Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да махна ли тази ръжда?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Да махна ли тази ръжда?

Колеги на една вертикална греда за която се захваща предната врата имам ръжда. Самата греда е направена от 2 профила които са съединени помежду си с точковидна заварка ,а не цял шев и съответно тясното пространство между тях е ръждиво. Въпроса ми е да срежа ли заварките и да зачистя ръждата или ако ползвам ръждопреобразувателя на Вюрт той ще успее да навлезе в тесния процеп?
    На схемата долу съм се опитал да онагледя положението ,представете си напречен срез на гредата.

До: Да махна ли тази ръжда ???

Този ръждопреобразувател е почти с вискозитет на вода,така че прониква доста навътре...ако тръгнеш да режеш заварките,за да обработиш ръждата после пък ще трябва да заваряваш,и ето ти още по-голямо дърво-ще предизвикаш ръжда и там,където е нямало!
    Поиграй си да почегърташ и разровичкаш със стоманена тел 1мм.,като може да приплескаш края и,за да влиза по-навътре...провери може ли да се промуши в цепнатината шкурка,и като направиш механично,каквото си можал заливай с "Вюрт"-а два-три пъти с интервал около 15мин. при топло време.Ако си хептен мераклия след няколко часа,или на следващия ден залей цепнатината с разреден анти-корозионен грунд,но "Вюрт"-а трябва да е изсъхнал перфектно-инак повдига,каквото е над него!
    Да кажа,че не е панацея и той,но е от най-добрите...
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Да четох доста за този Вюрт, наистина ще опитам каквото мога да отстраня механично в цепнатината и после с ръждопреобразувателя ,накрая ще запечатам с нещо качествено , няма да го оставя просто така . Ами благодаря ти за отговора, така ще направя!

Коментар

Първоначално публикуван от Phantomaz Преглед на мнение
        Да четох доста за този Вюрт, наистина ще опитам каквото мога да отстраня механично в цепнатината и после с ръждопреобразувателя ,накрая ще запечатам с нещо качествено , няма да го оставя просто така . Ами благодаря ти за отговора, така ще направя!
        Дано съм бил полезен.Може да има и по-добър вариант,ама аз толкова знам...Пропуснах-може с макетен нож от големите да чегърташ вътре-доста е тясно острието,но е и чупливо!
        Изчакай и други да си кажат мнението....
        много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
          Дано съм бил полезен.Може да има и по-добър вариант,ама аз толкова знам...Пропуснах-може с макетен нож от големите да чегърташ вътре-доста е тясно острието,но е и чупливо!
          Изчакай и други да си кажат мнението....

Ами ще изчакам ,дано някой друг сподели мнение!

Коментар

До: Да махна ли тази ръжда?

Ако не се лъжа,това е предната колонка,виж от вътрешната страна,имаш ли достъп.След като приключиш с гореописаните процедури,да напръскаш и отвътре с т.нар "течен парафин"-консервационна вакса за кухини.
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Точно предната колонка е ,има достъп до нея и е пълна с такъв парафин от производителя ,но ще го опресня ,все пак е било преди 27 години. Ще се постарая каквото и колкото може да направя за да запазя метала ,колата е мой набор и заслужава уважение .

Коментар

Здравей, колега според мен като свършиш със всички тези операци за по сигорно стопи едно канче грес и напални колонката.
                0898774443-Пламен.

Коментар

Ще я напълня с нещо ,едва ли ще е грес .защото след време като гледам засъхва, поне това старото с което е мазана вътре ,на места е засъхнало и напукано.

Коментар

Първоначално публикуван от Phantomaz Преглед на мнение
                    Ще я напълня с нещо ,едва ли ще е грес .защото след време като гледам засъхва, поне това старото с което е мазана вътре ,на места е засъхнало и напукано.
                    Нормално е да е засъхнало и напукано-времето си е казало думата,отработеното масло и нагрята грес са практики от времето когато по магазините нямаше нищо .
                    За съжеление,всички покрития с времето губят свойствата си и е необходимо да се подновяват.
                    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Аз лично ползвам Вюрт и съм доволен,а номера с греста определено помага тя са напуква но си остава и по метала

Коментар

Давам пример с прага на колата, понеже е прогнил ,вътре е влизала вода и пръст, по дъното на прага няма грес вече ,отмила се е и съответно ръждясало. Затова казвам че не ми се иска да слагам грес.

Коментар

Ако не е тайна каква е колата че на снимката е обърната на страни и несе вижда че толкова добре се грижиш за нея.От мен успех

Коментар

Ако ти се занимава наистина и детайла позволява - сваляш точковите заварки, изрязваш част от панела и заваряваш челно - няма дублажи - няма ръжди, обаче особенно челното заваряване иска опит, ако го нямаш може да стане беля...
                            Ръждопреобразувателят, ако въобще е някакво решение е краткосрочно, по скоро бих поцинковал дебело, грундирал, самите заварки мажеш с полиуретанов уплътнител и накрая всичко затваряш с парафиновото за кухини...
                            VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
                            SXS-Restorations 0886513079
                            Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

Kolata e Mercedes W123 240D 1983 godina. Ideqta mi beshe da vzema nqkoq stara kola, zdrava i dizelova i da ne mi puka z aneq, no qvno takava mi e prirodata 4e ne moga da ostavq edna kola da mizerstva
                              I kolkoto i da mi se iska da mahna vsi4kata ryjda navsqkyde, mahaneto na to4kovite zavarki ozna4ava 4e trqbva da razglobq cqloto kupe, a tova e mnogo rabota, kydeto moga shte izreja i shte iz4istq ryjdata i do tam ,ina4e se zarobvash i izpuskash drugi priqtni momenti da minavat pokrai teb dokato ti lejish pod kolata.
                              Ako tozi poliuretanov uplytnitel e ne]o koeto stoi kato ivica ot silikon koqto slagat pri razni shevove i to4kovo zavarqvane na 2 lista metal ,mojehs li dami kajesh marka i model na nqkoi takyv zashtoto mi se iska da sloja takova neshto. Ako oshte v zavoda bqha uplytnili taka cepnatinite si mislq 4e nqmashe da se stiga do takiva ryjdi... qvno v tezi godini ne sa praktikuvali taka.
                              I da se izvinq za latinicata, no mislq 4e e qsno 4e na tozi komputyr nqma kirilica, ina4e bih pisal pravilno.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X