Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поправка на автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Поправка на автомобил

Търся си сервиз където да ми оправят автомобила. Прилагам няколко снимки за общ изглед на пораженията. В доверения сервиз на застрахователя искат 4к за труд + 18к за оригинални части от Тойота. Има леко усукване на купето особено при вратата зад шофьорската и 5-тата врата.
    Най-важното е да се намерят по-евтини части, че тези от ТМ са пълни кожодери.
    Прикачени файлове

До: Поправка на автомобил

Е ако има каско теб не те интересува цената,е ще се въоръжиш с търпение докато я оправят и ще станеш вярващ от молитвите дали са читави майсторите в сервиза им.Иначе от гледна точка на скромния ми опит в оправянето на ударени автомобили най-сериозния проблем е в поддаването на задната врата,което значи че имаме изменение в геометрията на купето.Поправимо е в повечето случаи,тук според мен не е зле положението,най-добре е колата да се изпъне на стенд. Капака и калника могат да се изправят макар и да не е лесно.Остава да се купи нова броня и ако е счупен фара и него.Дано да сте само с уплах,че гледам някой е счупил стъклото с глава. Ааа напиши от къде си за да можеш да ориентираш колегите,които се занимават с това.

Коментар

Първоначално публикуван от nwm Преглед на мнение
      .... В доверения сервиз на застрахователя искат 4к за труд + 18к за оригинални части от Тойота. ..
      Ъъъъ, това ми звучи странно. Нали е застрахована каско предполагам не по оценка, а възстановяване в сервиз, или греша????
      Ако е по оценка и парите за възстановяване не стигат.... кофти. Дано си намериш по добра оферта. Но ако каското е за възстановяване в сервиз, не би трябвало да ти искат пари. Настоявай за пълна щета пред зстрахователите.
      О899 2б2 1З2

Коментар

И на мен ми е малко странно,при каско колата се възстановява във вида в деня на сключване на застраховката.Ако се ремонтира във доверените сервизи не се плаща нищо,само отиваш да си я вземеш готова.Ако колегата има някакви проблеми с това да напише подробностите и към коя компания е каското за да се избягва.Защото са се нароили наистина всякакви мутренски компанийки,които срещу парите не предлагат нищо.

