Обява

Свий
Няма добавени обяви.

антикорозионна система

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• антикорозионна система

Ето една "корабна" комбинация на фирмата Marichem използвана във възможно най-суровите условия (морските) с отличен ефект и сертифицирана за това.

Rust Shield Phos - преобразувател
    Plastic Coating - покритие

На автомобили не съм го пробвал лично, но представителя на фирмата производител в Украина продава 2-3 пъти повече от този продукт на местния пазар от колкото цялата гама продукти на фирмата производител (а те са над 100) взети заедно и предназначена за корабите. Характерно е, че покритието се разрежда с вода преди полагане. Гаранцията която се дава на корабите за покритието е между 3-5 години като се използва основно за корозионна защита на баластните танкове. Продуктите се правят предимно в Холандия. Цените са от порядъка на 5-6лв на литър но лошото е че е в баки по 25-30литра. Ще пусна и спецификация и сертификати ако някой то интересува.
    "..there is no substitute for cubic inches.."

До: антикорозионна система

Мен ме интересува и мисля не е проблем да се уговорим колеги да купим една бака 30 кг и да си я разлеем на порции за по джипка

Мерси предварително за полезната информация!

Поздрави,
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
      Мен ме интересува и мисля не е проблем да се уговорим колеги да купим една бака 30 кг и да си я разлеем на порции за по джипка

Мерси предварително за полезната информация!

Поздрави,
      Аз съм "ЗА" ще си поделим една бака с колегите от Бургас
      Очаквам конкретна оферта за цена и доставка.
      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
        Аз съм "ЗА" ще си поделим една бака с колегите от Бургас
        Очаквам конкретна оферта за цена и доставка.
        Да,Бургас чака

Коментар

Тези бои са си за кораби и когато са постоянно във вода може и да са много добри но изкарани на сухо се олющват за половин година . За нашите цели си има други бои, които са много по подходящи .
          Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Тъкмо да питам какво става с тия бои като неса във вода постоянно и колко са яки на механично деиствие - стържене, бутане, жулене и т.н.??

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
              Тези бои са си за кораби и когато са постоянно във вода може и да са много добри но изкарани на сухо се олющват за половин година . За нашите цели си има други бои, които са много по подходящи .
              Не може да се каже, че баластните танкове са постоянно пълни с вода, защото според натоварването на кораба те ту се пълнят ту се изпразват а като правило винаги са частично запълнени т.е. хем боята има достъп до въздух хем постоянно се облива с морска вода.Затова смятам, че няма да е проблем водата(или липсата и) а по скоро механичното въздействие-удари надирания и т.н.
              Николай Папазов

Коментар

Е то недраскаща се боя май още не е измислена. На мен проблема не ми е това. Има части, които никога не се драскат и жулят, но ръждясват зверски.

И аз се включвам за бака. И от двете.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Абе колеги, мнение че боята ще се лющи- и аз мислия така, а е възможно проблема да не е в надраскването й, а във липсата на атхезия. Пробвайте цинковия фюлер на Глазурит. Имат хубава гама от материали за това.

Коментар

Гледам, че на извънбордовия Johnson са твърдо вързани с болт 3 бр. цинкови аноди. В мануала му пише изрично да се проверява галваничния контакт между корпуса(Al сплав) и цинковото парче, поне веднъж годишно, преди интензивна експлоатация. Имайки предвид експлоатацията му в морска вода, която е здрав електролит, явно хората разчитат на добрия стар електроафинитетен ред http://en.wikipedia.org/wiki/Galvanic_series
                    Това ако се приложи към шасито на джипката, което в много случаи, особено зимата, освен че е мокро е и солено, може и да има ефект.
                    LZ1AIV

Коментар

1. Корабните детайли са дебели. Т.е. ръжда при която автомобилна 0.6мм ламарина се пробива - там е "козметична".
                      2. Доста от тия бои не са УВ-устойчиви. Няма и нужда - когато са под водата или по интериорни детайли.

Акрилните бои (масовите автомобилни) изобщо не са слаби, вече съм споменавал че има варианти и с керамични компоненти, устойчиви на износване/надиране.

Коментар

Акрилните бои (масовите автомобилни) изобщо не са слаби, вече съм споменавал че има варианти и с керамични компоненти, устойчиви на износване/надиране.[/quote]

Даи,повече информация за лаковете с керамични компоненти,нещо,производител,вносител.Щото само да споменаваш,полза никаква.
                        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Абе да не изглеждам смешна във Вашите очи, ама май не съм срещала такива лакове, а си мисля че след като следя с интерес новостите в тази индустрия, не би трябвало да ми убегне. Ако наистина знаеш нещо по въпроса и аз ще съм много благодарна ако го споделиш.

Коментар

fakir, къде си?
                            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
                              Гледам, че на извънбордовия Johnson са твърдо вързани с болт 3 бр. цинкови аноди. В мануала му пише изрично да се проверява галваничния контакт между корпуса(Al сплав) и цинковото парче, поне веднъж годишно, преди интензивна експлоатация. Имайки предвид експлоатацията му в морска вода, която е здрав електролит, явно хората разчитат на добрия стар електроафинитетен ред http://en.wikipedia.org/wiki/Galvanic_series
                              Това ако се приложи към шасито на джипката, което в много случаи, особено зимата, освен че е мокро е и солено, може и да има ефект.
                              Това върши работа само при галваничен контакт не само между металите, но и между всички капки на електролита (масивна вода).
                              Капки от напръскано ще си рупат метала безгрижно.

За такива цели има цинкосъдържащи покрития, подобни на бои. (Цинга / Зинга или нещо подобно, съдържа цинк на прах)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X