Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колеги, имам нужда от съвет (спешно)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колеги, имам нужда от съвет (спешно)

В момента съм на почивка в Гърция, където на паркинга на хотела ми заляха колата (поради невнимание и "перфектна" организация в хотела) с боя за пътна маркировка. От проведените разговори "на високо ниво" с мениджъра на хотела се разбра, че почистването на колата си е мой проблем. Въпроса е как може да се почисти такъв вид боя и как мога успешно да "притисна" управата на хотела за някакви компенсации?
    Благодаря предварително!

До: Колеги, имам нужда от съвет (спешно)

Ако имаш автокаско си притискай застрахователя а той ще си притисне когото трябва. Виж ако можеш на каква основа е боята и ще знаеш с какво да я почистиш. И то бързо, преди да е засъхнала.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

В Бг-то за пътна маркировка се предлагат хлор-каучукови бои, които се разреждат с ацетон и производните му (виж дали и лакочистителя на жена ти не върши работа) Добре положената и изсъхнала авто боя не се плаши много от ацетона, после с полир паста
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ако почнеш да си чистиш колата сам и по някаква случайност скапеш боята вече никой няма да го е еня за твойта случка. Така, че или гърчолята да си поемат отговорността или виж дали може да почистиш стъклата и да се прибереш до България така. После ако имаш каско трябва да е лесно, стига да поемат отговорност за щети извън територията на България

Коментар

Аз бих викнал полицията.

Коментар

Извикай тамошната полиция да ти съставят протокол. На тази база, застрахователя ти ще може да си търси отговорност от хотела.
            Зима иде

Коментар

Мисля,че автокаското важи само за страната,но зелената карта трябва да свърши работа,но непременно протокол от полицията.

Коментар

Първоначално публикуван от haki Преглед на мнение
                Мисля,че автокаското важи само за страната,но зелената карта трябва да свърши работа,но непременно протокол от полицията.
                Зелената карта е ГО към трети лица в чужбина.

Коментар

Първоначално публикуван от haki Преглед на мнение
                  Зелената карта е международен еквивалент на "гражданска отговорност" и не върши никаква работа в конкретния случай. Повечето застраховки "пълно авто каско" вече покриват и ЕС като минимум, дано на колегата да е такава.
                  Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
                    Зелената карта е международен еквивалент на "гражданска отговорност" и не върши никаква работа в конкретния случай. Повечето застраховки "пълно авто каско" вече покриват и ЕС като минимум, дано на колегата да е такава.
                    Дано да е такава,ако не с протокола в съда и т.н.

Коментар

При всички положения:

- Протокол от полицията
                      - Максимален брой снимки. По възможност и с хотела на заден фон.
                      - Копия от снимките, със съпровождащо писмо, на английски или гръцки, пращаш в местната агенция по туризма, и в местния вестник, ако има такъв. С обяснение защо мислиш че вече в тази държава / област / град / хотел няма да стъпиш, още по-малко да харчиш спечелените си с труд пари.

- Ако имаш преводач или ако говориш гръцки - важна стъпка е да издириш пътната агенция която е боядисвала, и да си поговориш и с тях.

При всички положения всички ще те прехвърлят към застраховката, но няма лошо да вдигнеш шум. Заради застраховката протокол ще ти трябва задължително.

Успех
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Благодаря на всички отзовалисе колеги!
                        На този етап имам:
                        1. Протокол от полицията - на гръцки и не го разбирам, полицая го превежда по един начин, мениджъра на хотела го "разкрасява" - "тука пише, че сметката е за едикой си ..........";
                        2. Достатъчно снимки - за съжаление не знам как да ги кача за да ви информирам (обещавам, че ще се науча);
                        3. E - mail до туристическата ми агенция - Expedia - USA със снимки (още не са ми отговорили).
                        За мое успокоение боята "пада" сравнително лесно.
                        Проблема ми е от друг характер - уважението към Българите - като казах, че ще търся съдействие от моя туроператор ми се усмихнаха - "ми тука българи много питайте ги". Да ама аз съм си резервирал местата през американска агенция (по - евтино е) и казвам агенцията е тази ... и ще търся съдействие от тях - отговор: ама чакайте ще питаме нашите адвокати да видим какво да правим; да ама мен ме интересува моето спокойствие, моята почивка и общо взето такива прости неща (отношението към моите сънародници не е толкова просто и маловажно нещо за мен).
                        По отношение на колата - не е най-важното, такива неща се случват и ще продължават да се случват, но отношението е друго нещо - то се гради. За това се обръщам към всички колеги за съвети, така че друг път като дойдат Българи в този хотел да се отнасят с тях като с пълноправни клиенти.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X