Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Става ли врътката с дифовете?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Става ли врътката с дифовете?

Имам 2 дифа от RWD и искам да позвам единия за преден.
    Въпроса е колко ще живее?
    Дифовета са от независимо окачване.
    Мерси предвакително.
    Калин Владов,09РСПБЗН

До: Става ли врътката с дифовете?

Наклона на зъбите ли те притеснява?На доста 4х4 предните пиньон и корона са с наклон като на задните.Смятай само натоварването-тегло на МПС,мощност на ДВГ,ПЧ,размер гуми...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Ето ги на някаква 70-сетка. Писахме и в други теми по въпроса.
      Според мен ще върти наобратно и няма да издържи.
      Прикачени файлове

Коментар

1300кг,150к.с.,200н.м,гуми до 215-70-15.Само въртенето наобратно ме притеснява,като здравина са добри.Как ще му се отрази на обърнатия?
        Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Четох на друго място,че патрол карал вече 2 години с диф с обърната посока с 500 коня мотор.
          Да се захващам ли с тия дифове,или да търся други?
          Дифовете са от омега 3,7 предавателно число ЛЦД
          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

На Нива двата (преден и заден) са абсолютно еднакви и взаимно заменяеми. Нямат изявени проблеми.

Коментар

Нивата нали въртеше карданите в една посока-значи или са огледални или фабрично се върти наобратно.Не са огледални,остава обратното движение.Или бъркам за карданите.Ако обръща движението на кардана,значи само нивовска раздатка ме оправя.
              Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Хехе. Не. Карданите се въртят в една посока, както при почти всички раздатки.

Диференциалите също са еднакви. Просто единият е обърнат надолу с главата - представи си го, че е завъртян на 180 градуса около кардана и полуосите са си разменили местата.

Коментар

Вярно бе,къде се замотах...
                  Значи нямам проблеми,дифа наобратно,и ще си се върти в правилната посока.
                  Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    На Нива двата (преден и заден) са абсолютно еднакви и взаимно заменяеми. Нямат изявени проблеми.
                    Прав си, дават ги с еднакви размери и посока на зъбите. На задния пиньона е в дясно на короната, на предния в ляво. Карданите въртят в една посока. Единия пиньон върти срещу зъбите, другия по посока на зъбите.
                    Тая работа ще излезе интересна!

Коментар

Замислил съм да си направя още едно бъги, този път 4х4. Мисля да ползвам диференциали с полуоски от някаква кола със заден задвижващ мост с независимо окачване. Като за преден на бъгито ще ползвам същия модел заден, но завъртян на 180 градуса. Така пробката за източване ще се падне отгоре, но това не е проблем. Та диференциала ще си се върти в предвидената от конструктора посока, само, че ще е обърнат с главата надолу. Не мисля, че ще има някакъв проблем.
                      На някои модели кожуси може да се завърти самия диференциал вътре в самия кожух, и така става още по-добре. Та не би трябвало да има и там проблеми.
                      Успех.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Замислил съм да си направя още едно бъги, този път 4х4. Мисля да ползвам диференциали с полуоски от някаква кола със заден задвижващ мост с независимо окачване. Като за преден на бъгито ще ползвам същия модел заден, но завъртян на 180 градуса. Така пробката за източване ще се падне отгоре, но това не е проблем. Та диференциала ще си се върти в предвидената от конструктора посока, само, че ще е обърнат с главата надолу. Не мисля, че ще има някакъв проблем...
                        Колка, с едно въртене на 180* (да насочиш пиньона към раздатката) няма да стане. Двата пиньона идват от една и съща страна на короните и едната ос ще тръгне напред, другата назад. Така се получва когато карданите въртят в една и съща посока. Трябва да завъртиш дифа още ведъж на 180*, около оста на полуосите. Тогава, зъбите на короната почват да сочат обратно на другата корона. Дифа ще ти дойде пак "долен".
                        Твойта схема може да стане, само ако двата кардана въртят един срещу друг. Чул съм че има такава схема, но при кои точно модели не знам.

Коментар

Опа, малко съм засрамен.
                          Като писах преди малко мислех за диференциала на мотокарите, и, че има случаи след ремонт на моста на мотокара, при пробата мотокара да тръгне назад вместо напред. Това вследствие на обърнатия в кожуха диференциал. Не ми дойде наум, че при "измислената" от мен схема трябва да завъртя дифа още веднъж, ще трябва малко мислене... Ама накрая все пак ще стане. Но това за несериозна конструкция като бъги, По въпроса на колегата ще трябва повечко мислене, и пробване. Ама и за там ще се намери решение. Щом има желание-има и начин!
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Да,еи сега се изкъпах и ми просветна-руснака си го е направил наобратно
                            Точно както искам да правя аз
                            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X