Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за гумения маншон на карето

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за гумения маншон на карето

Здравейте,момчета.
    Става реч за обикновена кола,не 4х4.Сменям вече за втори път маншончето (външното).Не мога да изкарам карето за това сменям с универсален маншон ,някаква английска марка е,доста по-мек е и се надява директно .
    Но след няколко месеца се къса.
    Моите предположения са,че като е универсален е доста по-голям и съответно се реже около 1/3от него.Пасва си добре ,но в кутията има и едно пакетче с грес.Мисля ,че проблема ми е в това ,че слагам цялото количество,а все пак съм отрязал излишъка от маншона.
    Въпроса ми е трябва ли да е пълен до дупка с грес или не.
    Утре смятам да направя поредната смяна.
    Благодаря.

До: Питане за гумения маншон на карето

1 няма директна смяна на маншон , полуоската се сваля а и зависи колко го опъвате да го сложите
    2 маншон , гума, отливка, силикон, от подобен материал не се реже
    3 за да си върши работата греста , не се пълни , да надуе маншона
    4 преглеждаи скобите които стягаш маншона за странични ръбове
    5 качеството на гумата ти е наи малко виновна е тука ще има спор ,
    успех
    Последно редактирано от Юли; 14-03-08, 02:21.
    sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Първоначално публикуван от Юли Преглед на мнение
      1 няма директна смяна на маншон , полуоската се сваля а и зависи колко го опъвате да го сложите
      2 маншон , гума, отливка, силикон, от подобен материал не се реже
      3 за да си върши работата греста , не се пълни , да надуе маншона
      4 преглеждаи скобите които стягаш маншона за странични ръбове
      5 качеството на гумата ти е наи малко виновна е тука ще има спор ,
      успех
      Направих запитването защото това не е моя измислица.В инструкциите е описано и нарисувано как се слага и реже според необходимия размер.Дори има и специални клещи за разпъване или конус по който се надява(в случая чудесна работа върши пластмасова бутилка от безалкохолно).
      http://www.bailcast.com/
      Ето това е сайта на продуктите и инструментите.
      Освен бързата смяна,цената е 10пъти по ниска от оригиналните.
      Аз дори и шарнира не развивам само двата болта на макферсона и се освобождава края на полуоската.
      Благодаря за съвета със скобите ,този път се постарах всичко да е равномерно и в съосие при въртенето.
      Поздрави !

Коментар

Да попитам и аз нещо зя маншоните втемата на колегата дано няма нищо против.
        На колата която я използвам всеки ден единия маншон на външното каре се е прокъсал малко и цапа по джантата с грес, Понеже колата се ползва постоянно и поне за месец няма да мога да го смена, а съм го купил 10 лв струва, въпроса ми е мога ли да вкарам малко грес и скакво да го увия за да избута още месец без да съсипа карето. Каква грез да му сложа понеже в комплекта с новия маншон има наилоново пакетче но неисккам да я похабявам сега и я държа за смяната.
        "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Времето което ще отделиш за увиване с нещо ма маншона,няма да е много по-малко от това за което ще смениш маншона.Дали си струва...
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Литиева с (MoS2)
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X