Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Титанов материал gr5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Титанов материал gr5

Здравейте колеги, от къде мога да си купя титаниев прът или шестограм 12мм grade 5 ?
    Благодаря предварително !

От: Титанов материал gr5

NASA може би.

Офф: Стана ми интересно, за какво ще се ползва, ако не е тайна?
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
      NASA може би.

Офф: Стана ми интересно, за какво ще се ползва, ако не е тайна?
      НАСа си го внасяше от СССР то.

http://www.vsmpo.ru/main.php?lan=2
      Последно редактирано от Пенчо; 11-10-11, 21:38. Причина: доп

Коментар

за изработка на леки и здрави елементи /гайки, болтове и т.н./
        Никой ли не продава в България?
        Пак ще трябва да се поръчва от Е-байя

Коментар

http://www.tochmeh.ru/info/titan2.php

Малко са по-особени нещата с титана.

Коментар

Е, охлаждане + подходящи твърдосплавни пластини. Аз това видях. Може да са проблем гайките, заради нужда от евентуални по-специални метчици, ако иде реч за малки детайли.

Не че съм го работил и не че някога ще го работя, ма не ми се види толкоз страшно. Има стомани, дето износват почти всеки инструмент, пък някак се работят, все пак.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При максимум твърдост 36 по Рокуел тва трябва да се обработва маааалко по-трудно от алуминий.
              Имам няколко алпинистки титаниеви карабини. Хванахме се на бас с приятел, който твърдеше, че това едва ли не е най-здравото нещо на света. Едната я одрязах за около минута с триончето на Летърмана.
              О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                При максимум твърдост 36 по Рокуел тва трябва да се обработва маааалко по-трудно от алуминий.
                Имам няколко алпинистки титаниеви карабини. Хванахме се на бас с приятел, който твърдеше, че това едва ли не е най-здравото нещо на света. Едната я одрязах за около минута с триончето на Летърмана.
                Много уместна, отрезвяваща реплика!
                Обективно погледнато, титана не е никак особено здрав материал. Като здрав, той се откроява единствено в сравнение със други имащи сходно относително тегло.
                Обработката му си има спецификите, но те не произтичат "по линия" на твърдост, еластичност и пр.
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Впрочем титанови болтове съм виждал в Евроболт на Раковска. При това имаше и шаренки. Ама цените са им ...... Та ако не е нещо нестандартно може и по-разумно да е от там да се търси направо готово изделие.
                  0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Работя титан повече от 10 години и няма нищо технологично сложно и трудно в обработката му. При мен се ползва единствено защото е химически неутрален и е единствения метал който железния трихлорид не разяжда . Всички оси валове и крепежни елементи в машините работещи с него са от чист титан а корпусите на машините са от различни видове ПВЦ . Образно казано работи се малко по трудно от Ст 45 реже се с най обикновен кобалтов нож . Изключителната якост се постига в сплави а не с чист метал . Днес ще питам от къде го купуват . Малко титаниеви стружки .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM58781.jpg
Прегледи:2
Размер:349.8 КБ
ID:5311328 Това е едната машина чисто нова китайска . Доста титан остъргах преди 2 години докато я подкарам да работи . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM5859.jpg
Прегледи:2
Размер:125.9 КБ
ID:5311329Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM5857.jpg
Прегледи:1
Размер:113.8 КБ
ID:5311330
                    Последно редактирано от sek.1; 14-10-11, 06:55.
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X