Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде закаляват метал?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Къде закаляват метал?

Искам да пробвам да закаля сателити на диференциял.Да знаете кой може да ми свърши качествено работата?

До: Къде закаляват метал?

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
    Искам да пробвам да закаля сателити на диференциял.Да знаете кой може да ми свърши качествено работата?
    Термиста в коя да е фабрика. НО, трябва да знае марката на стоманата. Като се има впредвид, че няма кой да му я каже ми се струва, че някой добър бургуджия ще ги кали по-добре. И задължително циментация после. Или карбонитриране. Тука ще ги карбонитрираме, няма проблем, но за закалката не знам. Трудна работа. Ти как успя да намериш сурови сателити? Или сега някой ги прави.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Демек ако си отворя раздатката да речем, и е потрошена, и намеря кой да ми направи "коуеуетата", могат да станат тук?
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Нямам идея дали някъде могат да ги закалят както трябва. Демек само повърхностно. А после трябва и да се циментират или азотират.
        Ако просто ги набуташ в печката и после в кофата с маслото ще се счупят веднага.

Коментар

Могат да ги закалят на няколко места.
          Знаеш ли от каква стомана са направени или тепърва ще ги правиш. Вероятно знаеш къде е Велинград. Там има завод
          “ВСК-КЕНТАВЪР-ЗММ” ЕООД
          4600 Велинград, Индустриална зона
          тел.: (0359) 52 143
          факс: (0359) 54 138
          Магазин:
          тел.: (0359) 53 225
          e-mail: kentavar_zmm@infotel.bg
          Провери и в Завода за Резервни Части, който се намираше към Орландовци(гробищата)
          Поздрави!
          Последно редактирано от asenv; 19-12-07, 17:21.
          LZ1AIV

Коментар

В МЕИ каляват и циментират

Коментар

Благодаря за предложенията.Сателитите ги имам.Като се разглоби дифа и си имаш няколко броя сателити,нали.Не знам какво толкова се чудите.На Нова година съм във Велинград и ще поразпитам,но със сигурност ще е затворено.Тарга,ако опра до теб ще свиркам да знаеш.

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                В МЕИ каляват и циментират
                А,disem-a,се вкючил.Как да ги открия тея от МЕИ-то.То е ясно че са там,ама може ли сулю и пулю да отиде и "а бе я ми закалете тия железца"

Коментар

Може! Обслужват всички желаещи. И по някакъв начин определят каква е стоманата. Правиха ми едни зъбни колела и съм много доволен. Иначе има едни халета острани на МЕИ - там ще попиташ.

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                    Може! Обслужват всички желаещи. И по някакъв начин определят каква е стоманата. Правиха ми едни зъбни колела и съм много доволен. Иначе има едни халета острани на МЕИ - там ще попиташ.
                    Не вярвам. Лъжат нещо. Няма как да определят марката. Химически състав, да, но марката не. Иначе спектрален анализ се прави на много места.

Благодаря за предложенията.Сателитите ги имам.Като се разглоби дифа и си имаш няколко броя сателити,нали.Не знам какво толкова се чудите.На Нова година съм във Велинград и ще поразпитам,но със сигурност ще е затворено.Тарга,ако опра до теб ще свиркам да знаеш.

Нещо не вдявам Яворе. Ще си правиш резервни ли или кво? Ако ще правиш нови си купи подходяща стомана (със сертификат) и като ти ги изработят всеки термист ще ги закали. Имат учени книги за тая работа. За карбонитрирането няма проблем, когато дойдеш. Знам пътеката. Пак в МЕИто ама тука. Те май тука го измислиха тоя процес на времето. Стефан да каже. Ако са оригинални, те са си калени.Пак ще ги карбонитрираме, ако е опадала циментацията, но ти е ясно, че са вече изтъняли. Я обясни по- подробно да не гадаем, че не ми се кълве като гларус-трохи.
                    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Понеже често ми се случва да чупя сателити започнах да се чудя какво да правя.Разбира се стигнах до извода,че най-добре е помощ от публиката.Обърнах се с въпрос към руснаците и те си казаха.При нас идват дифове без закалка и за това.Ако си купя от там нямало проблем,но....И какво ми остава-да закалявам.
                      П.С.Да не започне сега един спор....

Коментар

Яворе, ако ти пратят от Русия з.к., то те ще ти кажат и каква е стоманата.
                        Да споделя малко опит и аз.
                        Спектрален анализ давам да ми правят в Пловдив, а закалка, циментация, или карбонитриране - в Пазарджик.
                        За твоите колела бих ти препоръчал т.н. термо подобрение до към 30-34 HRC, със следващо повърхностно закаляване (ако е нисковъглеродна стомана, в което силно се съмнявам, е необходима и циментация) не повече от 40-44 HRC. Ако имаш възможност да шлайфаш колелата след закалка, то можеш да си позволиш и малко по-висока повърхностна твърдост, но дори и шлайфаните колела имат нужда от "сработване", за това, ако ще правиш карбонитриране, то трябва да стане след евентуална работа на колелата, примерно 5000 км, или "сработване" на стенд. Едва тогава има някакъв смисъл от твърдост 60-64 HRC.

Дай малко повече информация как и в коя част се разрушават, или износват колелата.
                        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

С тебе довечера ще се видим и ще говорим.

Коментар

А къде може да се направи ТВЧ на сомана 40?
                            За София.
                            Те т'ва е Баце...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X