Коментар

Наистина,не е ясно защо трябва да си търсиш ти частите и да си организираш ремонта.Сещам се за една сигурна причина застрахователя да откаже плащане-каране след употреба на алкохол-надявам се случая не е такъв.
          За едрагабаритните части (капаци,калници,брони,фарове и др. подобни) провери в Интеркар 3000.Не са най-прекрасните части,но са значително по-евтини от тези на официалните вносители.
          Това за усукването на купето не се личи от снимките,но пък се вижда,че придншия кош е кривнал на дясно.
          Дай повече информация по въпроса,да видим какво може да се измисли.
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от nwm Преглед на мнение
            ... искат 4к за труд + 18к за оригинални части от Тойота. ...
            Моят съвет е: Ako застрахователя ти дава тези пари - вземи ги, продай колата в това състояние на някой по-печен мераклия и си купи една нова Корола.
            Иначе ще налееш 15-20 хил. и ефекта е неясен...
            По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Така, очевидно трябва да изясня и да добавя още малко подробности от историята.
              Колата е застрахована в Евроинс за 21 000 (Корола 2005 базов модел). Катастрофата стана в на връщане от Анталия между Афион и Кютахия на прав участък. Не успях да удържа колата; след като на влязох в платно посипано със ситен чакъл с около 100-110 км/ч, реших да се съобразя с ограничението от 50 км/ч и натиснах леко спирачката, но достатъчно за да поднесе и да направя три дрифта. Хлъзхаг се около 60-80 метра. За да избегна удъра в кола пред мен отбих в ляво. Последва удър с около 50 км/ч по показанията на gps-а. Не бях пил нищо, показанията на дрегера беше абсолютна 0. Няма да обяснявам за турската полиция, жандармерия и лекари (ако не знаете, там жандармерията е над всичко, а полицаите имат някакви права само в границите на населените места), само ще спомена, че по онея земи хората са доста дружелюбни, но английският е нещо екзотично. Не ми наложиха глоба, като отдадоха случая на настилката. До колкото разбрах случаи като моите в този участък никак не са рядкост.
              Наложи се да си платя транспорта на колата до България - 2500 лв. Застрахователя поема 2000 лв. (което май е изключение в България). След огледа в доверения сервиз се оказа, че Тойота продава частите за 18000, а сервиза иска още 4-5000. Очевидно минаваме застрахователната стойност и те процедират по следния начин: здрави части 8000 лв, дават колата и 13000 + 2000 за транспорта. Аз взех парите вече, просто в случая за мен беше по изгодно това, отколкото да се натискам за тотална щета. После стана ясно, че тотална щета при Евроинс, когато колата е нова се признава само ако колата е до 3 г. При други застрахователи тази възраст е 4 г. така че оглеждайте се за тази тънкост, ако имате нова кола. Общо взето повечето застрахователи плащат 70% и ти дават колата без да поемат транспорта (още повече че е извън България).
              Та това е общо взето. Мисля че бих се съгласил и да я продам на някой майстор дето да си я оправи и да я пусне "нов внос" на горубляне след това.
              Иначе агрегатите очевидно трябва да си ги взема от Тойота, но останлите части вероятно мога да ги намеря доста по-евтино. Стъклото е счупено от изхвръкнал камък. Иначе възглавниците на Тойота мога само да ги похваля. Аз съм с очила, които останаха здрави след сблъсъка.
              Нямам списъка с частите, за да го пусна тук, но предполагам че от сервиза ще ми го дадат, ако го поискам. Още няколко сериозни повреди за която се сещам е изместването на предата греда в дясно, смачкан радиатор, и счупена част от климатичната система.
              Колата се намира в Казанлък, а аз живея в София.

Коментар

Измисли цена,която да те устройва и пусни колата в Мобиле.БГ.Имай в предвид,че всеки които доиде ще се пазари,да я купи по-евтино.Междувременно,събираи информация за частите-кое ,от къде и на каква цена може да се вземе-в случай,че не успееш да я продадеш за търсената от теб цена и решиш да я правиш.
                Из форума имаше информация,за човек от Пловдив,които доставя авточасти за японски автомобили от Гърция,но и за него ще ти трябва списък с части.
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Колега, съветът ми е въобще да не се разправяш с ремонти. Тази кола никога вече няма да бъде предишната и само ще налееш хиляди в нея. Ако имаш възможност и желание я продавай на части и даже може да излезеш на нула. Ако не, продай я за колкото ти дадат, преглътни 2-3 хиляди загуба и си вземи здрава кола. Иначе дори и външно да я докарат до нормално състояние, ще те преследват куп по дребни проблеми докато ти писне от нея.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Колата може да стане по здрава и от нова, но наистина не си струва да я правиш ако не си в бизнеса и ще ходиш по "майстори". Ако все пак ти се занимава можеш да вземеш части втора употреба от мобилето, често изкачат подобни оферти. Тенекии от "Интеркар3000" или "Марти". За качествено възстановяване се иска дозер и мнооого мерак от някой майстор. Ако ще я продаваш по добре да я продаваш цяла. На части е труднопродаваема. В смисъл ще ти останат доста неща, ще се ангажираш някой да я разглобява, да се пази нейде и т.н. На колко километра е и искаш ли бартер за нещо с доплащане от твоя страна? Ако се интересуваш обади ми се на 0889215276 или остави телефон за връзка.
                    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Не съм мислил за бартер. Колата е на 45 000 км.
                      Джамбазов ще ти се обадя като реша да действам по ремонта или продажбата.

Иначе вече си купих Honda Civic 1.8 (малко да сменя марката и двигателя ).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X