Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Калайдисване на резервоар.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Калайдисване на резервоар.

Мисля, че се преувеличава с опасностите от газовите бутилки. 4 мм стомана в яйцевидна форма под налягане се пробива и деформира бая трудно. По скоро ще се деформира нещо наоколо. Дори да успееш да я пробиеш газта изтича и вятъра я разнася. Само не трябва да се препълва.

С бензиновия резервоар нещата са много по рискови - по-лесно се пробива и изтича точно под тебе и там си остава.

Това си е мое мнение - монтирай газ смело.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнение
      Мисля, че се преувеличава с опасностите от газовите бутилки. 4 мм стомана в яйцевидна форма под налягане се пробива и деформира бая трудно. По скоро ще се деформира нещо наоколо. Дори да успееш да я пробиеш газта изтича и вятъра я разнася. Само не трябва да се препълва.

С бензиновия резервоар нещата са много по рискови - по-лесно се пробива и изтича точно под тебе и там си остава.

Това си е мое мнение - монтирай газ смело.
      Абсолютно съм съгласен с това. Рисковете с бензин са с пъти повече.
      Метановите бутилки пък са практически неразрушими, стига да не удариш вентила
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Едно време имах един Москвич412 резервоара се беше пробил от ръжда на малки дудцици изчистих мястото идеално обезмаслих го с коресилин и нанесох обикновен автомобилен кит веднага сложих лента от м. бинт след това пак кит така го продадох след2години нямаше проблем!

Коментар

Първоначално публикуван от БАТ РАДИ Преглед на мнение
          Едно време имах един Москвич412 резервоара се беше пробил от ръжда на малки дудцици изчистих мястото идеално обезмаслих го с коресилин и нанесох обикновен автомобилен кит веднага сложих лента от м. бинт след това пак кит така го продадох след2години нямаше проблем!
          То става и със сапун, ама тук си говорим за ремонти, а не за цигании...
          Аз съм виждал москвич, с излят бетон в багажника за да не го изкърпи човека..

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            То става и със сапун, ама тук си говорим за ремонти, а не за цигании...
            Аз съм виждал москвич, с излят бетон в багажника за да не го изкърпи човека..
            Е,ти ме уби ...Миналата седмица един познат ми разправяше за Москвича на некъф старшинка от строителни воиски,на който му изляли пода на багажника от бетон...Аз си мислех,че историйката е инспирирана от повечко бира...
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Не е от бира) Дори това беше малкият тунинг)) Преди всеки ГТП накладките се мажеха с колофон а москвичът се боядисваше с латекс с помоща на дунапренена гъба
              Човекът ми беше съсед в София и не беше старшина))) Глупостта е присъща и на други
              А в казармата ми правеше впечатление, че москвичът на старшината винаги си сменяше цвета заедно с този на цокъла на стената

Коментар

Дааа,шарено място е света....Тя,глупостта напоследък ни е национален спорт нещо..
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Дайте по сериозно бе?
                  Въпроса ми беше дали това калайдисване наистина върши работа.
                  Иначе то варианти много. Сега поне има модерни практики, вместо с
                  бетон може с лепило за плочки, може да се сложи и армираща мрежичка и ще стане перфектно.

Коментар

А бе аз за кита сериозно говорех. Поне няма да го подгряваш ,а теоретично може да стане и без да го демонтираш. обаче ако искаш да слагаш газова бутилка и да си караш колата дълго време , купувай неръждавейка или черно тенеке и огъвай нов резервоар с разчет да си сложиш газовото шише до него.
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнение
                      А бе аз за кита сериозно говорех. Поне няма да го подгряваш ,а теоретично може да стане и без да го демонтираш. обаче ако искаш да слагаш газова бутилка и да си караш колата дълго време , купувай неръждавейка или черно тенеке и огъвай нов резервоар с разчет да си сложиш газовото шише до него.
                      Не ми харесва с кита, аз тоя джип го правя за лов и за излети из баирите, искам да е здрав и да не мисля дали като тръсне нейде няма да остана без бензин. Вървя към нов резервоар и газ.

Коментар

Ако приемаш съвети на тази тема - вземай най голямата възможна бутилка за газ , която можеш да събереш на мястото на резервоара.
                        От там нататък вземай размери за бензинов резервоар колкото за аварийни нужди. Така произвеждат хибридните автомобили по фабриките. И няма да се получи кърпена работа.
                        С малка доза късмет може да ти пасне резервоар от нещо соц. - трабант лада и пр.
                        0888932647

Коментар

На трактор съм го правил с кит и още държи вече три години
                          а при теб незнам дали ще помогне, но пробвай.

Коментар

Първоначално публикуван от Deian_g Преглед на мнение
                            ...Другия вариант е да се продухва с ауспух от дизелова кола. Газовете са инертни, не се получава условия за запалване....
                            Ей това е истински джиперски метод. От бензинова кола е даже по-добре, в нейните газове има по-малко кислород.

Иначе, по учебниците пише продухване с водна пара. Същото е, ама трябва източник на пара.

Коментар

Всяко кърпене е временна мярка - не премахва ръждата отвътре.
                              Следват куп проблеми...

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                                Е,ти ме уби ...Миналата седмица един познат ми разправяше за Москвича на некъф старшинка от строителни воиски,на който му изляли пода на багажника от бетон....
                                Ей , колко е малка тази България, бе ! И аз съм чувал за старшина от БА ,... НО , сложил и арматура от 3 мм тел , на 5 см квадрати . Омръзнало му през 2 години да кърпи "Москвето" Та сколасал "за плоча"
                                С кофраж и к`вото трябва.
                                Имам 3-4 бутилки от фреон. С кранчета . Стават перфектни резевоари. Ако на някои му трябва , търсете тия с климатиците и фризерите . Тези бутилки не ги приемат на вторични , не знам защо. Подаряват ги , на нуждаещи се.
                                Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X