Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смеряване на предница-ПОМОЩ колеги!!!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Смеряване на предница-ПОМОЩ колеги!!!

    Здравейте колеги,

    скоро сменях цялостното окачване на колата, горни и долни носачи, биалетки, карета, маншони и накрайници. Въпроса ми е такъв: Как мога да си смеря предницата, т.е. тези накрайници да ги регулирам правилно /до колкото е възможно/ сам, за да не износят гумите /старите са износени нечовешки/. Като си дойда в България разбира се ще я карам да я смерят в някой сервиз, но тук тази услуга струва от 400 до 500 лв. Това са страшно много пари за смеряване на предница, пък и вече се опарих от разбирачи автомонтьори /не съм в България/. Искам да си смеря предницата така, че да не износи гумите за 2.500 км, докато я докарам до България. Гледах в Ютюб смерявания с конци от центъра на джантите около колата, но нещо не ми се струва много ефективен тоя начин. Четох във форума за някакви рулетки и отвеси, но нищо не ми стана ясно. Мислех си, ако взема железен лост с остър връх от едната страна, а от другата с болт и гайка и измеря джантите от вътрешната им страна, да е равно разстоянието отпред и отзад, като маркирам къде съм мерил? Ще стане ли този метод?

    Просто ситуацията налага да направя това. За смяната плюс частите дето си ги смених сам по предницата ми искаха 2.500 лв, аз съм купил колата за 5.000 . Знам, смешно е, но така е по скандинавието. Моля да пишат хора с опит в тази сфера.

    Имам и още един въпрос. Когато се регулират тези накрайници, гумата се отварят и затварят отпред и отзад, но дали това се случва и отгоре и отдолу на гумата? Каква е траекторията, в която се движи гумата при регулиране на накрайника. Малко тъпо го обясних, може и въпроса да е глупав, но исках да попитам.

    Моля посъветвайте ме някакви методи за смеряване на предницата, дори и да не е толкова точно, просто да не ми износи гумите за 2.500 км, докато си дойда до България.

    Благодаря предварително!

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X