Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой продава автомобилни лампи Narva? + различни поучения на тема лампи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой продава автомобилни лампи Narva? + различни поучения на тема лампи

Първоначално публикуван от Desert_Ant Преглед на мнение
    Ясене мини сряда през гаража да ти дам две Х4 на Бош да пробваш. Иначе мен найтбрекъра ми харесва. Изгоряла на ладата за 2 години имам 1 Н4. Нарва горят на поразия, поне на служебната.
    Ще видим как горят. А тия Бош кой модел са?

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Силвания. Но от години не знам за местно представителство.
    Те преди години се сляха с Osram.

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
    Може да пробваш и гамата на Тунгсрам - при тях усилените лампи са в този ред:

50310NHSU 12V 55W SPORTLIGHT bluish up to 50%
    50310MPU 12V 55W P14,5S MEGALIGHT PLUS +60%
    50310XU 12V 55W P14.5S MEGALIGHT ULTRA + 90%
    Както и крушките на Магнети Марели, при тях са обозначени като гледам с имена

- стандарт,
    - всесезонна,
    - рали,
    - синя.
    Споменах вече, че бои по балона развалят сделката.

Коментар

Narva от незаконните 90/100W - на едната късите изгоряха на седмата/в плюс/ година, другата още е в кондиция, което ще рече девет и нещо времеви пробег.
      Хубаво светят и си ги прехвърлях от Джетата на Пежото, сега са на камиончето.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Споменах вече, че бои по балона развалят сделката.
        Все си мисля, че Магнети не е с оцветен балон, а е със стандартно-прозрачно стъкло. Говоря за Рали серията.

Иначе корейски крушки Ийгъл, имат гама +30% и +50% на продукцията си и са със сигурност със стъклено, а не пвц стъкло и са прозрачни.
        Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Все си мисля, че Магнети не е с оцветен балон, а е със стандартно-прозрачно стъкло. Говоря за Рали серията.

Иначе корейски крушки Ийгъл, имат гама +30% и +50% на продукцията си и са със сигурност със стъклено, а не пвц стъкло и са прозрачни.

Халогенки с PVC стъкло няма, и не може да има.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А па Рали сериите на всички производители са незаконни по пътя и теглят големи ватове. Нещо не мога да им намеря данни на тия.

За ПВЦ балон на крушка досега не бях чувал.

Коментар

Ще видим как горят. А тия Бош кой модел са? ......
              Я гледай ТУК! .... и повече не питай ....

Има такива и +60% ....
              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Халогенки с PVC стъкло няма, и не може да има.
                Нямам на представа дали може или не, ама на евтините китайско/турски халогенки са си жива пластмаса. И се надува и почернява балона като на пластмаса, и като загрее до почерняване мирише на пластмаса.

Коментар

Нямам на представа дали може или не, ама на евтините китайско/турски халогенки са си жива пластмаса. И се надува и почернява балона като на пластмаса, и като загрее до почерняване мирише на пластмаса.
                  Няма такава пластмаса. Виж, калпаво стъкло - бива. Там температурата е над 3000 градуса.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    Няма такава пластмаса. Виж, калпаво стъкло - бива. Там температурата е над 3000 градуса.
                    Може, не споря, просто споделям, че има поведение на изгоряло ПВЦ

Коментар

Ясене, БОШ-а е стандартен, но слаган във фабриката едно време. Светят доста прилично.
                      После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Това за пластмасовата халогенна лампа си е за "Блясъци".
                        А почерняването и подуването обикновено са индикация за проблем в РР.
                        Карам с к'вот сложа и си свети щастливо. Сменям една лампа за около 2 години общо на 5 интензивно употребявани МПС.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

NARVA си ги има в едно магазинче на ул. Търново в 9 микрорайон на Люлин на спирката на 12 поликлиника, аз си карам с такива издържат около година и изгори ли едната до седмица и другата я последва, нищо особенно като крушка просто магазина ми е под ръка и ме мързи да обикалям за други. Не вярвам да е толкова неоткриваема крушка сигурно по Симеон е бъкано с такива.
                          Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Всичко е менте!Аз от няколко години насам се уморих да сменям крушки.Скъпи ,евтини всичко е менте.Където ме свари там я сменям и продължавам.Ако покарат месец два се радвам.
                            На времето имах една "Жигулка",не знаех как и се сваля фара,сега съм като механик на Шумахер.

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                              Всичко е менте!Аз от няколко години насам се уморих да сменям крушки.Скъпи ,евтини всичко е менте.Където ме свари там я сменям и продължавам.Ако покарат месец два се радвам.
                              На времето имах една "Жигулка",не знаех как и се сваля фара,сега съм като механик на Шумахер.
                              А, тоя ефект го знаем. Жигулката (и всички други коли от нея епоха) я докара до фаровете 10-11 волта, я не. При това положение, крушката става безсмъртна. Ама и не се напъва да свети много-много. По-новите машини, които са с реленца и без руските традиции в контактите, докарват до фаровете всичките 14 волта, колкото си трябва, затова и светят. Ако пък регулаторът на генератора нещо е мръднал волтовете още нагоре, се почва смяна на крушки. Ако често се кара - и акумулаторите не живеят дълго.

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                              Я гледай ТУК! .... и повече не питай ....

Има такива и +60% ....
                              Синя боя. Отпадат. Отделно, че няма H3.

Все едно, тя технологията е все същата. Един водещ производител я разработва/купува и пуска продукт, но след година-две вече всички правят същото. Въпросът беше да се намери кой прави лампи по най-новата технология, ама без компромиси заради фасона. При положение, че ватовете и лумените са ограничени от нормите, остава да се играе между синята боя и работните часове. Отделно после маркетингът играе между опаковката, цената и дребни визуални различия в самата лампа - като сребристата шапка на H1/4/7 лампите, която е била въведена първо от Филипс, а ето че и Бош работят по същата схема.

Коментар

....................................

Синя боя. Отпадат. Отделно, че няма H3.

....................................
                                Има!!
                                Всякакви Н1,Н2,Н3,Н4,Н7 .... +30% ..... +60% ..... +90%

НЕ светят синьо! Проверено!

Оди, до кварталната бакалия и ги виж.
                                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X