Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за оборудване...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за оборудване...

Някой знае ли това как се казва на български, кой го продава и за какви пари?
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:GA44.V2.jpg
Прегледи:1
Размер:122.0 КБ
ID:5906944

А като сме тръгнали, същия въпрос седи и за това:

Име:GA450.jpg
Размер:88.5 КБ
ID:5906945
    Има го и в електронен вариант:

Име:!B76SLeQBmk~$(KGrHqF,!k0Ey+jC0-3,BM1pJmFJU!~~0_12.JPG
Размер:34.3 КБ
ID:5906946
    Ако случайно някой още не се е сетил, това служи за реглаж на предница по отношение на страничен и надлъжен ъгъл (camber и castor). За да се използва второто, първото трябва да има скала с градуси, понеже за измерване на castor и kingpin ъгъла колелата се завъртат на определен градус.

Е, та има ли откъде да се сдобия с такива по лесния начин и на вменяема цена, и най-вече - как се казват, че да знам какво да търся на български?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

От: Въпрос за оборудване...

Спарки, тези неща наистина са част от стенд за реглаж на предници, но мисля, че тук възловия израз е -ЧАСТ.
    Някак не съм вътрешно убеден, че биха могли да се използват самостоятелно/разбирай без другите компоненти от стенда/.
    Имам приятел, който вече 30-тина години работи диагностика на предници - вярвам му, така че ако искаш някаква информация - дай да го питаме.

П.П. Първия стенд, който видях 1979г. работеше със система от огледала, после SUN - електронен - СБА -Горубляне, сега лазерен -СБА - Овча купел/където работи моя приятел/, но тези неща винаги са били неразделна част от цялото/стенда/.
    Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
    ... turn on your A/С !

Коментар

Плочите си вървят със стенда! Точно тия,с написаните градуси,няма да ти вършат работа. Но ако си много зорлия,имам плочи,втора употреба!

И на края.......я кажи какво си намислил!???
      088пет722пет99
      http://www.hydropompi.com/

Коментар

Не са част от нищо. Прави ги една и съща фирма. Комплект плочи + едно такова с либели или електронно е достатъчно за да си регулираш ъглите на предницата, като изключим сходимостта, но точно тя не ми е проблем.

А какво съм намислил - ми поредната играчка. Срещу 1000 кинта могат да се придобият от еBay. Въпроса ми беше дали могат да се купят и от тук.

Защо тия с градусите да не ми вършат работа?
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Канап и либела вършат по-добра работа! За 1000лева що канап можеш да съсипеш!
          088пет722пет99

Коментар

Предполагам, че имат само ролята да осигуряват възможност за въртене на волана, когато колата стои на място на стенда.
            Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
            ... turn on your A/С !

Коментар

Плочи си трябват! Не трябва да има никакво напрежение на колелото.Но ако е много затворена или отворена предницата,след като се освободят клиновете на плочата,това разграфеното отива на май...а си.Пак върши работа,но си трябва смятане.Какво показва в момента на освобождаване на колелото,колко трябва да се врътне за да дойде еди къде си......и т.н.А ако се регулират и надлъжни наклони,тогава хептен не можеш да се ориентираш !!
              088пет722пет99

Коментар

И аз мисля че служат само зада се върти волана по лесно, но вероятно и за да изправиш колелата право напед
                -------Honda CR-V 128к.с.--------
                "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
                  Канап и либела вършат по-добра работа! За 1000лева що канап можеш да съсипеш!
                  Я обясни? Либелата - ясно. А канапа? И как ще се мери надлъжния наклон с канап и либела?

Коментар

За канапа ти трябва и отвес,ако ще мериш надлъжният.А и с канапа много по-лесно ще изправиш волана,като ориентираш предните със задните колела!
                    И спирам да обяснявам,щото ще остана гладен!!

п.п И да знаеш,че тази процедура,дори и с горепосочената техника,отнема около 2(два)часа.Не по-малко!
                    Последно редактирано от REGULATOR; 21-11-10, 23:06. Причина: допълнение
                    088пет722пет99

Коментар

За канапа ти трябва и отвес,ако ще мериш надлъжният.А и с канапа много по-лесно ще изправиш волана,като ориентираш предните със задните колела!
                      И спирам да обяснявам,щото ще остана гладен!!

п.п И да знаеш,че тази процедура,дори и с горепосочената техника,отнема около 2(два)часа.Не по-малко!
                      А, знам че е разправия. Въпроса е че и ти, и още един-двама човека, дето могат да ми свършат работа, са на другия край на София, и губя половин работен ден. 2-та часа са ми само пътуването. А иначе като реша, мога да си се човъркам примерно цял почивен ден. Отделно на много места като чуят за подложни шайби и прочие, им виждаш само пушещите подметки.

А сходимостта и центрирането - защо ми е канап, като лазерчета продават на всяка сергия вече? Въпроса е че, да речем сходимостта се докарва (правил съм го даже с 2 дъски закачени на колелата ), ама центрирането на волана е въпрос на проби и грешки.

За плочите втора ръка - кви пари?

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

За плочите втора ръка - кви пари?
                        Като знам каква игра те чака-нека да са подарък!! Да не ме гониш да ми ги връщаш после!???
                        088пет722пет99

Коментар

Като знам каква игра те чака-нека да са подарък!! Да не ме гониш да ми ги връщаш после!???
                          По-добро от това предложение - здраве му кажи. А електронен нивелир вече си поръчах. Ще мина тънко - около 70 лева. Разбрах и принципа на мерене и на трите ъгъла (camber, castor и kingpin). Остава само да си направя платформи за хоризонтиране и стойки за закрепване към колелата, и съм в джаза.

Аз по-нататък и без това ще те навестявам да ме изрегулираш (пак ), та ще отмъкна и плочите като куцо пиле домат, пък и ще почерпя.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            По-добро от това предложение - здраве му кажи. А електронен нивелир вече си поръчах. Ще мина тънко - около 70 лева. Разбрах и принципа на мерене и на трите ъгъла (camber, castor и kingpin). Остава само да си направя платформи за хоризонтиране и стойки за закрепване към колелата, и съм в джаза.

Аз по-нататък и без това ще те навестявам да ме изрегулираш (пак ), та ще отмъкна и плочите като куцо пиле домат, пък и ще почерпя.
                            Ако ти изпадне отнякъде книгата "Аз ремонтирам Запорожец" ще намериш подробно описание на реглажа с канапчета и отвеси.
                            Правил съм го преди 30г. - работи.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              Ако ти изпадне отнякъде книгата "Аз ремонтирам Запорожец" ще намериш подробно описание на реглажа с канапчета и отвеси.
                              Правил съм го преди 30г. - работи.
                              Няма сми. Нивелира е с точнот 0.1 градус, и мери 0-360. Това с никакви канапчета и отвеси не може да се постигне. А методиката е ясна. Вярно е играчка, но пък не е чак такава че да ме откаже. Още повече че освен плочите, другия "хардуер" ще си го направя сам на струга и фрезата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X