Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електромагнитен клапан включване предно?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Електромагнитен клапан включване предно?

Става въпрос за бус Мерцедес 410 4х4! От известно време не се включваше предното (включва се с бутон от купето)! След преглед при майстор се установи, че включването е чрез вакум и е изгоряло електро-магнитното клапанче което го включва. Съвета на майстора е да се сложат два клапана от Лада седмица или петица за ниските обороти!Единия за включване, другия за изключване! Та въпросите са два - ако това е нормално решение къде да ги купя тия клапани, т.е. къде има магазин за резервни части за Лада в София? Или има по-добро решение?
    יעבור
    «И това ще мине»

До: Електро-магнитен клапан включване предно?

Тия клапани са рядко дървени, но щом ти се занимава, търси Булавто-Лада до Сточна Гара, в спиралния гараж. Клапаните фигурират някъде около карбуратора на класическите Лади (05, 07) Моята препоръка - клапани за бензин от АГУ. Същото, ама направено по-добре и по-лесно за намиране. Вероятно на същата цена.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Тия клапани са рядко дървени, но щом ти се занимава, търси Булавто-Лада до Сточна Гара, в спиралния гараж. Клапаните фигурират някъде около карбуратора на класическите Лади (05, 07) Моята препоръка - клапани за бензин от АГУ. Същото, ама направено по-добре и по-лесно за намиране. Вероятно на същата цена.
      Мммм, аз май имам два такива за бензин от АГУ!
      А ми казаха, че тия на ладата са някъде в района на десния калник, около карбуратора!
      יעבור
      «И това ще мине»

Коментар

Ами действай с бензиновите. Важното е да им спазиш посоката и да сложиш примерно дребно филтърче за бензин в отворения край, за да не влизат боклуци с въздуха и това е.

Коментар

До: Електромагнитен клапан включване предно?

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
          ...Съвета на майстора е да се сложат два клапана ....Единия за включване, другия за изключване....
          б@@@му на стената си имам два ключа за лампата, от единия го включвам, от другия изключвам как ли става ....майстора е със странно чувство за хумор
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            б@@@му на стената си имам два ключа за лампата, от единия го включвам, от другия изключвам как ли става ....майстора е със странно чувство за хумор
            Владо, тебе ли да уча? Ще се изразя купешки - девиаторен ключ...

Коментар

Това предполага ли девиаторен клапан?
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                Това предполага ли девиаторен клапан?
                Не, такъв е оригиналният.

Коментар

.... девиаторен ключ...
                  Я закачи мерцедеса на "Скорпиона" за "Нивата" и го довлечи да се науча и аз на девиаторни чалъми, че нещо тази сложна диагноза ми идва в повече пък и на "Нивата" да и сложим "Абарт" мотора че ако знаеш на "Чоко" джипа с бензиновия мотор как дрифти (малии ква` засукана дума).....
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Мани, Нивата е вече само с предно и не става за теглене. Ще я направим да дрифти, ама по-натам.

Скорпионовия мерцедес явно и сам върви. Решението е просто - два клапана, единия към вакуум, другия към атмосферата, а се захранва или единия или другия. Включиш вакуум - има предно, включиш атмосфера - няма предно.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                      Я закачи мерцедеса на "Скорпиона" за "Нивата" и го довлечи
                      Той и сам ще си дойде ако требе, щото ми е жал за нивата - чудото тежи малко над три тона!
                      Ама да си кажа и аз мнението - оригиналния явно е комбиниран действа насам -натам, а ладовия само насам или натам!
                      Затова трябват два! Абе дивиаторен, ама не съвсем!
                      יעבור
                      «И това ще мине»

Коментар

Точно така. Може да потрябва и дребно реленце, ако оригиналният бутон е от прост вид. Или просто превключвалото газ/бензин от същата дискутирана АГУ.

Коментар

Точно така. Може да потрябва и дребно реленце, ако оригиналният бутон е от прост вид. Или просто превключвалото газ/бензин от същата дискутирана АГУ.
                          Ще експериментираме!
                          Две газови има в гаража! Ако някой му трябва нещо за газова да свирка - това испарители, клапани, бутилки, тръбички, ключета и т.н. - има го!
                          יעבור
                          «И това ще мине»

Коментар

Ако имаш бутилка за газ 80см дълга, дай я на choko - или на дядо владо, търсеха такава наскоро да коландрят новобензиновия черок.

Коментар

Ако имаш бутилка за газ 80см дълга, дай я на choko - или на дядо владо, търсеха такава наскоро да коландрят новобензиновия черок.
                              Имам две в момента, ама ще ги меря през уикенда, защото са в провинцията! Ако някоя отговаря на условията веднага я довлачам в София и я отнасят!
                              יעבור
                              «И това ще мине»

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X