Очаквам идея за изграждане на хидравлична ръчна спирачка за задни дискови спирачки.Наличната система е с двукръгова спирачна помпа и на всички колела с предни дискови апарати.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Хидравлична ръчна спирачка
Свий
X
-
До: Хидравлична ръчна спирачка
Първоначално публикуван от tow Преглед на мнениеОчаквам идея за изграждане на хидравлична ръчна спирачка за задни дискови спирачки.Наличната система е с двукръгова спирачна помпа и на всички колела с предни дискови апарати."Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."
-
Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнениеЗа какъв автомобил става дума? Ако е за джип, по-добро от челюстна(барабанна) спирачка на раздатката няма. Излишното усложняване геометрично увеличава броя на отказите.Това е концепция от средата на миналия век.Тогава въобще не е имало дискове,камо ли задни...
0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнениеНали не го мислиш сериозно?Това е концепция от средата на миналия век.Тогава въобще не е имало дискове,камо ли задни...
Ама е имало дискове на ръчната спирачкаЗил 157
Луд умора нема,само се поти!!!
Коментар
-
+че ако искаш да е законна, трябва да си оставиш и оригиналната на жилата.
А за двукръговата добре, ама как са разпределени кръговете?
Във всеки случай, за да го направиш, трябва от единия кръг на помпата да ти отиват линиите за двете предни спирачки, а от втория кръг на помпата, една тръбичка, назад, през регулатор за усилието на задните спирачки, след това през хидравличната ръчна и след това през тройник и в апаратите.
Eто две снимки на моята:
за помпа можеш да ползваш помпа за съединител на разни коли, които са с помпа на съединителяможе да се наложи малко да си поиграеш с диаметъра на буталото, докато нацелиш такова, с което усилието да е малко и хода да е в разумни граници.
Последно редактирано от ifchon; 12-11-08, 21:57.
Коментар
-
По БДС и по закон, ръчната трябва да е независима от работната, това е аварийна система. Не може да набуташ една ръчка в кръга, и да казваш че имаш ръчна.
А цялата мъдрост на дисковите буклуци, ако я няма ръчната трансмисионна, свършва в мига, в който някой от тия дискове се накъдри, или замине първия лагер на главина.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение... или замине първия лагер на главина.0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
Този вид конструкция която ползвам не дава възможност за вграждане на механична част за фиксиране на накладките към диска като жила,ел.мотори или пружини.Благодаря за идеята на ifchon ,само ако може да опише по-подробно регулатора за усилието на задните спирачки от каква кола е и принципа на действие.Машината е 4Х4 с два управляеми моста съответно и с четири спирачки които са само предни.LZ4RP
QSO-145,250 MHz.
QTH-Варна. KN33WF
EchoLink-Node:143125
Коментар
-
Стефан е прав и затова съм казал, че за да е законна работата, трябва да си оставиш ръчната на жилата.
Регулатора съм го купувал като отделна част, но не бих го препоръчал, wilwood e иначе. Като цяло си върши работата, но нещо качеството на изпълненеито не ми харесва. Този струваше 120лева, на APRacing i Tilton, са двойно и тройно по-скъпи но доста по-качествени.
Иначе, съм чувал, че използват регулатори от Лада самара, които по някакъв начин се правят регулируеми (с врътка), а също и от някакъв камион, ама кой ли беше
Бушонките за съжаление няма откъде да се намерят, а и не са много готини тези специално. Скоро обаче, ще правя една поръчка от един английски магазин, където има ето такива:
аз трябва да имам няколко такива от английските, ако някой иска да ги види и му харесат, кажете. Едно такова, за осем бушона, излиза около 15 лева с доставката.
Коментар
-
Магьосник става от каква да е кола. Единственото, което трябва да гледаш е, щуцерите му да са същите, като всички останали в твоята, за да не правиш преходници само заради него. Разните фолксвагенови, сигурно и много други, са даже при помпата, не на задния мост. От което не са автоматични, но нещо уж правят.
Руските са все на задния мост - автоматични, но много ги псуват щото бързо се развалят. Слагат от кво да е друго.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ifchon Преглед на мнениеСтефан е прав и затова съм казал, че за да е законна работата, трябва да си оставиш ръчната на жилата.
Регулатора съм го купувал като отделна част, но не бих го препоръчал, wilwood e иначе. Като цяло си върши работата, но нещо качеството на изпълненеито не ми харесва. Този струваше 120лева, на APRacing i Tilton, са двойно и тройно по-скъпи но доста по-качествени.
Иначе, съм чувал, че използват регулатори от Лада самара, които по някакъв начин се правят регулируеми (с врътка), а също и от някакъв камион, ама кой ли беше
Бушонките за съжаление няма откъде да се намерят, а и не са много готини тези специално. Скоро обаче, ще правя една поръчка от един английски магазин, където има ето такива:
аз трябва да имам няколко такива от английските, ако някой иска да ги види и му харесат, кажете. Едно такова, за осем бушона, излиза около 15 лева с доставката.
Има ли шанс да ми поръчаш и на мен? 2 комплекта-16 бушона. Благодаря.За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар