Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нови дискове и накладки - какви?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нови дискове и накладки - какви?

Здравейте,
    Дойде време за смяна на предни и задни дискове и накладки на леката ми кола (Форд Фокус комби 2016г), но не знам какво да взема.
    С оригиналните дискове колата е изкарала 130 хил. км.
    Спира много добре, няма излишни шумове и вибрации.
    Искам да взема нещо което ще е със същото или по-добро качество.
    Моля да ме насочите към марка, която си заслужава към днешна дата.

Благодаря
    Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
    Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
    Opel Campo 3,1 TD '99
    Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Провери дали дисковете са за смяна. Ако е карана с читави накладки и не само в града, може да има още доста живот в тях. Предишния Титан го продадох на 250к км с оригиналните дискове. Имаха още много живот. По документите пише колко са дебели оригиналните дискове и колко могат да се износят.
    Аз слагам Акебоно, керамика и съм доволен.
    Пауар Стоп или Акебоно, керамика, но са 3-4 пъти по-скъпи от ментетата по магазините. Не знам дали се продават в Европа и дали има за Фокус.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

• ogimaster
      ogimaster коментира
      Редактиране на коментар
      Дисковете са за смяна - имат ръбче над 1 мм.
      Благодаря за насоката - ще проверя дали се предлагат за моята кола.

Първоначално публикуван от ogimaster Преглед на мнение
    Искам да взема нещо което ще е със същото или по-добро качество.
    Моля да ме насочите към марка, която си заслужава към днешна дата.
    Благодаря
    провери в мото пфое за цена на оригинални, възможно е да не са толкова скъпи. аз бих сменил и дисковете при този пробег.

Коментар

• ogimaster
      ogimaster коментира
      Редактиране на коментар
      Ще се сменят комплект - дискове с накладки (предни и задни). Оригиналните са 6 пъти по скъпи от афтърмаркет марки (Textar или TRW).
      Цената на оригинални материалите ще се доближи до цената на бюджетен автомобил, а автомобила не е премиум клас.

Имам Мондео 2015г. Оригиналните дискове ги свалих на 195 х.км. предни, задните на 235х. Сложих Ferodo, не го прави с тази марка. Оригиналните нещо ми понакиселяха тогава, сега са още по-скъпи. Но карат много и нямат ядове. Сега ще сменям само накладки, но ще хвърлям зарове. Говорих си с приемчика в сервиза, има оплаквания и от доста скъпи и реномирани производители. На Маверика сложих накладки Japanparts, най-евтините, които ми предложиха. Никакви шумове, спират перфектно. Похвалиха ми ги и от една верига за авточасти. Виж и какво се прдлага за твоята кола, за Мондеото нямаше голям избор.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

PRB, Axxis, Akebono, StopTech…….по избор

На мойта старата кола и взех накладки за под 13 долара ма е антика,същите преди 15 години бяха над 120 кинта,PBR Ултра Керамика
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

• Asen Kushlev
        Asen Kushlev коментира
        Редактиране на коментар
        Тия тука ще трябва да се постараеш доста да ги намериш, еле пък да имат и за Фокус.

• sparkybg
        sparkybg коментира
        Редактиране на коментар
        Босе, укашните налични нямат нищо общо с американските, даже когато са една и съща марка.

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Вярвам,то кое ни е наред та и накладките да са ни от пред. Ако стават за модел след 2000 то в Ибей е пълно и то на нормални цени

Ибей,моите не ги знаеха за какво стават,аз ги знам защото 20 години с такива карам. Гаранция не са уникат на Фокуса,ровене трябва обаче
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

От години личните автомобили и тези на приятелите , поставям дискове и накладки (от среден клас) на АТЕ.

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          Правилно ,не само за Форд

Motorcraft можеха се намери и по $15 на диск из амазоня(ама страбва да се случи сгоден момент).Глупости са това,въобще не си струва дебненето...комай и в Чайна бяха извъртени,още се спъвам в тях понякога.

Иначе...иначе TRW/Lucas(чешка производа обикновено) -и поне 5-10 години ядове няма да се заимат.
        Същото се отнася и за други изделия по спир.система(маркучи,цилиндърчета,компл.пружини и прочее по апаратите-никога никакви ядове.Някои маркучи на Lucas бяха индийски-еми никакви ядове).
        Ауто Хелп бяха навремето вносител/най-приятни цени(не знам са те все още вносител/дали ги има още).

Ни с Ferodo (Federal Mogul,не знам сега кой им е собственик..накладките им бяха UK или DE дялани) ,ни с АТЕ-Teves съм имал някакви ядове(CZ/DE/IT)-каквото изпадне на добра цена-и без разлика от мястото на производство.

