Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фолио вместо боя.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Фолио вместо боя.

Извиниявам се за невежеството си, но можели върху него да се надлакира, и ако да някой да сподели как. И каква му е приблизителната цена.

Коментар

Има фолио,което става идеално за коли.Руските маниаци го внасят от Америка.Но струва майка си и баща си,тъй като е на основа кевлар.Тогава наистина няма нищо общо с цената на боядисването.В пъти повече е.
      Имаше в един руски сайт(не помня кой за съжаление) облепването на една "Нива" с такова фолио в камуфлажен цвят.Една поредица от снимки на отделните етапи от работата.Ще спомена,че бяха извадени всички стъкла на колата(фолиото минава под тях).Голяма играчка,но колата стана прекрасно.Казваха,че е устойчиво на одраскване.
      Искам да кажа,че идеята съвсем не е лоша,но е много важен материалът,с който ще се работи.А работата е много повече,отколкото при боядисване.(китването ,грундирането,изправянето и т.н. не отпадат)
      Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
      имат право да гласуват на избори.

Коментар

Температура применения: от - 40°С до + 105°С
        (Температура на използване - до 105С)

(Удаление - Нагреваем пленку до температуры +60°C - +80°C)
        Температура за отлепване - 60С - 80С

Това съм прочел и затова коментирам, като подчертах, че е лично мнение. Не съм ощипал никого.

Коментар

Много пъти съм го мислил... Явно могло да стане и много добре. И аз съм впечатлен! И със сигурност за хамелеон ще излезе по-евтино от свирепите цени на производителите. Мисля и че може да се полира, ако се надраска.

Някой да знае с какво боядисват алуминиевите прифили за прозорци? Също е уникално здраво. В същото време и еластично. Хваща много добре и може да се докара много дебел слой, ако е нужно. Ако не за друго, поне за брони, дръжки, огледала, джанти и всякакви такива е много подходящо, но не знам къде да търся. Освен това за него перфектно залепва всичко на ацетонова основа, например "субстанциите" на асфалтова и "гумена" база. Дори и боя за пътна маркировка, която да си призная не знам дали е приложима за нещо друго.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При алуминиевите профили е прахово боядисване. Там има и термична обработка(изпичане), така че не става за всички детайли. Освен това има ограничения в размера заради различни размери на камерите за прахово боядисване.

Коментар

Съвсем спокойно може да се направи и може да бъде изключително устойчиво. При мене се слагат релкамни надписи на автомобили. Ако се направят както трябва фолиото се сваля с боята ако някой се опита да го свали без помощтта на технологиите. Иначе казано ако се намери някой подходящ майстор може да се направи без никакви проблеми и без да се забелязва.

Мой приятел си купи волво наскоро и оригинално му залепиха фолио на предния капак за да го предпазва от камъчета и падане на боята... Пак казвам за да предпазва !!! т.е. свойствата на фолиото са доста по-добри от тези на оригиналната боя.

Ако някой се интересува от повече конкретика имам няколко варианта да проверя какво и колко би струвала подобна разработка за автомобил.

Коментар

Еми действай! Ще е полезно за всички мисля.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

До SparkyBG, пробвала съм много неща за алуминиевите джамове, ама най-страното е че задържа нитроцелулозната без проблем, е това е ако не търсиш гланц на изделието, ама сигурно отгоре може и да му опереш един нитроцелулозен лак и да стане. Предполагам че минаваш първо със скочбрайт и шлайфикс и газ. Дотук само това се оказа издържливо. И един съвет който може би знаеш- бяха писали за прахово- да ама не- не всички могат да минат през ваните, просто се прецакват, разни хора разни материали.

Коментар

Алуминия си има друга специфика - боядисва се до 20 минути след като е отстранен окисния му слой. Макар че имам проба с епоксиден грунд и държи здраво върху непочистен алуминий - отгоре може всякакви покрития !

Коментар

Имам един приател със старичко Ауди. Понеже не беше с много добър външен вид, покрай смяната на старите номера, реши да си облепи колата с фолио. Беше я направил доста добре. Просто нямаше забележки. При минаването през каналите в КАТ обаче, един от служителите забеляза, че е с фолио и вдигна патардия. Накараха ни да разлепим фолиото изцяло и казаха, че ако остане дори едно парче, няма да го пуснат да мине. На въпроса "Защо?", ни казаха, че при катастрофа по другата/другите коли нямало да останат следи от боята и това можело да затрудни "специалистите" да докажат, че катастрофата е станала именно с тази кола.
                      Като ги попитахме "Защо тогава много от автобусите на туристическите фирми са с фолио?", ни отговориха - "Вие тях не ги гледайте! Разлепвайте иначе от тук няма да минете!". Разлепихме всичко след което не го пуснаха за лош външвн вид на колата. Само му смениха номера и му дадоха срок 1 месец да си пребоядиса колата. Какво може и какво не, си правете изводите сами.

Коментар

Какво може и какво не, пише където трябва. Това са абсолютно неправомерни действия от страна тоя, който е говорил тия глупости.

За да ти откажат да минеш на преглед и да ти регистрират колата, трябва да се обосноват, при това законосъобразно. В случая не могат да го направят. И ако всичко друго по колата е в ред, нямат никакво основание да ви връщат.

100% съм убеден че в закона никъде не пише подобно нещо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X