Здравейте,днес купих една кутия за пежо 307 1.6хди-доставиха ми я куриер,и реших преди да я кача,да я отворя,да видя на какво дередже е.Свалих капака на петата,и веднага забелязах малкото зъбно колело на петата,със откъртени в долната част малка част от зъбите,на три зъба.Звъннах на ''човека'' от който я взех,и общо взето ми пожела лек ден.Шлайфах леко зъбите,в зоната на отчупване,за да стане по плавен прехода където е откъртено,но не ми се събира така,защото все си мисля че ще вие/шуми на пета.Ясно че ме прекараха,пиша тук и качвам снимки за да чуя вашите мнения дали може да се събере така или не.Според мен,няма да стане и ще ходи за скрап.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Наранено зъбно колело в скоростна кутия
Свий
X
-
Това е ново откъртване , няма как да е работило. Сигурен ли си че не си го накъртил при изваждане с отвертка примерно. Защото точно така се получава...
Ако беше старо , щеше да е мазно , а ако е бил прясно отварян капака , щеше да познаеш и да споменеш.
Нещо не е точно както го описваш.Фиат Купе
Опел Фронтера В
Мицубиши Паджеро Пинин
-
На самото колело отстрани няма ли каталожен номер? Ако е оригиналното би трябвало да има. Другото което е, че се сменят и двете, така и така си я отворик СКК, направи й пълна ревизия, за да можеш после да я караш по-дълго време без последващи неприятни изненади.-Чем занимаетесь по жизни?
-Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.
Коментар
-
Ахам, е тогава друг вариант е, от две СКК, да направиш една работеща. Само че на втората СКК изрично 5-тата, или която и да е там предавка, трябва да е здрава. А някакви други неоригинал афтърмаркет?
В Пловдив съм виждал че има фирми, които правят зъбонарязване. Вероятно ще им трябват чертежи, но може да могат и сами да си ги направят. Някъде около теб питай дали има читави такива...-Чем занимаетесь по жизни?
-Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.
- 1 like
Коментар
-
Преди години на приятел на Нисан се изкърти зъб на подобно колело на задната. Не можа да намери кутия на смислени пари, но се оказа, че ново струва 26 лв. и седмица доставка. Сменихме го. Но при теб цената е много дебела. Могат да ти направят ново колело, но цената ще е сигурно поне 150 лв., освен зъбонарязване има и темообработка и шалайф. По-добре още една кутия и да събереш една читава.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Купих кутията,за да ползвам петата предавка-моята кола е 1.6 бензин,и на 3000 оборота на пета е със 100 км/ч.Затова мислех да сложа пета от дизелова кутия,затова и я отворих.С доставката тази кутия ми дойде 140 лева,та не е болка за умиране.Жалкото е,че има такива смотаняци,които продават скапани неща.А ако не си я правиш сам,като мен,а плащаш на майстор.....става една със сваляне/качване.Yamaha Yz450F
Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
Всичко с ''рошави''гуми!
Коментар
-
То хубаво си го замислил, ама :
- сравни ли въртящият момент на твоя двигател как ще се измени при такава 5-та, предаден на колелата?
- на някои кутии съм засичал, че сменят предавателното число на диференциала за бензин/дизел;
- по спомен, в тази кутия пета се маже през един чучур от изплисканото масло от първичния вал. При новите, по-ниски обороти на двигателя ще имаш и по-ниски обороти на първичния вал и съответно по-малко изплискано масло. Ще имаш ли адекватно мазане на 5-та?
- 1 like
Коментар
-
След много четене,вчера разбрах че за тези кутии,има няколко вариянта за пета-нормална,с 10 и 15% по-дълга,и дизеловата където предавателното число е 1.51.По вин излиза че моята е уж с 10% по дълга.Снощи си намерих две зъбни колела за 60 лева-15% и в понеделник човека ще ми ги прати.Мога да събера и с дизеловите,но.......ако се кара основно магистрала ще е супер,а моето каране е основно малко градско,късо междуградско.А най вече се прави,защото много обичам да човъркам.Та,никой не изказа мнение за нараненото на снимките зъбно колело,дали ще шуми,ако се сложи така.Yamaha Yz450F
Всичко с ''рошави''гуми!
Коментар
-
Ivo,дайте каква е заводската модификация на кутията ("repere organe")...там 20XY**** или каквото са отпечатали. Коя година беше ?
После лесно може да се издири кои кутии по 307 са с какви предвателни числа...или направо да потърсите друга (ако е от същото моделно семейство с оригиналната - МА или BE) и да си я купите "на старо".
Иначе има голяма вероятност пак да не се получи работата.
https://i.imgur.com/uD62iSz.png
-
Има и други варианти за "удължаване" на всички предавки и без човъркане. Просто може да се сложат един профил нагоре гуми. Това ще даде 3-5 км. "удължаване" на всички предавки. Обикновено място в калниците има и за два профила нагоре. Има предостатъчно калкулатори за гуми, и всеки може да си сметне.
-
-
Първоначално публикуван от stefsab Преглед на мнениеИмай предвид,че компа на мотора ще те "хване в крачка" за променено предавателно число на предавка!
и печалбата е САМО по маршрута София - Бургас.
По маршрута Бургас - София , си е 'жива рана'
Коментар
-
Специално за модел аз дето аз го правих - при поръчката в магазина на нова кола си имаше възможност да се избере 'по-нискооборотна' 5-та. Но изрично е казано, че ако колата често се кара натоварена и по маршрут с много изкачвания и спускания - това не се препоръчва.
При мен смисъл имаше, когато пътувах сам - по-тихо беше,
Но при натоварена кола - понякога не можеше изобщо да ускорява, минавах на 4-та , ускорявам и после 5-та 'бавна'.
после по друг повод сма си счупих скоростната кутия и в 'навата' не прехвърлих бавната 5-та. Колкото плюсове, толкова и минуси
-
Точно на тази кола,не знам колко е умна,но......компа хваща промените,и единственото което се случва е спирането на работа на круиз контрола.Yamaha Yz450F
Всичко с ''рошави''гуми!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар