Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Никелиране къде
Свий
X
-
До: Никелиране къде
Първоначално публикуван от ivo_KLR Преглед на мнениеЗащо ще падне ли
Коментар
-
Това с боята е нож с две остриета.
На ТТ-то му бях боядисал двуцевката и гърнето и изкара три години без проблем(без да се люпи , драска или каквото и да е-само леко беше пожълтяла).Преди около година реших да освежа боята и пак я изпръсках.Тогава се започна АД-а.Още на първото палене боята се наду(в зоната на кривката и изобщо по всички завои).Пребоядисвах я може би четири или пет пъти.Опитвах всякакви техники-постепенно изпичане с пистолет за горещ въздух,единия път я чаках два месеца да изсъхне добре и какво ли още не.Ефекта беше нулев-всеки път се надуваше.Не знам каква беше първата боя , но явно е била доста по-различна от тия които купувах втория път(опитах с две или три марки бои).Добре че двуцевката е от неръждавейка.Накрая си я изтърках,полирах я и още си я карам така(каква хамалогия е търкането не ми питай).Ако имаш ръжди , задължително се изисква сериозна подготовка на метала.Най-добре става на пясъкоструй-сваля абсолютно всичко до голо желязо.И задължително добро обезмасляване.Но преди да правиш каквото и да е , ти препоръчвам да изпробваш боята-пръсни на една ламаринка и я мушни в печката.Иначе рискуваш да се вкараш в страшни приключения.Особено с двуцевката.
Успех!Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!
"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
Джон Кенеди
Коментар
-
Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнениеНе, но няма да стои красиво. Разходи се до горе и виж.
Коментар
-
Първоначално публикуван от INTERCOOLER Преглед на мнениеАко си от София в "ТУ"има сувсем нова фирма аз никелирах колектори и останах доволен пробвай.........нямам тел..отиди на място...успехВсе пак благодаря
Коментар
-
Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнениеТова с боята е нож с две остриета.
На ТТ-то му бях боядисал двуцевката и гърнето и изкара три години без проблем(без да се люпи , драска или каквото и да е-само леко беше пожълтяла).Преди около година реших да освежа боята и пак я изпръсках.Тогава се започна АД-а.Още на първото палене боята се наду(в зоната на кривката и изобщо по всички завои).Пребоядисвах я може би четири или пет пъти.Опитвах всякакви техники-постепенно изпичане с пистолет за горещ въздух,единия път я чаках два месеца да изсъхне добре и какво ли още не.Ефекта беше нулев-всеки път се надуваше.Не знам каква беше първата боя , но явно е била доста по-различна от тия които купувах втория път(опитах с две или три марки бои).Добре че двуцевката е от неръждавейка.Накрая си я изтърках,полирах я и още си я карам така(каква хамалогия е търкането не ми питай).Ако имаш ръжди , задължително се изисква сериозна подготовка на метала.Най-добре става на пясъкоструй-сваля абсолютно всичко до голо желязо.И задължително добро обезмасляване.Но преди да правиш каквото и да е , ти препоръчвам да изпробваш боята-пръсни на една ламаринка и я мушни в печката.Иначе рискуваш да се вкараш в страшни приключения.Особено с двуцевката.
Успех!и моита е нераждавеика и е запазена но искам малко да я променя
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivo_KLR Преглед на мнениеНе колега от Сапарева баня съм но първо ще видя с боята пък послеВсе пак благодаря
Коментар
-
С термоустойчивата боя съм го правил преди и нямах проблеми. За това и преди една седмица пак го направих, но още не съм палил мотора и не мога да ти дам отговор дали ще падне както при колегата.Преди боята хубаво потърках със шкурка. Купих го от Бриколаж,но го има и в други магазини
Аз си взех черен мат.
Вземи си и от двата и пробвай кой ще ти отиваПоследно редактирано от BoykoVS; 03-01-09, 20:24.[URL="http://slackpack.net/?q=node/388"]
[/URL]
Коментар
-
Първоначално публикуван от INTERCOOLER Преглед на мнениеАко решеш ще отида да питам ...само кажи и ми прати снимки
Коментар
-
Първоначално публикуван от BoykoVS Преглед на мнениеС термоустойчивата боя съм го правил преди и нямах проблеми. За това и преди една седмица пак го направих, но още не съм палил мотора и не мога да ти дам отговор дали ще падне както при колегата.Преди боята хубаво потърках със шкурка. Купих го от Бриколаж,но го има и в други магазини
Аз си взех черен мат.
....а пък на мен е обратно двигателят е черен а със бронзов цвят дали ще му отива
Последно редактирано от Chinela; 04-01-09, 09:52.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivo_KLR Преглед на мнениеДа добре е станало ама се чудя понеже на теб двигатела тие бронзов и черното му отиваа пък на мен е обратно двигателят е черен а със бронзов цвят дали ще му отива
Коментар
-
Първоначално публикуван от INTERCOOLER Преглед на мнениеще падне 100% заради разликата в температурата но опитай и кажи какжо се е получило
Коментар
-
Ако материала на ауспуха ти е неръждавейка - само търкане шкурене и евентуално полиране му е майката. Нормална боя /която не е предвидена за цветни метали/ няма да хване и ще се олющи много бързо , при това не навсякъде. Ще стане грозна картинка.0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнениеАко материала на ауспуха ти е неръждавейка - само търкане шкурене и евентуално полиране му е майката. Нормална боя /която не е предвидена за цветни метали/ няма да хване и ще се олющи много бързо , при това не навсякъде. Ще стане грозна картинка.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар