Здравейте колеги. Знам че тематиката на форума не е свързана с обикновените автомобили, но писах в форума на "Сеатаджийте" и не ми пишат вече няколко дни...
Предполагам че, на повечето от вас им се е налагало да дърпат ремаркета, както и на мен. В последно време се замислям да си купя мое, защото като ми потрябва е едно търсене...
На първо време трябва да сложа и теглич, но все още не съм се насочил, и събирам информация!?
Втория проблем е че колата ми отзад е много "келава" относно товар. Трябва или да се повдигне или да се усилят пружините. Повдигането не знам до колко ще бъде решение, защото като е без ремарке, ще прилича на "драгстер", което не ме кефи.
Сега гледах разни Фолцваген-и на части, и се чудя, дали ще станат и ще си реша ли проблема с някакви такива пружини + амортисьори (мойте са за смяна) от комби или друго?
Предполагам че, на повечето от вас им се е налагало да дърпат ремаркета, както и на мен. В последно време се замислям да си купя мое, защото като ми потрябва е едно търсене...
На първо време трябва да сложа и теглич, но все още не съм се насочил, и събирам информация!?
Втория проблем е че колата ми отзад е много "келава" относно товар. Трябва или да се повдигне или да се усилят пружините. Повдигането не знам до колко ще бъде решение, защото като е без ремарке, ще прилича на "драгстер", което не ме кефи.
Сега гледах разни Фолцваген-и на части, и се чудя, дали ще станат и ще си реша ли проблема с някакви такива пружини + амортисьори (мойте са за смяна) от комби или друго?
Та сега,разглобяваш единия амортисьор т.е.сваляш го целия с пружината от колата,намираш си предварително скоби за пружини,внимателно сваляш пружината с все тампони.Това при условие че нямаш сигурна информация,дали чашата на която ляга пружината е отделно от амортисьора.Аз,като свалих на голфа и си викам ''е ся ударих греда'' стори ми се че чашата е едно цяло с амортисьора,но взех един чук,и започнах да я удрям от задната част(там където не ляга пружината),и като да не повярваш,чашата се отлепи.А изглеждаше като едно цяло всичко.Ако и при теб е така,правиш си 2 втулки,като вътрешния диаметър да е с 0,5-0,8 мм в плюс спрямо външния на самия амортисьор,а външния с по 5-6 мм от всяка страна.Ако се сваля чашата,то тогава на амортисьора ще има удебеление където ляга тя,а сега там ще легне втулката.Върху втулката слагаш чашата и всичко по обратен ред сглобяваш с помощта на скобите за пружини.Височината на втулките избираш ти,аз ги направих 50 мм.Цялата тази гимнастика може да я направих,ако си на 100% сигурен че чашата се сваля,но и да не си,поне ще разглобиш и ще се убедиш сам на 100% че иначе тоя каза,оня рече,друго си е да го видиш с очите си.Успех!
Коментар