяо от Бългаия и като сметнеш Тихоокеанския им флот е тук,машини има какви ли не,колите няма да ги смятам колко милиона са,летища има поне 6 около селото..........всеки ти продава или части за трансмисии или цели помпи,тЕрикат до тЕрикат значи.

В сайта на ЗФ няма как да порьчам или по размер или по парт номер / бафффф мааму / тьрся дильри за части на помпи,те ми мрьнкат,че с трансмисии се занимават.

НЯМА ДА СЕ ДАМ,вся някой застрелян има гумени рингчета на ква да е цена някьде по света.Словения ли ще е,Бембенистан............не ми дреме,не може нещо толкова просто което го ползват и други машини да не го произвежда никой никьде за никакви пари.

Това е и мм,не е тукашния СТАНДАРТ / да му го ......... / дето го правят в Китай да речем и няма и няма.Това е ЗФ все пак,ТРЯБВА да има.

Ма сьм запьнал като теле на гребен,жената не иска да говори с мен вече.

Ерик нам си кой ще ги проверя и тях.

БЛАГОДАРЯ
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                      Втрнах се нагоре в темата и се обърках. Семерингите зад океана ли трябват или в София? Размерът 25х35х7 ли е или онзи с 33,33 в него? С два маншета, вътрешния с пружинка?
                      Никакво значения няма кьде е,дали идва от 4000 километра или от 10 000 ми е все тая.От София могат да ми го донесьт след 4 дни,ако не в колетчето и вЬрти за Калифорния ма тогава ще порьчам поне 20 нихната мама.
                      Ако е зад океана май по-лесно еле ако не е некадьрник от дригата страна на жицата,да знае какво искам.

25Х35Х6.8/8 е оригиналния размер в ММ

25Х35Х7.0 ММ ше му го набутам като стой та гледай,някакви десети от милиметьра няма да пометне помпата,тия кьстьм номера на друг да ги продават.

Метален ринг вьн и пружинка вьтре.

Нямам време сега,излизам,като се пребера ако трябва ще я снимам малката гад.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Ами 25 35 7 сигурно струва 1,84 или 2,42 или нещо такова, да ти пратим една шепа, а ако не стават, ги хвърли?
                        На Бг територия утре на мястото на твоя човек бих потърсил производстовото с марка SOG от приятелски Тайван. Освен споменатите вече източници на семеринги, се сещам и за Триера - щом става дума за метрична.
                        Всъщност всичко се улеснява когато си затворим очите за високото налягане или те убедим, че няма такова. Надявам се, че антирекламата е позволена - в Микромакс има и турски и български семеринги. За мен са непознати като качество, съответно не мога да ги препоръчам. Но имат размера.

Коментар

Ако си приличат с това на снимката направо да ти пращам някой с бирите?

Тия Тайванските приятелчета стават ли за нещо?Все пак ми трябва и малко качествено да е,че да не се занимавам с това никога вече или поне не всяка година,за месец да не говорим.

Помпата налягане прави,но това ситното не виждам как ще спре налягане от 120 бара да речем.Плюс това като я спра си прави една локва педя и спира,като я запаля я капне 3 капки за 5 минути я не,това със или без въртене на волана.Не съм пробвал ако и скачам в багажника какво ще прави ма нямам време за експерименти,трябва да се бачка.

Телеборга колко време им отнема да изчислят колко струват 10 броя с доставка до Калифорния?Не че съм на зор ма е така да знам.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                            Ами 25 35 7 сигурно струва 1,84 или 2,42 или нещо такова, да ти пратим една шепа, а ако не стават, ги хвърли?
                            На Бг територия утре на мястото на твоя човек бих потърсил производстовото с марка SOG от приятелски Тайван. Освен споменатите вече източници на семеринги, се сещам и за Триера - щом става дума за метрична.
                            Всъщност всичко се улеснява когато си затворим очите за високото налягане или те убедим, че няма такова. Надявам се, че антирекламата е позволена - в Микромакс има и турски и български семеринги. За мен са непознати като качество, съответно не мога да ги препоръчам. Но имат размера.
                            Те този размер го намерих на 80 стотинки наличен в Габрово, имат сигурно с кутии, и то на GUFERO, пратил съм обаче снимка, щото тая семерина не е от най-простите, чакам отговор. Иначе съм питал и производител, чакам. Ама тая семерина повече от 3 лева няма как да струва, ако трябва по мостра ще се прави, най-много 10 да излезе...
                            Ford Maverick II 2.3 XLT
                            Ford Mondeo MK5

Коментар

Виж тука. Внасят части за помпи май от Гърция. http://leon-service-parts.com/bg/about.html

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:cs_th.jpg
Прегледи:1
Размер:7.6 КБ
ID:5500906Натиснете снимката за да я уголемите

Име:c_th.jpg
Прегледи:1
Размер:7.0 КБ
ID:5500907Този втория е с по добра прахозащита.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X