Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да почистя калта на дъното на затворен метален варел?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да почистя калта на дъното на затворен метален варел?

Здравейте. Имам правоъгълен варел за нафта, отворът е само 5-6 см. На дъното има някаква гадна кал. Налях малко нафта, но като я източих вече беше черна. Налях и бензин, защото знам че разтваря по-добре. Лашкам колкото мога, но ще ми отнеме седмици да го чистя така. Калта си е упорита. Четох за водоструйка, но нямам и предпочитам да не го пълня с вода. Има ли някакъв начин да го почистя, без да го режа?

Ако веднъж е сипвана нафта или бензин, рязане без да е измит с вода е гаранция за влизане в сапьорският бизнес... ;-)
    VPetrov.photography

Коментар

Ееее ще си втория космонавт,какво па толкова 🤣

Нафта с яка струя и вадиш през филтър или центрофуга……..ма за тая работа тоя варел златен трябва да е.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Аз бих пробвал с ацитилен.......

Ако не си бот...колко литра е тоя варел,много ли държиш на него,и ако да,защо?

Като казваш,кал....кал ли е,пръст или утайка от нафта....възможно ли е да е било котелно гориво а не нафта...само питам,щото имам голям варел ,но такива дертове нямам.

В нафтата вирее някаква гад,преде едни черни паяжини на дъното ...от един кубик,се събира около една кофа ...от тая пайжина ,за период около година.

Не съм вярвал че е възможно,докато не се сблъсках с това....

Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

• BENZBOSS
          BENZBOSS коментира
          Редактиране на коментар
          LG му викат тук,бактерия някаква,като водорасло,при сипване на добавка става на кал и пада на дъното, влагата в резервоара го храни това,редовно сипване на добавка и филтриране му е майката ако няма как да я използваш тая нафта.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
      X