Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сваляне на битумно покритие от купе

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Сваляне на битумно покритие от купе

Мисълта ми беше, ако е здраво под яко слепения битум, да не го сваляш, а напротив, нагряваш и слепяваш още по яко. След обработване на останалата част, пак битум и после някаква посипка.
    Би трябвало да изкара много.

Коментар

Това беше и моята първоначална идея, но нямам как да видя дали има изгнило или не, на места се е напукал битума, където от долу е почнала ръжда, но не е видимо навсякъде...

Коментар

ОК, пиши като свършиш работа, какво е положението.

Коментар

Махни само лесно отделящия се битум. Здраво залепеният е показател, че под него няма проблем. Оголения метал почисти, ръждата я напръскай с преобразувател, след като изсъхне го измий с вода и когато и тя изсъхне, боядисай с 2 пласта грунд.
          Друг вариант е, като махнеш целия битум да залееш със смола и стъкломат.
          Тогава можеш да миеш с маркуча, без угризения. Освен това е и много здраво.
          Не се лъжи с боите "Протекта" - те държат само върху ръжда, но и тогава не са добри..
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Е това със стъкломата е велико. Ама да не ти се налага после да го карпиш. А със шпаклите и разтворителите си остава/според/ мен най-безболезнения начин.

Коментар

Когато ми се наложи,това покритие го махам със секач,или широко длето.Наистина е по-добре автомобила да е възможно най-студен,за да е твърд битума.
              Поставян е избирателно,на местата където са възможми по-сериозни вибраций на ламарината (на доста автомобили,има и отвътре на вратите).
              Обърни внимание на местата,където се срещат два слоя ламарина,обикновенно там има намазан уплътнител,огледаи го добре и него,че с времето остарява и се втвърдява.
              Успех.
              ПП. Ето http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=13881 кърпене и антикорозионна защита при Самураи.
              ПП2 като ползваш флекс,завиваи или облепвай стъклата и таблото.
              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                Махни само лесно отделящия се битум. Здраво залепеният е показател, че под него няма проблем. Оголения метал почисти, ръждата я напръскай с преобразувател.
                Не се лъжи с боите "Протекта" - те държат само върху ръжда, но и тогава не са добри..
                Значи все пак да почистя оголения метал, нищо, че той е с някакъв фабричен грунд по него и без да е ръждясал. А ръждопреобразувател няма да ползвам, защото там, където има ръжда, тя е прекалено прогресирала и трябва директно рязане и кърпене

taran: да, и при мен има такъв уплътнител, на места се рони, на други все още е еластичен, ще трябва да го измъча и да го махна и него, предполагам с разтворител и много търкане...

Коментар

Продават се такива уплътнители,аз ползвам на Новол,нанася се с четка,става съвсем като оргиналното,и върши същата работа.Всощност,това е единствения начин да се уплатнят снадките м/у отделните детаили.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                    преобразувател
                    смола и стъкломат
                    Какъв е този преобразувател за пръскане и какво представлява тази комбинация от смола и стъкломат?
                    Че и аз съм на тази тема. Днес измахах битума от пода, ама за разлика от колегата, в УАЗ-а навсякъде си е ръжда под битума.
                    БИО пчелен мед и пчелни продукти
                    0888 66 59 73

Коментар

Представлява нещо на база фосфорна киселина и спира (забавя) корозията.
                      А смола+стъкломат = стъклопласт. Нещо, което ако се направи грамотно трайно ще реши проблема.
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                        Продават се такива уплътнители,аз ползвам на Новол,нанася се с четка,става съвсем като оргиналното,и върши същата работа.Всощност,това е единствения начин да се уплатнят снадките м/у отделните детаили.
                        А къде мога да намеря въпросния уплътнител и кога се нанася, преди или след битум/шагрен-а?

Коментар

В повечето железарий,където продават китове и други автобояджииски продукти.Линка е към страница на вносителите на Новол- http://www.elitsa-3.bg/auto_paint/dop_mat.htm -третия (във флакон за силикон) и четвъртия (кутия) продукт-Гравит 630 и 620.
                          Нанася се преди шагрена,може на два пъти,че ако е много дебел може,да се напука при съхненето.
                          Ако си от София,можеш да отидеш и направо в склада на Сточна гара-от кръговото тръгваш към Хаджи Димитър,през тунела,след десния завой,не следваш главния път наляво,а влизаш в нещо като локално платно в дясно покрай оградите и ще стигнеш един портал,там по-добре питай.

Коментар

WURTH имат страхотен ръждопреубразовател аз досега не съм виждал такова нещо пробвай и ще видиш малко е скъп но си струва

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X