Здравейте.Имам проблем с полуоска на един вартбург 353.Разтрака му се карето откъм главината, което се състои от двойна карданна връзка.Нови полуоски са по 160лв., употребявани не е сигурно, а карета не се продават отдавна такива като резервна част.В един сервиз ни препоръчаха да ни направят втулки на карето при стругар.Това възможно ли е според вас.Ако е възможно какъв да бъде материала.Ако не предложете ми мнения и препоръки.Благодаря предварително на отзовалите се.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ремонт на карданна кръстачка
Свий
X
-
До: Ремонт на карданна кръстачка
Първоначално публикуван от romel_melkus Преглед на мнениеЗдравейте.Имам проблем с полуоска на един вартбург 353.Разтрака му се карето откъм главината, което се състои от двойна карданна връзка.Нови полуоски са по 160лв., употребявани не е сигурно, а карета не се продават отдавна такива като резервна част.В един сервиз ни препоръчаха да ни направят втулки на карето при стругар.Това възможно ли е според вас.Ако е възможно какъв да бъде материала.Ако не предложете ми мнения и препоръки.Благодаря предварително на отзовалите се.
-
Първоначално публикуван от romel_melkus Преглед на мнениеЗдравейте.Имам проблем с полуоска на един вартбург 353.Разтрака му се карето откъм главината, което се състои от двойна карданна връзка.Нови полуоски са по 160лв., употребявани не е сигурно, а карета не се продават отдавна такива като резервна част.В един сервиз ни препоръчаха да ни направят втулки на карето при стругар.Това възможно ли е според вас.Ако е възможно какъв да бъде материала.Ако не предложете ми мнения и препоръки.Благодаря предварително на отзовалите се.Не се стряскай ! Иди в Белканто ( дето изкупуват стари коли за скрап) Там коли колкото искаш ! Избери си някоя катострофирала ( Вартбург естествено ) и си свали целите полуоски с каретата !
Ще ги платиш по цени на желязото ! Това е !!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от romel_melkus Преглед на мнениеЗабравил съм да поясня, че съм от Бургас.Тук вартбурзи по отпадъците отдавна няма, а и не се знае употребявана колко ще изкара.Аз съм от Пловдив . Кажи какъв е модела и какво ти трябва ! Ще проверя в магазините за Трабант и Варбург . Има два . Утре има " битак " - изнася се всякаква стока ! Вкл. коли на части ! Опиши ми добре частта ! В Пловдивските ОТПАДЪЦИ има много коли ,вкл. Вартбурзи , но по добре НОВА !!! Не обещавам , но човек с човек се среща !!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от romel_melkus Преглед на мнениеЗдравейте.Имам проблем с полуоска на един вартбург 353.Разтрака му се карето откъм главината, което се състои от двойна карданна връзка.Нови полуоски са по 160лв., употребявани не е сигурно, а карета не се продават отдавна такива като резервна част.В един сервиз ни препоръчаха да ни направят втулки на карето при стругар.Това възможно ли е според вас.Ако е възможно какъв да бъде материала.Ако не предложете ми мнения и препоръки.Благодаря предварително на отзовалите се.
Там схемата е уникална. Както бече си писал, там са 2 последователни карданни карета. Другата особеност е че в кръстачките има отвори през които минават центриращи палци - единия с полу-сферичен женски накраиник и другия с мъжки сферичен, срещат в средата на сглобката. Най-често страда това сферично съединение в центъра. То се скапва заради не-центроване на кормилната реика, и ако се кара дълго така - скапва и лагерите на каретата. Другата сигърна смърт е скъсани маншони и съответно изтекло масло. Мисля че на старите, тези палци можеха да се вадят и Барото(стругар под моста за автогара Запад) в Бургас сигурно ще ги изработи.
Ако все пак проблема ти е в лагерите на каретата, както писа друг колега по-горе - фосфорен бронз, стругар, здрави маншони и трансмисионно масло!
Коментар
-
Незнам точно проблема, но каретата си тракат, а и аз не съм много на ясно с консрукцията им точно.В един сервиз един майстор разгледа полуоските и каза да отида на стругар да ми направи втулки.Питах друг,а както каза и колегата тука, май втулките са временно решение на проблема.Все още не съм взел решение за ремонта, но само в краен случай ще се опра до употребявани.Ще се допитам до споменатия от вас стругар.Благодаря на всички за отзивите.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар