Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Калайдисване на резервоар.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Калайдисване на резервоар.

Имам резервоар метален резервоар от Дайхатсу Фероза. Има няколко мънички дупчици. От това което четох и си мислих си правя извод че е най добре да се калайдиса. Има ли тук някой който може да сподели опит с такова начинание. Как се прави, не е ли опасно да се нагрява, трябва ли специално оборудване или един добре подготвен калайджия би свършил работа?
    Последно редактирано от Ясен; 30-06-08, 17:54. Причина: правопис

До: Калайдисване на резервоар.

И аз имам същия проблем на "работния" УАЗ.
    Веднъж калайдисвано. Не държи .
    Та си мислих за мултиметал......
    Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

На мнение съм че така няма да си решиш проблема. Щом веднъж се е продупчил, значи отвътре е гнил. Ще го закрепиш някой и друг месец, колкото после пак да се ядосваш.

Най-добре потърси дали няма кой да ти направи нов. Най-добре от неръждавейка, но може и от черно, че неръждавейката е скъпа, а направатя - още повече.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Единственото решение при гнил резервоар е друг резервоар. Всичко друго е палиативна мярка. Няма смисъл. Най добре се разходи по моргите и си намери пластмасов, пасващ поне приблизително. Ако искаш ще ти подаря един пластмасов от трипер събиращ 80л
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Калая след като се раздруса пада, така че
          както казаха колегите си потърси друг.

Коментар

То много зависи какъв припой се използва. Калая не е чист калай, а смес на калай, антимон, олово и др. Различните смеси имат различна температура на топене и различни качества. Този за улуци не става щото не е пластичен и се пука и пада, но обикновено се ползва той защото се намира лесно. Другото е и самата процедура на калайдисване която коренно се различава от запояване. Резервоара първо трябва да се калайдиса и чак след това се запоява. Калайдисването е съвсем тънък слой калай нанесен върху повърхността на ламарината. За тази цел се използват флюсове, а не киселини което е масова грешка. Киселина се използва само при поцинкованата ламарина, а при останалите основно е нишадър или биволска лой. Въобще бавна и пипкава процедура почти забравена във времето. Когато бях малък все още се ползваха бакърени котли, менци, тави и джезвета, а те имаха нужда от редовно калайдисване. Не съм виждал циганин калайджия от тогава.
            Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Аз имах същия проблем само ,че дупчиците бяха много повече + една голяма дупка
              Един калайджия ми го залепи.Засега нямам течове.

Коментар

Вероятността да се взриви при калайдисване е висока. Но пък има добри страни - ще събира повече след това. Ако тръгнеш с телоподаващо , оксижен или ?!? електрожен?!? ще гръмне 100%.

Временно имаш някакви шансове да го запушиш с влакнест кит. Преди кита обаче трябва да се подготви много добре , а самия кит да е проверен , че не се разваря в бензин.

Абе най- добре - друг резервоар.
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Резервоар от неръждаема ламарина мога да си направя и сам. Заварял съм ламарина с телоподаващо с неръждаема тел. Ламарина 0.8*1000*2000мм е 158.8лв /персей Варна/ телта е скъшичка, гърловини едно друго. Предполагам 250-300 лв с 1 ден мой труд.

Всъшност аз мислих да си направя половинка резервоар, а на другото място да сложа от тези малки тумбести бутилки за газ. От 0.8*1000*1000мм - 79.4лв /продава се на половин лист/ ще стане 32 литра резервоар.

Той този резервоар няма да е по темата щото няма да може да корозира и да го защитаваме после.

Коментар

Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнение
                    Вероятността да се взриви при калайдисване е висока. Но пък има добри страни - ще събира повече след това. Ако тръгнеш с телоподаващо , оксижен или ?!? електрожен?!? ще гръмне 100%.
                    Преди години на Жигулката един майстор ми завари резервоара след като го напълни с вода и направи цяла кръпка с обикновен електрожен...
                    0+

Коментар

Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнение

Абе най- добре - друг резервоар.
                      Aко се заварява,за да се избегне взрива,резервоара се пълни с пяна(веро+вода+клатене).Тогава е безопасно.
                      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                        Ако искаш ще ти подаря един пластмасов от трипер събиращ 80л
                        Няма да се побере. Иначе е добро решение. Ферозовия е 60л.

Проблема е че вероятността на намери читав ферозов клони към нула. Няколко колеги имаха горчив опит с това. Още по-гадното е че отвън изглежда добре, обаче отвътре пак си е гнилоч.

Ако има време и нерви, може да отвори стария като консервена кутия, да види какво е вътре, и по негово подобие да си направи нов. Или да намери някой да му направи. Ако го стъкмят от неръждавейка ще е вечен. Но тежи на джоба.

Друг вариант е примерно от Голф. Мисля че ще се побере. Ама е към 40л.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                          Aко се заварява,за да се избегне взрива,резервоара се пълни с пяна(веро+вода+клатене).Тогава е безопасно.
                          Аз съм гледал как заварят с CO2 пълни се и с един тройник се пуска да върви CO2 то постоянно а през другия се заваря.
                          Другия вариант е да се продухва с ауспух от дизелова кола. Газовете са инертни, не се получава условия за запалване.
                          Продухва се предварително и после през цялото време докъто се заваря.

Ама аз не бих заварял де.

Коментар

Първоначално публикуван от Deian_g Преглед на мнение
                            Резервоар от неръждаема ламарина мога да си направя и сам. Заварял съм ламарина с телоподаващо с неръждаема тел. Ламарина 0.8*1000*2000мм е 158.8лв /персей Варна/ телта е скъшичка, гърловини едно друго. Предполагам 250-300 лв с 1 ден мой труд.

Всъшност аз мислих да си направя половинка резервоар, а на другото място да сложа от тези малки тумбести бутилки за газ. От 0.8*1000*1000мм - 79.4лв /продава се на половин лист/ ще стане 32 литра резервоар.

Той този резервоар няма да е по темата щото няма да може да корозира и да го защитаваме после.
                            Еми какво чакаш? Това е добро решение. И щом си в състояние да го свършиш сам, изобщо не се колебай. Това, което можеш да си сършиш добре сам, в 99.999% от случаите е най-доброто решение.

Иначе газова бутилка отдолу не мен не ми е по вкуса. Макар и малко вероятно, но все можеш да я удариш в някой камънак. Някога.
                            Обаче мнението ми е силно субективно по отношение на газта.

Коментар

Ако сложа там бутилка ще и сложа и щит.
                              Но пък за газ просто няма друго решение. Мястото в багажника едвам стига за пойнтера ми. Абсурд е да му туря и една бутилка там да се опъва на нея. Слагането на бутилка в багажника е прецакване на цялата кола. Това си е моето мнение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X