Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ножове за абкант
Свий
X
-
Здравейте.Открих темата за абканта,но виждам че е от преди доста време.Сега ми се налага да намеря горен нож за полски абкант.На моя му липсва,ще трябва да закупя,
-
До: ножове за абкант
Малко късно се включвам в темата,ако още търсите ножове за абкант мога да дам координати на един познат от Враца който има на склад такива ножове,но не мога да кажа точно за какви модели са.Видях,че има цели и съставни.
Остави коментар:
-
До: ножове за абкант
Имах точило за книговезки резци. Мойто беше 3500мм но има по-големи.
Заточването на такъв резец 1560мм струва 25-35лв. В Пловдив има 2 места където го правят до ниво бръснене.
Не разбирам от абкант но резец 14мм/160мм/2050мм по спомен струва към 3000лв крайна цена без ДДС
Остави коментар:
-
До: ножове за абкант
искам да питам от къде мога да взема стомана и какшо ще кажете за ножовете BOKER PLS
Остави коментар:
-
До: ножове за абкант
Първоначално публикуван от michu Преглед на мнениеНожове с радиус на закръгление могат да се направят на фреза с работен ход 1200мм ( и с прихващане) или на фрезхобел.
Остави коментар:
-
До: ножове за абкант
Ножове с радиус на закръгление могат да се направят на фреза с работен ход 1200мм ( и с прихващане) или на фрезхобел.
Остави коментар:
-
До: ножове за абкант
Можеш да питаш в "Мехатроника" в Габрово. Там има шлайфове, само не знам до какъв размер са.
Остави коментар:
-
До: ножове за абкант
в стара загора, в берое давахме нашите но само за обработка, и гилотината и абканта са по 4.5м , имаме един резервен комплект нов , той като замине след години не ми се мисли че швейцарските бяха някаква цифромания.
ако някой иска ще потърся телефони, справят се доста добре със заточване поне 4-5 пъти сме ги ползвали
Остави коментар:
-
До: ножове за абкант
Поздравявам всички,които ми дадаха савет.Сега да напиша това което открих сам,за тези които тепърва им трябва информация.Ножа се прави от стомана 40х не се закалява а такъв шлаиф и фреза има в механотехникума в Пловдив цената е околу 500/600лв за работа.
Остави коментар:
-
До: ножове за абкант
В работата имаме два стари абканта единя е полски престилков другия е унгарски хидравличен днес във връзка с темата говорих с нашия механик (човек с над 45 години стаж по поддръжка на машини) и той каза че ножовете на нашия престилков са от темперован чугун и навремето са доставяни с поръчка от Полоша.
Остави коментар:
-
До: ножове за абкант
Дано не ти дам грешна следа, но напиши лично или се свържи по скайп, телефон с Цанко /това му е ника във форума/. Той има цех в с.Труд с доста машинки. Сигурен съм, че ако не ти реши проблема, поне ще те насочи.
Остави коментар:
-
До: ножове за абкант
Първоначално публикуван от i_dragg Преглед на мнение...
С наваряване не те съветвам, защото ножа ще се изкриви, а трябват и спец.електроди.
Остави коментар:
-
До: ножове за абкант
Ножовете на абкантите и гилотините се се точат на специален заточващ шлайф до преди няколко години имаше такъв в София в ДЗ Фурнир но завода в по голямата си част замина за скрап някои машини (включително и шлайфа) заминаха за различни краища на България. Предполагам че такъв тип заточващ шлайф има на много малко места в България. Нашия беше с работна площ пет метра ножовете на фурнироотрезните машини бяха по четири метра и се точеха на ниво бръснач. Мога да проверя къде е заминал шлайфа и евентуално дали работи.
Остави коментар:
-
До: ножове за абкант
Провери дали има готови, за правене може да се направи но няма да е по-евтино от оригинален. Два метра нож могат да ти направят на 0(нула) места в България. Миналата година правихме 2.7 метра, но на парчета. Нали си представяш масата на фрезата която ще издялка 2-метрово парче, а и самата машина. По спомени горен и долен нож (за абкант Дурма 60т) без термична обработка (клиентът се отказа, защото и така щяло да изкара достатъчно) излезнаха към 8000 лв. Да скъпо е, но такива ножове не се продават и от Италия или там някъде бяха обявили десеторна цена и срок на доставка 9 месеца, все едно ще го раждат. В най-общия случай стоманата трябва да е инструментална с последваща термична обработка (нормализация). Взимаш един стар справочник за стомани и си избираш една от тях, там са описани коя за какво се използва предимно. С наваряване не те съветвам, защото ножа ще се изкриви, а трябват и спец.електроди.
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Остави коментар: