Обява

Свий
Няма добавени обяви.

боядисване на двигател на мотор(алуминий)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• боядисване на двигател на мотор(алуминий)

здравейте,
    съвет моля
    ще си боядисвам двигателя на Хондата,(знам че не е 4х4) алуминий е,
    както повечето японски, алуминия на двигателя се лющи и е побелял.
    Та обработил съм го с песъкоструйка(собственоръчно направена) и е време за боя. Та каква подложка да сложа (грунд) за да хване боята. Двигателя е с груба повърхност разбира се. Дайте съвети.

До: боядисване на двигател на мотор(алуминий)

Първоначално публикуван от huhtamaki van leer Преглед на мнение
    здравейте,
    съвет моля
    ще си боядисвам двигателя на Хондата,(знам че не е 4х4) алуминий е,
    както повечето японски, алуминия на двигателя се лющи и е побелял.
    Та обработил съм го с песъкоструйка(собственоръчно направена) и е време за боя. Та каква подложка да сложа (грунд) за да хване боята. Двигателя е с груба повърхност разбира се. Дайте съвети.
    хайде момчета 36 човека сте го видяли а никой не казва нищо

Коментар

Повечето съвременни акрилни грундове имат добра прилепваемост към алуминий,обаче остава проблема с температурата...
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Ако имаше и някакво онагледяване (снимки) може би щяха да се включат и колеги без мотори.
        Кое на мотора - картера, цилиндъра, главата?
        Това за люпещия се "алуминий" не мога да си го представя, не е ли някаква сплав?

Коментар

Първо приятелю, не мислиш ли че такова подканване е леко неуместно? Тук информацията се споделя доброволно и безплатно. Никой не е длъжен да хвърчи или да си зареже ангажиментите, за да ти отговори на момента.

Иначе - според мен е абсолютно безсмислено да го боядисваш. Колкото повече покрития наливаш отгоре, толкова повече влошаваш топлопроводността на алуминия (която иначе е много добра). Според мен го остави така и от време на време го измивай с обезмаслител и пароструйка.
          С "Фармахим" - непобедим
          Дизел - само дънки!

Коментар

Използвайте търсачката, колега - в меню търсене напишете примерно "грунд за алуминий". Има писано по въпроса. Ето една такава тема:
            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=56627
            LZ1GYY
            0898 436 956

Коментар

е не се сърдете, само питах за съвет..прочетох статиите с алумина преди да пиша. там няма много подробности. ще се опитам да вкарам снимки. просто боята на двигателя се е понадигнала тук там и отдолу се вижда как алумина се е свързал в нещо наподобяващо готварска сол. Модела СВ-500 на Хонда е познат с тоя проблем. Изчистих го с песукоструйка, остава боядисване. Понеже е с водно, не мисля че загрява двигателя много. Говорим само за външно боядисване. Просто си мисля че някой от вас е боядисвал,да речем, двигател външно затова питам.Утре ще сложа и снимки.
              Имал съм доста Японски коли и мотори, алумина им е един и същ. На 10тата година "избелява". Та търся лек за това с боядисване.
              Благодаря за отговорите..

Коментар

ето и снимките...намерих тук там в интернет VHT (Very High Temperature) primer (грунд) но в БГ не успях. Двигателя загрява до 100*С нали е с водно охлаждане. Обикновен автогрунд става ли, на коя марка, къде да се намери и има ли нужда от филер преди боята? двигателя е грапав разбира се. Дайте съвети за нещо използвано което да се намери лесно.
                Мерси
                Прикачени файлове

Коментар

СВ 500, хубаво моторче Ако не разполагаш с бояджийска техника- компресор, пищов и тн. ще ти е най- лесно да работиш със спрей.
                  Скоро гледах в каталога на LOUIS, имат спрей за двигатели, различни цветове, дават ги да издържат до 800 градуса. Праймер за алуминий, високо температурен можеш да вземеш от представителите на Глазурит- Лазурит, не съм сигурен дали го имат на спрей. Изчисти много хубаво двигателя, обезмасли го, пръсни праймера според инструкцията на производителя и боя. Глазурит имат и високо температурна боя, ако не в Бриколаж на спрей. Щом е бластиран , ще остане със същата грапавост, каквато е сега. Праймера няма да запълни грапавините. Ако съм пропуснал нещо, казвай да го мислим Давай газ, че ще изпуснеш сезона
                  Поздрави!

Коментар

ее те тва е добър отговор. имам аз пример купен от Англия, ама тъпаците в склада не знам кво са объркали - на капачката пише пример, на флакона боя...ха ха ха ха та все едно да си платиш за елитен клуб, ама да не знаеш това чудо дето танцува жена ли е или мъж. а аз не искам да пробвам за да узная. ще потърся на Лазурит...иначе имам такъми за боядисване, не ми се ще спрей..става кофти...

Коментар

дано не сам прав но има вероятност капаците на двигателя ти да са магнезиеви, и помисли в/у това. Аз лично на Ямахата ХТ 600 сам го правил с прахово боядисване но е играяка подготовката, става невероятно здраво но избора е изцяло твои.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X