Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Даите идея за подходяща раздатка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Даите идея за подходяща раздатка

Замислил съм един проект-на леката си кола да присадя 4х4.Знам какви са плюсовете и минусите и колко работа има,така че моля темата да не се обръща във дискусия дали си заслужава,и продаи я и си купи джип.
    По същество-раздатката трябва да е фултаим с блокаж,тиха,и отделен агрегат.Мотора ще бъде Ц20НЕ със с.к. от Опел Омега с тенденция за преминаване към Ц20ХЕ-150к.с. и 200н.м.
    Устроива ме и вариянт за раздатка,която лесно би се превърнала в отделен агрегат.
    Очаквам вашите идеи
    Калин Владов,09РСПБЗН

До: Даите идея за подходяща раздатка

Добре,след такъв наплив да задам следния въпрос-колко е тиха по-новата нивовска раздатка и ще устиска ли на мотора?Гуми 215-70-15 и тегло 1300-1350 празна.
    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Да е тиха, да е тиха, колко да е тиха. Ако я сложиш на помощна рама и в хубавото купе - ще се търпи. Дали ще издържи - то ще се чуе, но на новите Ниви слагат някакви двулитрови двигатели без да възникват проблеми точно в РК.

Разгледай и раздатките на Паджеро.

Коментар

Каква е колата?
        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Колата е без значение-нищо няма да остане от първоначалния замисъл на инжинерите.
          А какво че кажете за раздатка от Газ69-може и да преживея да не е фултаим.
          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Калине раздатките са големи и тежки за лека кола. Що не потърсиш трансмисия от старите алфа33 4.4. Скоростната им кутия има лост за вкл изк на задния мост.
            На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Те добре имат лост,но какви са,фул или парттаим.Също така губя бавните.Мниго ме влече към нивовската,маи ще искам кръгче с някоя.Викате след 2001 са по-тихи?
              Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                след 2001 са по-тихи?
                Да. Съвсем осезаемо.

Коментар

Виж колегата Вили дис продава раздатка от Самурай може и да стане. Не съм сигурен но мисля че е отделно от скоростната кутия. Успех и да ни информираш.

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                    Колата е без значение-нищо няма да остане от първоначалния замисъл на инжинерите.
                    А какво че кажете за раздатка от Газ69-може и да преживея да не е фултаим.
                    Ами щом си кандисал и на парт тайм , колата е без значение , а мотора е C20NE , то тогава отговора сам се набива : взимаш от моргите комплект ск.кутия и раздатка от Фронтера и със "средата" на трансмисията , както и със "съцето" на новото возило решаваш проблема . От там нататък вече можеш да питаш за дифове от УАЗ ...
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Еее,то си стана джип.По ми се ще нещо по като СубароИ дифовете ми са ЛЦД
                      За Самураиска раздатка не се бях сетил.Тя ще издържи ли 150 коня и 200 нм?
                      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Незнам Калине дали ще издържи но мисля че е по-здрава от ладовата. Все пак по състезанията има повече Самураи отколкото Ниви.

Коментар

Гледам че се продава от 1000 кубика раздатка.150 кончета маи ще и доидат в повече...
                          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X