Здравейте колеги,искам да направя уаза маскировъчен,сега е тъмно зелен.Какви други бои трябва да взема и какъв е начина за нанасяне(чувал съм че се правели някакви шаблони и т.н.)?Всякаква помощ ще е от полза.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
маскировъчна боя
Свий
X
-
До: маскировъчна боя
Първоначално публикуван от boychoivanov Преглед на мнениеЗдравейте колеги,искам да направя уаза маскировъчен,сега е тъмно зелен.Какви други бои трябва да взема и какъв е начина за нанасяне(чувал съм че се правели някакви шаблони и т.н.)?Всякаква помощ ще е от полза.К мирной жизни не пригоден.
Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157
-
Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнениеЗа да не ти блести боята да е матова туряш по малко винервайс на око да убие блясъка.Те така правехме едно време.
Ето малко мЪтрИял за четене http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...F3%F4%EB%E0%E6 .Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
Коментар
-
Добре с ваша помощ до тук разбрах какви бой и каво се слага,сега остана само някой да каже техниката на нанасяне ,защото не е само да пръскаш хаотично(въпреки че ако не разбера ,ще е така).Където не мога пеш продължавам с Уаза.
Съдействие за закупуване на гуми с отстъпка срещу
Съдействие на закъсали автомобили
Коментар
-
Аз бих го направил така; пръскам зелена база на цялата кола, правя шаблони с желаната форма на другите два цвята- 10 различни форми примерно, които да се редуват и започва игратаСлед цялосното маскиране, две ръце мат лак и готово. Другия вариант е с аерограф, ама там е по сложно
Коментар
-
Първоначално публикуван от motoneti Преглед на мнениеАз бих го направил така; пръскам зелена база на цялата кола, правя шаблони с желаната форма на другите два цвята- 10 различни форми примерно, които да се редуват и започва игратаСлед цялосното маскиране, две ръце мат лак и готово. Другия вариант е с аерограф, ама там е по сложно
.Хубавото при този метод е,че матлака ще "запечати" всички цветове .
Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
Коментар
-
Ако искаш джипа да е наистина маскировъчен( като спреш до някоя трънка от 200-300м да не се вижда ) трябва да го направиш на големи петна. Трябват ти 4 цвята- зелено, пръстено-кафяво( като кафява почва),жълто-бежаво(като суха трева) и черно. Петната трябва да са под 10( за да са големи). Виж някой военен джип.Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.
Коментар
-
Според последните развития в камуфлирането, черното е кофти цвят за камуфлаж, защото никъде в природата не се среща и много се набива на очи. За пример, никоя съвременна армия няма черно в камуфлажните дрехи.
За да не се вижда колата и от далече и от близо, най-добре е да се ползва дигитален камуфлаж, като "десенът" е генериран на базата на фрактали.
http://www.hyperstealth.com/Blackwat...SA-Spec4ce.jpg
Коментар
-
Първоначално публикуван от Jabberwocky Преглед на мнениечерното е кофти цвят за камуфлаж, защото никъде в природата не се среща и много се набива на очи.
Малко за четене:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...flage_patternsПоследно редактирано от turtey; 27-03-10, 19:25.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеАй стига бе? Черноземът, например, вероятно е кафяв?
Малко за четене:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...flage_patterns
Дори плътните сенки не са черни, а кафенеят или сивеят.
М/у другото да знаеш, откъде мога да си намеря някакъв кафеникав матов спрей?
Коментар
-
Колега,според мен за да се вметнеш в пролетно-летен-есенен пейзаж е нормално и логично да се използват същите цветове(краска)на оцветяване от тези сезони.Аз например смятам да си боядисам джипа в един от тези два варианта+малко повечко сиво и бежаво за декорация.T.K.K
Коментар
-
Черно има и в природата и в камуфлажа на машините. Кората на повечето храсти и трънки когато са мокри са почти черни. Черноземът също е черен. А за камуфлажа погледни някоя немска машина( на КФОР минават често през България). От близо никакъв камуфлаж не може да скрие машината. Може само отдалече, затова едри петна- да размият силуета.
Забелязал съм, като съм на лов, че от 500-600м джипа почти не се вижда( въпреки, че е червен), но ясно се вижда избелелия гюрук и стъклата, които блестят. За стъклата( страничните и задното) съм мислил за някакво фолио, като тези рекламните по трамваите.Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар