Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kak се прави полираща паста?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Kak се прави полираща паста?

Не, като бях на 20 тревата беше по-зелена, гаджетата по-готини, бирата по-студена, ...

Ми нали му казах на човека общите принципи. Следващото е рецепти. Тука обаче става мазало, понеже за всяко нещо си има оптимум. Сигурно за някоя година яко четене, един куп пари и експерименти може да забърка най-правилната каша даже за тъкмо тая кола. Обаче не знам дали си струва. Освен ако не го е треснала именно тая мания. Зер хората се побъркват различно. Един не може да живее без лифт, друг не може да заспи додето не смени мотора, трети ...))

Коментар

Така е , като си го направиш сам е най-сладко. Що не пробваш с маркуч, вода, веро и гъба, а после със сух парцал и течен парафин? Понякога ефекта е поразяващ Аз го правя така

Коментар

Верото е най-подходящо за сваляне на старата вакса преди да полираш с новата.Само като идея де,че така ВЕРО и после паста и пак ВЕРО и пак паста е като копам/заривам,копам/заривам...............

Може и да не сьм прав ма скачам на миене на кой се обади
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Не думаю что сейчас имеет смысл изготовления таких паст. Довольно качественных и не особо дорогих (с учетом того что данную процедуру вы проводите не каждый день) полно в магазинах автокосметики. Частая использование такой пасты приведет к потере лаового покрытия на авто!

Старинный рецепт полировочной пасты
          воск+скипидар
          но, такая паста затирает только микро трещины, но, служит очень хорошим водоотталкивающим защитным покрытием. Можно использовать для финишной обработки кузова.
          Такой пастой покрывают (натирают) днище гоночных скутеров и яхт, для улучения скользящих свойств на воде при больших скоростях. Так же ею пользуются реставраторы старинной мебели.
          Последно редактирано от CHIMIK; 24-04-08, 10:19.
          ... и это пройдет.....
          Chevrolet Express G1500 2000 г. Ford Explorer 1994 г. Opel Kadett 1979 г. Voschod-2 1971 г. UNIMOG 1963 г.

Коментар

скипидар = терпентин
            - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
            - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Ползвал съм няколко пъти тая с костенурката на капачката. Ама отдавна. Тогава още нямаше ментета. И бях доволен.

Приятел ми каза че имало някаква на BASF, която държала доста по-дълго, но не съм пробвал. Той беше пробвал и беше останал доволен.

Чудя се дали пък нямат и 3М нещо. Обикновено продуктите са им от най-добрите (и най-скъпите ).
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
                скипидар = терпентин
                так точно, товарщь майор
                ... и это пройдет.....
                Chevrolet Express G1500 2000 г. Ford Explorer 1994 г. Opel Kadett 1979 г. Voschod-2 1971 г. UNIMOG 1963 г.

Коментар

3М е върха !
                  Има я наливна - искаш "за полиране" , невероятен ефект.
                  Питаха ме " дали съм я боядисвал" /колата/
                  ________________________________________________________________________________________
                  Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                  HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X