Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За състезателните джипки в България

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: За състезателните джипки в България

Пламене не спори с бегачкаджия (респ голфаджия).
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от MONSTER Преглед на мнение
      А доколкото "тайните" за подготовка на състезателните коли, разгледайте http://forum.rally-club.net/ ;
      http://www.tuning.bg/forum/ тук хората свободно си споделят всичко за рали бегачки от по 150 к евро и нагоре , за супер тунинг за стрийт и драг за десетки хиляди и никой не се притеснява за някакви "тайни". И никой не се хвали , че си е сложил червени пружини и жълти тампони на купето ...
      Eййййй, браво за линковете! Тъкмо се чудех как да си изкарам огън от ауспуха ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами няма какво да се чудиш ето го отговора веднага ... отиваш до ИлиЯнци и си напазаруваш едно такова накрайниче

[img]http://prikachi.com/files/1482881I.jpg[/img]

Коментар

Първоначално публикуван от MONSTER Преглед на мнение
          И аз мисля, че темата не е на мястото си , защото в България за истински състезателни автомобили за offroad не може да става и дума. Все още този тип машини у нас са в "зародиш" Тук няма компютри Мотек... , няма трансмисии X-track, Садев.... , няма спирачки Брембо..... ,няма активни дифове и т.н.
          А доколкото "тайните" за подготовка на състезателните коли, разгледайте http://forum.rally-club.net/ ;
          http://www.tuning.bg/forum/
          тук хората свободно си споделят всичко за рали бегачки от по 150 к евро и нагоре , за супер тунинг за стрийт и драг за десетки хиляди и никой не се притеснява за някакви "тайни". И никой не се хвали , че си е сложил червени пружини и жълти тампони на купето

За жалост тунинга на "джипките" у нас се свършва именно с червените пружини, жълтите тампони, заварените ламарини, които мязат на броните на ARB и върха на сладоледа, ако се сменят амортесьорите с по маркови или се сложат по два на колело...
          -значи в БГ няма бегачки така ли?,а според теб има разни рейсъри и пр.Искам да те попитам ти от кои си или поне на кого симпатизираш?И недей да се изказваш така,защото не оценяваш труда на много хора от тоя форум,пък макар и с смяната на някакви пружини.
          Последно редактирано от kinex; 18-07-07, 08:48.
          ПАВКО
          0888802068

Коментар

До: Re: За състезателните джипки в България

Първоначално публикуван от the_trident Преглед на мнение
            -значи в БГ няма бегачки така ли?,а според теб има разни рейсъри и пр.Искам да те попитам ти от кои си или поне на кого симпатизираш?И недей да се изказваш така,защото не оценяваш труда на много хора от тоя форум,пък макар и с смяната на някакви пружини.

Питаш от кои съм? Аз съм за адреналина, ако схващаш ...

1. "quadra" , как ме изхваща, че съм "голфаджия" ? Сбърка ....

2. не харесвам голфовете, ама там тунинга им за състезателни варианти в България е такъв, че много хора тук само могат да точат лиги

3.Още веднъж казвам, че тази тема тук е неуместна, защото у нас най-добрите "бегачки" за офроуд са серйни Г класи с три или повече литрови мотори с по 2 амортесора на колело...

4. Не умаловажавам труда на никой, даже да е заварил само една ламаринка.
            Последно редактирано от kinex; 18-07-07, 08:48.

Коментар

До: За състезателните джипки в България

Не искам да се изживявам като съдник или нещо, но не мислите ли че прекалихте малко към автора на темата и към MONSTER?

Къде отиде прословутата толерантност? А къде отиде:

«Да премълчаваме и да не съобщаваме на другите това, което знаем, ни прави бедни, подобно на човек, който не влага средствата си в предприятия, можещи да му донесат печалба. Когато пък споделяме с другите полезните си знания, тогава умножаваме и собственото си богатство.»
              Из "Златоструй", сборник със златоустови мисли, съставен по времето на цар Симеон І
              няма пък да ви кажа от заглавната страница на кой сайт е цитата .

Според мен идеята на турбо... е хубава ако съм я схванал правилно. А именно: състезателите да направят (кой колкото иска) представяне на своите състезателни автомобили, снимки, подобрения. Не мислите ли, че информацията за това е най-малкото интересна за всички, които се кефят на състезанията? Всеки от тях ли може да се доближи на една ръка разстояние да огледа автомобилите?

А Monster според мен се опита да ви каже, че много други хора правят такива описания на автомобилите си и на подобренията. Който има тайни да ги крие, все пак участието в този импровизиран гараж би било напълно доброволно нали???

Айде със здраве, сигурно сте се изнервили ама айде по-леко с хората де

Коментар

Аз нещо не мога да разбера за какви бегачки става дума? Къде има бегачки, когато има участаци от състезанието където средната скорост е 5 км/ч. Тога всичко което се движи с 10 км/ч е супер бегачка .( виж снимката. Това е супер бегачка в тоя смисъл)
                Какво да кажем за състезания от типа на Ладога и Рейнфорест, където на цялото състезание средната скорост е 7 км/ч.
                Колега тук тунинга е малко по-различен като идеология отколкото при рейсинга. Така заварените ламарини за брони, целта не е да впечатли публиката, а да може да прегази дърво ако се наложи или да изрови високия бряг на някоя вада. Пружините не се избират по цветове ( моите са черни между другото) а по здравина.
                На мен мечтата ми е да си сложа неон в праговете, ама не става, защото се пълнят с кал и не се вижда.
                Но хората са различни и затова има различни форуми и разнообразие в тунинга.
                Прикачени файлове
                Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение
                  Аз нещо не мога да разбера за какви бегачки става дума...
                  Да помогна? Става въпрос, че в посочените сайтове ("Рали Клуб България" и "Българският Тунинг Портал") хората споделят какво са направили. Идеята на пишещия (доколкото я разбрах) е да направи аналогия с промените по машините за офроуд състезанията (а не да ги нарича бегачки).

