Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво точно е "ШПЕР"?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Какво точно е "ШПЕР"?

Първоначално публикуван от JC Преглед на мнение
    След като думата ШПЕР се превежда като блокировка, то тогава се отнася, може би за всички видове процентни , които се задействат автоматично, без значение от конструкцията им или от начина на действие
    Differentialsperre означава просто "блокаж на диференциала".
    Т.е. изобщо не може да се правят изводи, че това понятие се използва само за автоматично задействащи се блокажи.

За вида на блокажа се правят допълнителни уточнения (като напр. вече споменатото ADS = автоматичен блокаж).

Примери за използване на понятието:

В технически данни на Г-Класа

"elektrisch zuschaltbarer 100% Differentialsperre" = 100% блокаж с електрическо включване

Описание на ТЛК 100
    "auf Knopfdruck zuschaltbare Differentialsperre für die Hinterachse" = включващ се чрез натискане на копче блокаж на задния диференциал.

Описание на Нисан Патрул

"Zuschaltbare 100%ige Differentialsperre an der Hinterachse" = 100% блокаж на задния диференциал

Описание на пикап Мицубиши

"schalten Sie die Differentialsperre" = включвате блокажа
    Ние не сме неутрални!

Коментар

доколкото разбирам, думичката май касае всички видове блокировки. Г-то често го рекламират че има "шпердиференциал", а там имаме 100% принудителен механичен блокаж. явно просто термин.

опс, писали сме едновременно
      Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
      http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
      http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
        това не е блокаж на диференциала а на спирачките. И не е 100% защото винаги има разлика в оборотите на гумите.
        Всички фирми си го кръщават както си искат. Наи общо казано тракшън контрол.
        Е да де, върши същата работа, все пак е вид блокировка, нали ШПЕР това означава
        sigpic УАЗ-452

Коментар

Нинджа пита ЛСДто шпер ли е.

Коментар

Както по-горе казаха "шпер" значи блокиране на диференциала. А дали ще е на 5% или на 100% няма значение. В този смисъл - да и LSD също е "шпер".

Коментар

Като цяло всяка автоматична блокировка си е шпер

Коментар

и аз си мисля че шпера е автоматича блокировка, няма значение колко %
                "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

В Троян в един от заводите, навремето са правили такива за лада, сега се мъча да намеря някоя вразка там
                  "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнение
                    А защо мислиш така? И защо немците в mobile.de и на официалните сайтове на Нисан, Тойота, Мерцедес използват понятието за всякакви блокажи?
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

В мобиле.де съм виждал да пише в обява за Раф4 че има шпер. Доколкото знам това нещо има само тракшън контрол. Маи използват думата наи общо като блокаж.

Коментар

Абе те го пишат даже за "междуосевия" на Вранглер, така че са едни разбирачи ум да ти зайде...
                        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

не съм чувал за лека кола със 100% /"твърда"/ блокировка на диференциал, особено пък на предния мост... това със спирачките /с-мите за стабилност/ няма нищо общо с диференциала...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнение
                            ASD е автоматично блокиращ се диференциал. А само шпер-диференциал(SD) като се каже се разбират всички блокиращи се диференциали без значение автоматично или ръчно блокируеми са те.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                              не съм чувал за лека кола със 100% /"твърда"/ блокировка на диференциал, особено пък на предния мост... това със спирачките /с-мите за стабилност/ няма нищо общо с диференциала...
                              Тедо,на мерцедес ASD-то е 100%.Ама задно,верно.
                              Опел Астра спорт-100% блокаж на...предния(заден няма).Има и разни други "бегачки" с блокаж...
                              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Ако ASD означава автоматично блокируем диференциал то тои трябва да е механичен защото електронен има само в новото ГрандЧероки ELSD.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X