Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трябва ли да се центрова кардана след смяна на каре?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трябва ли да се центрова кардана след смяна на каре?

Ами въпроса е в заглавието.Искам да си сменя карето на кардана за 4x4 че има луфт ама питах един майстор колко пари ще ми вземе да го смени и той ми вика, че лесно се сменяло но после трябвало да се центрова кардана и ми каза, че тука в града , който живея (Силистра) никой неможел да го центрова.
    Та въпроса ми е има ли нещо такова смисъл трябва ли да се центова кардана или като си сменя карето си го слагам и карам.

До: Трябва ли да се центрова кардана след смяна на каре?

Най-общо казано, да, трябва. Ако, обаче, карето и майстора са прецизни, може да се разминеш и без вибрациите.

Вибрациите от разбалансиран кардан са в тясна област от около 10км/ч, някъде между 80 и 110км/ч в зависимост от автомобила.

Коментар

Да! Трябва да се балансира кардана.

Има случаи, в които може и да не се наложи или поне няма да се усещат вибрации. Такива обаче може да има и макар да не се усещат могат до ти повредят карета или опорен лагер.

Коментар

До: Трябва ли да се центрова кардана след смяна на каре?

по принцип трябва, но ако преди сваляне бележиш кардана при захващането му от дветв страни и после го поставиш така, както си го бележил, неби трябвало да има вибрации, а и от значение е да не се чука силно по кардана при демонтиране на каретата.
        http://www.offroad-bulgaria.com/atta...2&d=1288641910

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X