Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Грунд за джанти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Грунд за джанти

Колеги, след старателно почистване на джантите от старата боя навсякъде по джантата, бихте ли ме посъветвали с какъв грунд преди боята да ги грундирам?
    Притеснява ме здравината на грундът и дали няма да се напука нещо.
    А кит някакъв да ли мога да използвам за да позапълни някоя дупчица
    Прикачени файлове

До: Грунд за джанти

колега кит неми се вярва да държи на джанта
    взимаш обикновен грунд (без значение какъв) всичките са еднакви
    минаваш навсякъде
    по няколко пъти и после боя и си готов

Коментар

успех

Коментар

Първоначално публикуван от divaneto99 Преглед на мнение
        успех
        Благодаря!

Притесняваше ме грунда. Опасявах се да не използвам някой неподходящ, който да се напука и олющи от дупките по пътищата.
        Чистейки джантите ми направи впечатление че оригиналният грунд е доста гъвкав наподобяващ тънко каучуково покритие.
        Затова ми бяха опасенията и питането

Коментар

Боядисвал съм алуминиеви джанти и за основа съм използвал обикновен грунд на спрей, преди това джантите бяха хубаво почистени от старото покритие и след това обезмаслени после грунд,боя и накрая безцветен лак всичко това на спрей. Вече четвърта година джантите се карат и зима и лято и боята не е мръднала. Според мен подготовката преди нанасяне е много важна. Ако искаш да стане още по-добре отиваш на песакоструй+грунд(не е скъпо), а след това може и прахово(за което обаче има противоречиви мнения). Успех.

Коментар

Почистих ги със смивка за бои и след това телена шайба сложена на дрелка.
            Мисля, че ефектът е като този на песъкоструйка. Инак доста производители на бои си имат и спрейове. Може би има разлика, но малка идваща от разликата в налягането с което се изпръсква боята

Коментар

Минават се със шкурка 150 за да са достатъчно грапави за да хване основата и гладки за да се покрият драскотините после. На основата трябва да пише, че става за алуминии. Прекитването преди нея - с кит за алуминий или след - с обикновен, после пак го затваряш с основа, търкаш с 300 и пръскаш...
              VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
              SXS-Restorations 0886513079
              Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X