Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Горещи накладки - газене вода

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Горещи накладки - газене вода

Може и глупаво да звучи, ама наскоро във форума на субару прочетох под една снимка (субаруто беше нагазило в едно поточе) съвет към собственика, да не прави това упражнение ако накладките са му горещи, че отивал на нови , че и дискове май.
    Та се чудя има ли нещо вярно в това. Разсъждавам си и си мисля, че трябва голям зор да са видели спирачните системи та да се загреят толкова, че при допир с водата да се спукат/строшат. Все пак това си е напълно реално да се случи, че дори и на пътя (като пример някой наводнен подлез)
    Всъщност никога не съм чувал за подобен инцидент, принципно като теория нещо много горещо да го потопиш в студена вода може да се спука, ама тия дискове и накладки не са от стъкло.
    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

До: Горещи накладки - газене вода

Кривят се... не само на субарото...
    VPetrov.photography

Коментар

Аз съм пукал барабан на предно колело на Мадара.Нажежен при спускане и след това бухване в студена локва.Беше се разделил на две частиДисковите спирачки уж по издържат ама нажежен метал в студената вода се ше стане беля.
      К мирной жизни не пригоден.
      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Дори да не се спука, после може да се окаже, че вече спира неравномерно, с придръпване и тропа.

Коментар

Пукат се ,кривят се -въпрос на късмет . Последно ми се случи на състезанието в Трявна. И на двете задни колела , накладките се бяха отлепили .

Коментар

А па резултата от отлепването на дисковите, на предния мост какъв е ...
            В лайната трябва да знаеш за какво става дума, или да не се занимаваш с дискови спирачки. Ако някой ти разправя друго - не е ял. Теоретиците - в кучия гъз.

Коментар

Според мен, трябва да е някакво нечовешко каране или спирачните дискове да са под допустимата дебелина, до която е разрешена употребата им. Аз съм загрявал дискове, само при ектремно шофиране на проход или на място с много завои, около 5-6 пъти ми се е случвало и съм съгласен, че могат да се изкривят или усучат, но да се спукат чак...ако са били ментаци..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X