Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тунинг на Yamaha Majesty 180

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Тунинг на Yamaha Majesty 180

    Здравейте!
    Имам скутер Yamaha Majesty 180 2004г. Бих искал да увелича мощността на скутера, та ако може да ме посъветвате кои части може да сменя. И искам да питам дали има файда от смяната на ауспух и сменянето на филтъра със спортен филтър, и какви са плюсовете и недостатъци?

  • #2
    От: Тунинг на Yamaha Majesty 180

    Здравей,има един друг форум за скутери където ще ти помогнат повече или пък пиши в раздела за мотоциклети тук.
    Тунинга е скъпо занимание и понякога превишава стоиноста на мотора,това което можеш да смениш е вариатора или само ролките,ако искаш рязък старт слагаш по-леки,ако искаш по голяма максимална скорост по-тежки,също се сменят пружините на съединителя,филтър спортен с по-голяма пропускливост също дава добри резултати,ауспуха не е лоша идея но резултата е по-добър ако машината е двутактова.
    Мисля че си с карбуратор,ако е така си смени горивната дюза с по-голяма но и се приготви за по-голям разход,направи си горивната смес правилна.
    Огледай се дали нямаш ограничители,те по принцип се намират на няколко места,едно от тях е кривката на ауспуха,може да е втулка или глуха тръба,другото е на вариатора м/у дисковете,там има пръстен който пречи дисковете да се доближат максимално и да развиваш по-висока скорост.
    Също така си огледай филтърната кутия и по точно там където тя се свързва с карба,по някога там има една продупчена медна втулка която прави притока на въздух по-малък.
    Сигурно има и друго но за това се сещам на прима виста,според мен ако искаш по силна машина,продавай тази и си вземи друга,с парите по тунинга ще я обслужиш добре и ще си свиркаш.
    Надявам се да съм помогнал.
    Kawasaki GTR 1400

    Linked brakes are designed for heating your seat,go round a corner,touch your rear brake pedal mid lean,shit yourself......heated seat---simple!!!

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X