Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дълбоки драскотини по боята?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дълбоки драскотини по боята?

Знае ли някой къде или как могат да се оправят дълбоки драскоти по боята на кола? Може ли да се оправят с пастиране или някакъв подобен метод? Идеята е да не се боядисва изцяло одрасканата врата например.
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

До: Дълбоки драскотини по боята?

Ако са дълбоки до грунд, или до метал, с пастиране няма да стане. Сигурно могат да се прикрият с частично боядисване.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
      Знае ли някой къде или как могат да се оправят дълбоки драскоти по боята на кола? Може ли да се оправят с пастиране или някакъв подобен метод? Идеята е да не се боядисва изцяло одрасканата врата например.
      "Дълбока драскотина" (без да се види точно) е много общо понятие и се лекува с широк спектър "лекарства" ....
      1. фина полир паста
      2. груба полир паста + т.1
      3. фина шкурка (водна 2000) + т.2
      4. боя + т.3
      5. кит + т.4
      6. чук + т.5
      7.....а има още рецепти където мамата участва наравно с флекс и телподаващо
      .....ъъъъъ.......трябва да се дотъркалваш, да се пулим и да му мислим
      П.П. това за нормална боя, за металик или лакирана отгоре е по-весело, ама колегата "Таран" ако се включи
      Последно редактирано от дядо владо; 14-04-09, 13:15. Причина: допълнение
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        "Дълбока драскотина" (без да се види точно) е много общо понятие и се лекува с широк спектър "лекарства" ....
        1. фина полир паста
        2. груба полир паста + т.1
        3. фина шкурка (водна 2000) + т.2
        4. боя + т.3
        5. кит + т.4
        6. чук + т.5
        7.....а има още рецепти където мамата участва наравно с флекс и телподаващо
        .....ъъъъъ.......трябва да се дотъркалваш, да се пулим и да му мислим
        П.П. това за нормална боя, за металик или лакирана отгоре е по-весело, ама колегата "Таран" ако се включи
        Става въпрос за нормална боя.
        Мисля, че оправянето на драскотините могат да се вместят в т.1 и т.2.
        Къде да се дотъркалям?
        Искам да мина по най-безболезния начин.

Коментар

Искам да мина по най-безболезния начин.
          Ами носи си си по-топли дрехи, че нещо захладня ....другото е при мен
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            Ами носи си си по-топли дрехи, че нещо захладня ....другото е при мен
            По добре шише домашна... Че тия драскотини, си искат своето.
            С паста не излизат всички драскотини, ама поне ше с заличат повечето..
            Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Никви топли дрешки! Ще купя очилца на този, който ми направи драскотините, след като лично му уточня диоптъра.
              А шишето си е ясно. Стига драскотините да си заминат поживо поздраво...
              Последно редактирано от blackfirefly; 14-04-09, 14:40.

Коментар

Никви топли дрешки! Ще купя очилца на този, който ми направи драскотините, след като лично му уточня диоптъра.
                А шишето си е ясно. Стига драскотините да си заминат по живо по здраво...
                Aко са правени с ключ, забрави да се махнат... Пълно е с кретени, които драскат колите, просто защото са лъскави и чужди Таква, ако ги хванеш, давай ги насам.... И аз да счупя някоя ръчичка

Коментар

Универсален начин:
                  минаваш през най-гъстия храсталак, за да се загуби едрата драскотина в дребните.

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                    Aко са правени с ключ, забрави да се махнат... Пълно е с кретени, които драскат колите, просто защото са лъскави и чужди Таква, ако ги хванеш, давай ги насам.... И аз да счупя някоя ръчичка

Мммм да,на брат ми Аудито вече цяля година чака да му пръснем едната страница,заради такъв хубавец....Като ги драштят,там,с ключове,пирони,отверки и т.н,остават много кофти ръбове и дори след шлаифане с финна шкурка и полиране си личи.
                    Ако боята не е наранена до грунда,има шансове да се заличи повредата.
                    Има и друг вариянт,драскотината се запълва с боя,като изсъхне боята се шлаифа и полира,но трабва да има от същата боя,като на колата (цвят),пак ще се забелязва,но по-поносимо.
                    Разбира се,точна "диагноза" може да се постави само след преглед на живо,както правилно е отбелязал Дядо Владо.
                    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

http://www.paintscratch.com/

Намираш си боята,почистваш и леко боядисваш.Чакаш да засьхне и после караш по обясненията на Дядо Владо.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Ако смяташ след манипулациите пак да влизаш в гората - не правиш нищо и гледаш в другата посока като минаваш покрай колата.
                        Ако отвътре не се забелязват - никакви драскотини не са
                        Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
                          Ако смяташ след манипулациите пак да влизаш в гората - не правиш нищо и гледаш в другата посока като минаваш покрай колата.
                          Ако отвътре не се забелязват - никакви драскотини не са
                          Mай не става въпрос за НИВАта
                          Знае ли някой къде или как могат да се оправят дълбоки драскоти по боята на кола?

Коментар

Ами сабразивна паста може да се заличат дребни драскотини, ако са малко по-голями, дори да не са до грунд, пак не могат ад се заличат, но поне блестват и малко от малко не се виждат след пастирането.
                            С шкурка само не е добре, сащото изтъняваш така цялата боя и ще ти блесне на друго място бота от изтъняването на слоя... най-лесно е ако не излизат само с пастата, е ако ти се направи боя в шишенце като от лак за нокти, с такава четчица... минаваш драскотината, изсъхва жули се много финно с водна 2000 и се пастира след това с абразивна и след това с финна паста Лично аз не съм го плзвал този метод,понеже не се е налаголо до сега, но ми звучи най-приеммлив от цялостно/частично боядисване да детайла
                            Моите снимки...
                            https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                            https://500px.com/ivankoo

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanko Преглед на мнение
                              Ами сабразивна паста може да се заличат дребни драскотини, ако са малко по-голями, дори да не са до грунд, пак не могат ад се заличат, но поне блестват и малко от малко не се виждат след пастирането.
                              С шкурка само не е добре, сащото изтъняваш така цялата боя и ще ти блесне на друго място бота от изтъняването на слоя... най-лесно е ако не излизат само с пастата, е ако ти се направи боя в шишенце като от лак за нокти, с такава четчица... минаваш драскотината, изсъхва жули се много финно с водна 2000 и се пастира след това с абразивна и след това с финна паста Лично аз не съм го плзвал този метод,понеже не се е налаголо до сега, но ми звучи най-приеммлив от цялостно/частично боядисване да детайла
                              Абе то и с маркер може да се заличи Зависи от цветът... Но всичко това е маскиране и е временно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X