Дано съм бил полезен

П.П.: Не мога да разбера защо се засягате и нахвърляте?

Коментар

Никой върху никого не се нахвърля.
                    Мисля, че доста колеги са споделяли в този форум кое как са направили по колите си ( V93, Goldy и Венци и Пламен Петрови и т.н.).
                    Т.е. не може да се каже за някакви колосални тайни. Да не говорим, че по нашите места сервизите където се правят джипове са толкова малко, че то май си тунинга е общ за всички .
                    Ако се потърсим в историята на форума, ще се намерят много теми за доработка за колите заедно с снимков материал.

Между другото в горепосочените форуми никъде не видях екипа на някой състезател от рали шампионата да е описал как и какво е модифицирал по колата си.
                    Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                    NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Просто не се чете нищо освен новото. Особено новите идват и говорят, без да четът ли четът. Има доста теми по темата, ако някой му е интересно може да ги обедини в 1 обща, а не да казва, ми пишете сега тука, ако ви се пише. ще е интересно да се издирят много неща писани и да се зглоби обща тема как се прави туй онуй, за "тунинг", а не да се мери нещо. само дето си е доста много работа. аз ако имах времето щях да съм я направил отдавна, но затова и си трая и не искам да ми свърши някой работата по темата, ако за мен е интересна и мога да я направя.

Коментар

Ако се направи една изчерпателна тема за тунингите то тя ще е голяма колкото всичко изписано до тук във форума.
                        Това е невъзможно.

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
                          Не искам да се изживявам като съдник или нещо, но не мислите ли че прекалихте малко към автора на темата и към MONSTER?

Къде отиде прословутата толерантност? А къде отиде:

няма пък да ви кажа от заглавната страница на кой сайт е цитата .

Според мен идеята на турбо... е хубава ако съм я схванал правилно. А именно: състезателите да направят (кой колкото иска) представяне на своите състезателни автомобили, снимки, подобрения. Не мислите ли, че информацията за това е най-малкото интересна за всички, които се кефят на състезанията? Всеки от тях ли може да се доближи на една ръка разстояние да огледа автомобилите?

А Monster според мен се опита да ви каже, че много други хора правят такива описания на автомобилите си и на подобренията. Който има тайни да ги крие, все пак участието в този импровизиран гараж би било напълно доброволно нали???

Айде със здраве, сигурно сте се изнервили ама айде по-леко с хората де
                          +1
                          на едно място, не че не ползваме търсачката, но да бягаме из целия форум като улави?
                          - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                          - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

пък и става въпрос за онези машини с големите ваденки отстрани, не за "тунинга" който аз си правя на тротоара зад вкъщи

ако разбрах правилно темата де

Коментар

иначе има "представяне ..."

Коментар

Уважаеми nikidd,

Смятам, че подхождаш (както и колегата Monster и не малко други колеги, не се засягайте от това) малко детински към нещата. Абсолютно прав е Pursie, че и без това местата (гаражи и сервизи) където се правят 4х4 колите в БГ, и където хората знаят за какво става въпрос се броят на пръсти.

Оттук насетне, подготовката на една кола за съзтезание (особено съзтезанията към днешна дата) е принципно различна от подготовката на един 4х4 за разходки и свободно време. В първия случай, говорим за натрупан опит, експерименти, проби и т.н., както и не на последно място, готовеност за безвъзвратно влагане на едни пари. Дори и някой да е 'напипал' нова концепция, след едно две съзтезания поне се чува за какво става въпрос.

Когато си правиш кола за разходки и приятно прекарване на свободното време в гората, там задачите са много по-малко и по-лесни като цяло. Мяташ едно окачване, гуми, лебедка, джек (с подготовка за него - тръби, брони, т.н.) още някои неща (спрямо вкусове, намерения, възможности) и си готов.

Третата група са ентусиасти, които се опитват с '5лв.' да направят колата за гората.

Смятам, че за всички зрели хора тук е ясно, че е нормално да липсва дискусия на моменти, след като явно не винаги говорим на един език. Няма особена база за дискусия, между човек, който влага *0К лв. в колата си (и това е поредното влложение, проба и т.н.) и човек, който вярва, че с 1.000лв. ще подготви всичко и друго не му трябва. Подкрепям напълно Pursie, в това, че в портала има повече от достатъчно добре описани (със снимков материал), любителски проекти (за не-съзтезателни цели), които са повече от достатъчно информативни, за да ориентира един beginner на къде да тръгне.

Още повече, не смятам, че хора като Тони, Флексовете, Десо, Фулдата, Геро, Ники Рафаилов и много други, крият тайни, по-скоро хората са заети с реални неща в действие, и едва ли им остава време да пишат по форумите. При повечето от тях, при които съм ходил за съвет или услуга, винаги съм я получавал на място, в сервиза.

В заключение - не се впрягайте да си мислите, че някой толкова крие нещо, с увличането по карането извън пътя, човек сам и с колеги и приятели научава много неща и тогава диалога с по-напредналите е по-лесен и адекватен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X