Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Топло поцинковане в София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Топло поцинковане в София

Заради размера на купето ли не се получава, или ограничението произлиза от друго? Би ли ми разяснил?
    А иначе има ли достатъчна по размер вана в България ,в която да се пусне купето на автомобила и да паднат бои ,ръжди и така нататък... ?

Коментар

Първоначално публикуван от Phantomaz Преглед на мнение
      Заради размера на купето ли не се получава, или ограничението произлиза от друго? Би ли ми разяснил?
      А иначе има ли достатъчна по размер вана в България ,в която да се пусне купето на автомобила и да паднат бои ,ръжди и така нататък... ?
      Вероятно, заради това, че вече сме в Европа. Екология отвсякъде.
      В Китай сигурно още го има.

Коментар

Но нали се поцинковат още мантинели , ел. стълбове и други?

Коментар

А,едва ли проблема е в екологията,много неща си се поцинковат.Кадмирането и още нещо май ги позабраниха.
          Месля че проблема при топлото поцинковане на купе е,че като влезе цинка в прагове и др подобни кухини няма откъде да излезе...Ваните в Радомир,предполагам са достатъчно големи,щото съм виждал платформа за пътна помощ,поцинкована там.
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
            А,едва ли проблема е в екологията,много неща си се поцинковат.Кадмирането и още нещо май ги позабраниха.
            Месля че проблема при топлото поцинковане на купе е,че като влезе цинка в прагове и др подобни кухини няма откъде да излезе...Ваните в Радомир,предполагам са достатъчно големи,щото съм виждал платформа за пътна помощ,поцинкована там.
            Не съм съвсем сигурен, ама май преди топлото поцинковане трябва и вана със сярна киселина.
            Това по спомени от над 30 години, та може и да бъркам.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Не съм съвсем сигурен, ама май преди топлото поцинковане трябва и вана със сярна киселина.
              Това по спомени от над 30 години, та може и да бъркам.
              Не бъркаш, трябва, но е забранено вече по гореспоменатите от теб причини.
              Сега почистват с пясъкоструй, после дупчат дупки с бормашина в детайли, който са запушени и чак тогава във ваната.
              Преди месец и нещо карах ремарке за мотори в Радомир, пробиха му над 60 отвора преди да го поцинковат.

Коментар

Прочетох във форума ,че при топло поцинковане е възможно да се осуче шасито, ако това е проблема ,как стоят нещата с галваничното поцинковане ,ако така се нарича?

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                Не бъркаш, трябва, но е забранено вече по гореспоменатите от теб причини.
                Сега почистват с пясъкоструй, после дупчат дупки с бормашина в детайли, който са запушени и чак тогава във ваната.
                Преди месец и нещо карах ремарке за мотори в Радомир, пробиха му над 60 отвора преди да го поцинковат.
                В тези вани ми беше надеждата, с песакоструй не може да се мине навсякъде за съжаление ... Няма ли някаква алтернатива?
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 07-04-14, 21:06.

Коментар

За галванизиране вана с такива размери няма, за горещо поцинковане избора е много малък, тази в Радомир има и в Пловдив но не знам колко е голяма. Други в БГ не съм запознат да има...
                  ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
                    За галванизиране вана с такива размери няма, за горещо поцинковане избора е много малък, тази в Радомир има и в Пловдив но не знам колко е голяма. Други в БГ не съм запознат да има...
                    Проблема явно ще е със сваляне на ръждата, след като няма вана със солна киселина или нещо подобно ,също и евентуалното усукване на купето от топлото поцинковане ,ако изобщо се усуква от това, не съм запознат ,просто прочетох и затова събирам информация.

Коментар

Риска от усукване съществува,на двама познати им заминаха заготовките, но не винаги се случва! Явно зависи от температурата, и нещата са на кантар...
                      ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Колега, какво искаш да поцинковаш? Купето или рамата? Ако става въпрос за рамата, няма да имаш проблем, само наистина трябва да се пробият отвори в елементи, които са затворени, защото се пръскат. Ако е за купето, не мисля че може да стане, не защото няма толкова голяма вана, а защото ламарината е много тънка и от високата температура на синка ще се деформира.

Каква е колата?
                        Toyota Land Cruiser 80, 1FZ-FE
                        BMW F650CS
                        Радо о885 5о 59 5о

Коментар

Иска ми се цялото купе. Колата е Mercedes w108.

Коментар

Не е възможно. Сигурен съм. Търси варианти с химия някаква. Температурата на цинка ще направи много поразии, а и мисля че ще ти откажат.

Иначе вани има в Перник Колхида метал, Радомир Галко, Пловдив КЦМ. Това знам аз.
                            Toyota Land Cruiser 80, 1FZ-FE
                            BMW F650CS
                            Радо о885 5о 59 5о

Коментар

Първоначално публикуван от Phantomaz Преглед на мнение
                              ......исках цялото купе........просто прочетох и затова събирам информация.
                              Направи си отделна тема за това, и ела за по на кафе.
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Благодаря за информацията! Не исках да пълня форума с нова тема за това. Но и вече няма смисъл след като не е приложимо в моя случай, жалко - щеше да е твърде лесно така да се оттърва от ръждата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X