И египетски Textar бих си купил...Брембо също имат приятни цени на дисковете. Там разни "новоизлюпени" марки -къш,нали-друг път...

А,и ATE TYP200,ако се наложи смяна на сп.течност.

Та TRW-ATE-Textar-Pagid/Jurid-Brembo-и пр. Тие са и OEM на цялата индустрия.Каквото изпадне там на добра цена...и не му мислете много.

Коментар

• Asen Kushlev
          Asen Kushlev коментира
          Редактиране на коментар
          Точно с Ferodo съм, нищо не става от тях. Предните дискове се изкривиха на 20 х.км., после мирясаха на към 70 х. Задните накладки пък свиреха като се търкат свободно като загреят, хората по улицата се обръщат да видят каква скрап се задава. Сега пък почнаха да свирят при спиране.

• Shider
          Shider коментира
          Редактиране на коментар
          Какво значи мирясаха на около 70000км - престъргвани ли са, или от самосебе си са се изправили?!?
          Че имам ядове с точно на моята кола - TRW дискове: нови - след около месец (примерно около 2-3000км) започват да тресат; изправям ги - пак около месец и започват да бият; повторно изправяне на стругар - пак изкарват 2-3-4 хил км и започват да бият за трети път.
          Грешен монтаж смятам, че мога да изключа - не е ядрена физика, а и сменям средно по 4-5-6 комплекта в месеца, вкл. такива от същия доставчик без грижи и оплквания.
          Мерих и главините за кривина - нямат (под половин десета, което е в допуските). Сега сложих възможно най-евтините на QWP - няма проблем вече повече време и км, отколкото марковите изкарват, ама вече все съм на тръни баш с личната кола...

Иначе по темата мои впечатления:
          - Ferodo, Delphi, TRW, Bosch и ниските линии Brembo - стават, но съм със смесени чувства;
          - Textar, Ate, премиум Brembo, Akebono (основно за японски и корейски мпс) са добре;
          - разни бюджетни тип LPR, ABE, Jakoparts, Champion, BluePrint - може и да карат без проблеми, но избягвам да ги монтирам на тежки и мощни коли, или такива с агресивни шофьори - освен ако те изрично не продължават да ги искат (щот' има и такива - с намазани коли, ама карат с галоши, съответно и от обслужване и консумативи се пести)...

Фокус се продава в Америка. Рокауто има и дискове и накладки 100 вида. Провери дали те устройва цената и избирай. Идват за 3-5 дена до София с ДХЛ. +ддс и мито.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          ☝️👍👍👍

Виж каква система са ти спирачките.
        Има системи: АТЕ, БОШ , .....

и вземи накладки според системата.
        АТЕ са много добри, НО веднъж на кола с БОШ система сложих АТЕ накладки ..... нема такова дърво.

Коментар

Вече много търговци са ми казвали "не знам какво да ти препоръчам".

и... карам с дискове АТЕ отпред, TRW отзад и накладки TRW навсякъде. Пускат яко прах, но засега (10-ина хиляди км) спират добре
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Направо едни РОТОРА,сменяш и спирачната помпа и къртиш

Седни сега - моите предни накладки са над 750 кинта, на сина за Ската ги има и по 12 долара

мани майтапа,кажи дали стават за модел след 2000 година и после избора е лесен
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Още един плюс за TRW. От доста години на всичките коли в нас дискове, накладки и спирачни маркучи само TRW, никога никакви ядове. Няма скърцания, бързи износвания с тежко надиране, кривене и подобни - слагаш и забравяш. Истина е, че цапат повече, но за мен не е фактор.

На едната кола заводски всичко е ATE - криви дискове за 15 000км, на същата кола дискове TRW карат по 80-90 000км.

Pagid би трябвало да е добре, произвеждат ОЕМ за Мерцедес, но никога не съм купувал.

Коментар

За сега се ориентирам към по масови и достъпни за нашия пазар марки като TRW, ATE и TEXTAR.
                Ще проверя и каква е спирачната система на автомобила и тогава ще премина действие.
                Като взема нещо - ще покарам известно време и ще пиша как се държи колата.
                Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                Opel Campo 3,1 TD '99
                Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Последните накладки АТЕ които завинтих на автомобила изхвърлих след няма и хиляда киломентра. Скърцаха та не се траше.

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  ...Седни сега - моите предни накладки са над 750 кинта, на сина за Ската ги има и по 12 долара...
                  За $12 е достатъчно в опаковката да има нещо което да тежи. Би било прекалено нахално да се очаква и да спира, особено пък добре...

Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X