Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Боядисване на калници и под с асвалт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Боядисване на калници и под с асвалт

Ще ми кажите ли дали ще има полза ??

До: Боядисване на калници и под с асвалт

Бе знаеш ли, всъщност е голямо свинство. С чист асфалт много няма да успееш, понеже изстива бързо. После пък се кърти на големи парчета като се вдлъбне ламарината. Разните битуми по хващат, обаче имат гнусното свойство веднъж намокрени с бензин или нафта, никога да не изсъхват. Стоят вечно като разлято олио, цапат, всъщност не можеш и да ги избършеш.

Коментар

Едно време са го мажели по вътрешната част на пода като изолация от нискочестоните шумове.
      По долната част на колата е безумие - до 1-2 години се напуква и се бели на големи парчета. Това пък което не се е обелило образува нещо като джоб, пълнещ се редовно с вода и кал, който след време се превръща в огнище на корозия. С две думи - бЕгай далече.

Купи си нормален шагрен от магазините за бои. Ако не ти се дават много пари, най-евтиното е bodi 910 - сиво на цвят. Върху него МОЖЕ да се боядисва.
      С "Фармахим" - непобедим
      Дизел - само дънки!

Коментар

Добре мерси за отговорите

Коментар

А пък боди 930 е точно на асвалтова основа и го водят за това дето питаш. Не се обядисва по принцип вурху него, ма на добре исъхнало става, имат разфасовки по 1, 2.5, 5кг
          Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

А ако искаш, новите коли фабрично излизат с такова, но не на бутумна основа. Седи гумено, обикновено сиво на цвят. Има го в гамата на BODY, както и на други производители. Съхне сравнително бързо.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              А ако искаш, новите коли фабрично излизат с такова, но не на бутумна основа. Седи гумено, обикновено сиво на цвят. Има го в гамата на BODY, както и на други производители. Съхне сравнително бързо.
              Да, точно това, сивото, е body 910. 930 е гнусното битумно. Върху 910 може да се боядисва, върху 930 - не.
              910 се продава в същите развасофки като 930. Ако се търси малко по-високо качество, CarSistem и Novol примерно имат подобни продукти. Glasurit - за който може да си го позволи...
              С "Фармахим" - непобедим
              Дизел - само дънки!

Коментар

Първоначално публикуван от м20_маниак Преглед на мнение
                Да, точно това, сивото, е body 910. 930 е гнусното битумно. Върху 910 може да се боядисва, върху 930 - не.
                910 се продава в същите развасофки като 930. Ако се търси малко по-високо качество, CarSistem и Novol примерно имат подобни продукти. Glasurit - за който може да си го позволи...
                Ако не те затруднява - какво имаш предвид под "гнусно" за битуумното покритие на Боди? Баща ми в момента възстановява един Шатъл и отдолу всичко е наплескано с него. Ако има някакъв сериозен проблем, казвай докато колата е все още на "стапела".
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                  Ако не те затруднява - какво имаш предвид под "гнусно" за битуумното покритие на Боди? Баща ми в момента възстановява един Шатъл и отдолу всичко е наплескано с него. Ако има някакъв сериозен проблем, казвай докато колата е все още на "стапела".
                  Ми, гнусно е, щото никога не изсъхва съвсем баш. А зимата става твърдо като камък. И често от леко огъване на ламарината се троши и пука.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако няма да се боядисва, има едни спрейове на Динитрол. Съдържат някакви восъци и смоли, които зиме не се втвърдяват и падат. 400мл. покриват около 2 кв.м. Аз съм пробвал върху един стар Ситроен БХ и държа окло 2 години. Беше на калника и праговете външно, но за това време се отми от пароструйките.
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      Бе знаеш ли, всъщност е голямо свинство. С чист асфалт много няма да успееш, понеже изстива бързо. После пък се кърти на големи парчета като се вдлъбне ламарината. Разните битуми по хващат, обаче имат гнусното свойство веднъж намокрени с бензин или нафта, никога да не изсъхват. Стоят вечно като разлято олио, цапат, всъщност не можеш и да ги избършеш.
                      ,моята джипка я е правил някъв виртуоз....Вътре е наплескана с битум/асфалт-постелките сега са чудесно залепнали за него,а кадето няма постелки-каквото се допре до него залепва ,голям кеф,другата хубава страна е,че като се загрее,мирише .
                      Зимата,наистина пада на люспи,пука се и в пукнатините влиза влага и си работи...
                      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Остави това дето е на битумна основа. Пробвай с Боди 950 или на Новол. Аз лично предпочитам Новол. Пробвал съм и Боди 950, но не е толкова здраво. Новол имат 2 модела. 600, към 8 лв кг. и "Икономична серия" към 5 лв за кг. По съм доволен от икономичната серия. Нанася се с пистолет, ама ако нямаш и с четка става. Има и спрей, ама е по скъпо. Като изсъхне и плимеризира е мн здраво и еластично. Почисти преди това с разтворител или бензин срещу мазнотии. С бензин е по евтино. Аз махнах битума и измих с бензин, ама беше много трудно. На места беше разлят бензин и се беше размекнал битума. Смърди, като го стържеш остава по малко, бе с една дума зор. Там дето не беше размекнат излизаше на люспи, ама където се беше напукал и влязла вода си беше ръждясало. Та след измиването почисти ръждата (може с дрелка с накрайник), удари един преобразувател за ръжда, задължително грунд и след това Новол или Боди и си готов.

Коментар

Разликата м/у двете покрития е голяма едното

е за подове и подкалници (след удар от камък покритието се саморазлива и продължава да изпълнява антикорозионната си функция и по тази причина не се боядисва цена към 8.00лв

или 8874 (цена към12.00лв), върху което се боядисва, но при повреда в покритието водата започва да прониква под него и последиците са по-лоши от случая при липса на покритие.

Коментар

На Новол съм чул,че са по-долри продуктите от тези на Боди.Бодито беше 930.Миналата година намазах един Москвич 412 и на местата,на които имаше грунг изпопада.Обаче на местата,които имаше боя "Автоемайл лак" не падна и държи много здраво.Чудя се при следващо намазване да мина с грунд,боя и след това Боди 930.Струва ми се,че 910 или 950 са по-добри от него,но всичко ще си покаже с практиката.Каквито и покрития да се нанасят не може да се предпази метала за повече от 5 години.
                            Аз съм намислил да си правя подкалници,от някаква еластична пластмаса или от алуминиева тънка ламарина.

Поздрави!

Коментар

И битумното и другото са несъвместими с някои грундове. Отиди в някой специализиран магазин и питай какъв грунд да използваш. Иначе не хваща и след време пада.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X