Идеята е ми е да си направя такъв канал, като използвам болтове вместо заварки, за да мога да го местя и да не ми се налага да го озаконявам. Някой правил ли е такова чудо и каква е приблизителната цена?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Канал от винкели и рифели - възможна ли е мисията?
Свий
X
-
Има доста обяви втора ръка. Нещо такова https://www.autohop.bg/%D0%BC%D0%B0%...2/gallery.html"Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги!" Тодор Колев
-
Коментар
-
Не.
Четете нормални български учебници от преди 90-та, и не четете реклами.
"Крепежи" са и връвчиците, и кламерите, и пироните. Даже болтовете.
За болтовете - в учебника по машинни елементи.
За винкелите - в учебника по метални конструкции.
Като каръщисате двете книги, се получава че винкелите в такава конструкция ги държи триенето между тях самите, което се осигурява пък от зверското им стягане един към друг от болтовете и гайките. Които от своя страна, не са често разглобяеми съединения, ако от тях се иска дълговременна надеждност. Еле па като ръждясат.
Остава връщането към Древността, и модификациите от Античността, когато е работил не по-малко известният от мене колега Архимед.
Прочее, кой е Вторият закон на Архимед? За телата потопени във вода?
Правилно. Тяло, потопено във вода, което не изплува след 10 минути, се е удавило.
Не знам какво искаш да качваш на такава рампа. Ако леки коли, ти стига да гепиш отнякъде две кофражни китайски дъски. Или греди, не знам за какво използват тия жълти буклуци тип днойно Т. И два дръвника. Тях верно можеш вече и с въжета, или с клинове, и верно разглобяемо - преместваемо.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар