Имам резервоар метален резервоар от Дайхатсу Фероза. Има няколко мънички дупчици. От това което четох и си мислих си правя извод че е най добре да се калайдиса. Има ли тук някой който може да сподели опит с такова начинание. Как се прави, не е ли опасно да се нагрява, трябва ли специално оборудване или един добре подготвен калайджия би свършил работа?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Калайдисване на резервоар.
Свий
X
-
До: Калайдисване на резервоар.
На мнение съм че така няма да си решиш проблема. Щом веднъж се е продупчил, значи отвътре е гнил. Ще го закрепиш някой и друг месец, колкото после пак да се ядосваш.
Най-добре потърси дали няма кой да ти направи нов. Най-добре от неръждавейка, но може и от черно, че неръждавейката е скъпа, а направатя - още повече.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Единственото решение при гнил резервоар е друг резервоар. Всичко друго е палиативна мярка. Няма смисъл. Най добре се разходи по моргите и си намери пластмасов, пасващ поне приблизително. Ако искаш ще ти подаря един пластмасов от трипер събиращ 80л"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
То много зависи какъв припой се използва. Калая не е чист калай, а смес на калай, антимон, олово и др. Различните смеси имат различна температура на топене и различни качества. Този за улуци не става щото не е пластичен и се пука и пада, но обикновено се ползва той защото се намира лесно. Другото е и самата процедура на калайдисване която коренно се различава от запояване. Резервоара първо трябва да се калайдиса и чак след това се запоява. Калайдисването е съвсем тънък слой калай нанесен върху повърхността на ламарината. За тази цел се използват флюсове, а не киселини което е масова грешка. Киселина се използва само при поцинкованата ламарина, а при останалите основно е нишадър или биволска лой. Въобще бавна и пипкава процедура почти забравена във времето. Когато бях малък все още се ползваха бакърени котли, менци, тави и джезвета, а те имаха нужда от редовно калайдисване. Не съм виждал циганин калайджия от тогава.Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!
Коментар
-
Вероятността да се взриви при калайдисване е висока. Но пък има добри страни - ще събира повече след това. Ако тръгнеш с телоподаващо , оксижен или ?!? електрожен?!? ще гръмне 100%.
Временно имаш някакви шансове да го запушиш с влакнест кит. Преди кита обаче трябва да се подготви много добре , а самия кит да е проверен , че не се разваря в бензин.
Абе най- добре - друг резервоар.0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
Резервоар от неръждаема ламарина мога да си направя и сам. Заварял съм ламарина с телоподаващо с неръждаема тел. Ламарина 0.8*1000*2000мм е 158.8лв /персей Варна/ телта е скъшичка, гърловини едно друго. Предполагам 250-300 лв с 1 ден мой труд.
Всъшност аз мислих да си направя половинка резервоар, а на другото място да сложа от тези малки тумбести бутилки за газ. От 0.8*1000*1000мм - 79.4лв /продава се на половин лист/ ще стане 32 литра резервоар.
Той този резервоар няма да е по темата щото няма да може да корозира и да го защитаваме после.
Коментар
-
Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнениеВероятността да се взриви при калайдисване е висока. Но пък има добри страни - ще събира повече след това. Ако тръгнеш с телоподаващо , оксижен или ?!? електрожен?!? ще гръмне 100%.
0+
Коментар
-
Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнениеВероятността да се взриви при калайдисване е висока. Но пък има добри страни - ще събира повече след това. Ако тръгнеш с телоподаващо , оксижен или ?!? електрожен?!? ще гръмне 100%.
Абе най- добре - друг резервоар.Виден столичен ихтиолог
Коментар
-
Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнениеАко искаш ще ти подаря един пластмасов от трипер събиращ 80л
Проблема е че вероятността на намери читав ферозов клони към нула. Няколко колеги имаха горчив опит с това. Още по-гадното е че отвън изглежда добре, обаче отвътре пак си е гнилоч.
Ако има време и нерви, може да отвори стария като консервена кутия, да види какво е вътре, и по негово подобие да си направи нов. Или да намери някой да му направи. Ако го стъкмят от неръждавейка ще е вечен. Но тежи на джоба.
Друг вариант е примерно от Голф. Мисля че ще се побере. Ама е към 40л.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнениеAко се заварява,за да се избегне взрива,резервоара се пълни с пяна(веро+вода+клатене).Тогава е безопасно.
Другия вариант е да се продухва с ауспух от дизелова кола. Газовете са инертни, не се получава условия за запалване.
Продухва се предварително и после през цялото време докъто се заваря.
Ама аз не бих заварял де.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Deian_g Преглед на мнениеРезервоар от неръждаема ламарина мога да си направя и сам. Заварял съм ламарина с телоподаващо с неръждаема тел. Ламарина 0.8*1000*2000мм е 158.8лв /персей Варна/ телта е скъшичка, гърловини едно друго. Предполагам 250-300 лв с 1 ден мой труд.
Всъшност аз мислих да си направя половинка резервоар, а на другото място да сложа от тези малки тумбести бутилки за газ. От 0.8*1000*1000мм - 79.4лв /продава се на половин лист/ ще стане 32 литра резервоар.
Той този резервоар няма да е по темата щото няма да може да корозира и да го защитаваме после.Това е добро решение. И щом си в състояние да го свършиш сам, изобщо не се колебай. Това, което можеш да си сършиш добре сам, в 99.999% от случаите е най-доброто решение.
Иначе газова бутилка отдолу не мен не ми е по вкуса. Макар и малко вероятно, но все можеш да я удариш в някой камънак. Някога.
Обаче мнението ми е силно субективно по отношение на газта.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Ако сложа там бутилка ще и сложа и щит.
Но пък за газ просто няма друго решение. Мястото в багажника едвам стига за пойнтера ми. Абсурд е да му туря и една бутилка там да се опъва на нея. Слагането на бутилка в багажника е прецакване на цялата кола. Това си е моето мнение.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар