Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шум в купето откъм задния диференциал на Витара.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шум в купето откъм задния диференциал на Витара.

Здравейте колеги! Искам да ви запитам относно шума,който ми се получава в купето отзад на Витарата ми.
    Обеснявам така(дано да успея):чува се шум откъм задния диф на 4-та с(30-40км/h.) или 5-та предавка(45-50км/h). при по-ниска скорост само при ускоряване и после шума изчезва,но си остава един едва доловим шум от дифа.При вашите Витари този едва доловим шум така ли е ?Шума(този смущаващия) е нещо като наченка на вибрации,но не точно вибриране ,а по скоро нещо като леко сухо престъргване метал в метал.
    На канал проверих каретата на задния диф и забелязах,че едното(задното)леко мърда.Да уточня,че при по-рязко тръгване някой път леко цънка.Възможно ли е този шум да се получава от каре,което е на път да си заминава или ако имате други предположения Ви моля да ги споделите?
    Благодаря Ви предваритлно!

От: Шум в купето откъм задния диференциал на Витара.

След малко ще ти кажа - докарал съм си Тойотата на диагностика за подобни симптоми
    "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
    Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

при мене е някакъв лагер плюс разглобяване на дифа, за да се види какво друго има...
      "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
      Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Разбито каре си и едно на ръка....... Претоварваш трансмиссия...... При тази скорост можеш да поддържаш на 4-та, за ускорение трябва да минеш на 3-та.... Пробвай, и ще видиш, че шумовете ще изчезнат.....
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Не и знам колко са дълги скоростите, но още от времето на "Москвичите" 4 -та се включва минимум на 60км/ч(ако вдигне толкова Москвича).До ден днешен май си остава правилото.Не се притеснявай че мотора ръмжи ,със сигурност ще ти падне и разхода ако Не я караш по този начин.За 5-та вече ти трябва към 80км/ч.Да изкачваш баир на 5-та и колата да Не иска да ускорява пак си е тормоз.За 1-2лв. на 100 бавно но сигурно губиш двигателя и накрая той започва да гори много.Ще го покараш така известно време,ще компенсираш разликата в пъти и накрая ще се изръсиш сума ти пари за ремонт или ще го продададеш автомобила с известна отстъпка ("ми той не въри").Ако на по-високи обороти няма вибрации и шумове -пий бира и не се занимавай с всяко поскръцване.Някой от форума имаше подпис "Нещо което работи не се пипа"
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Проблем е решен и аварията е отстранена,но забравих да пиша.Излезна задното каре(28 кинта) на кардана-до фланеца на задния диф.След като госмених всичко си дойде на мястото и шумотевицата изчезна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X