Обява

Свий
Няма добавени обяви.

полиране на алуминий ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• полиране на алуминий ?

момчета от къде мога да си взема такава четка за дрелка с която се полира алуминий
    и доколкото знам към нея има и едни блокчета нещто като паста но по твърдо
    айде някой да помогне ако знае нещто повече
    изкам да изполирам едни алуминиеви детайли

Ми

намажи ги с натриева основа (суде) течно и след това лакирай че ще се окислат много бързо! Ще стане като ново! Аз така си миех дори испарителя на колата
    4ао
    Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

шарнира ли бре Митков
      прати го при мен в Севлиево, в тия американските заводи за битова арматура ако знаеш какви шлайфове имат, стъкло става, аз мисля да я свърша тази работа зимата ама после незнам дали ще остане така лъскав след води калове пясъци и т.н. или трябва някакво защитно покритие да му се направи
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Опитай с ръчичка! Ем ще ти измалее ръката и няма да пркаляваш с други дейности.
        4ао
        Ендурото и сексът не са шега работа !
        -------------
        Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
        http://crazy-job.com

Коментар

Содата каустик матира а не полира. Всички ецващи методи матират.
          Кви са тия детайли? Да ги полираш ли искаш или да ги чистиш? Полирането сваля размерите, ако трябва да са точни - прецени.
          И химически да е, и механично - през следващите 20 - 300 минути повършността е активирана и ръждясва и се цапа със страшна скорост. Трябва да знаеш кво ще правиш после, и веднага да ги намажеш с подходяща гадост.

Коментар

аз след една заварка на алуминий, първо минах на шлайф за да се заличи що годе заварката а след това го полирахме, и вече няколко месаца не е мръднало, стой си политано, а е изложена на всевъзможни влияния
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

До: полиране на алуминий ?

Гледам че темата е малко стара ама няма нищо имам няколко въпросчета.
              Искам да полирам задната рама на мотора обаче незнам сас какво се получава този белстящ ефект.Чух за някаква паста че ставало със нея ама темите са стари и не са се отичнили точно със какво се търка и каква е пастата.Дали издаржа на тези калища това полиране, дали не се окислява алуминия нещо после от вода.Ако някои е правил такова нещо нека каже как става точно и дали си заслужава, това е наи важното!

Гледам, че темата е малко стара, но имам няколко въпросчета.
              Искам да полирам задната рама на мотора обаче не знам със какво се получава този блестящ ефект. Чух за някаква паста, че ставало със нея, ама темите са стари и не са се уточнили точно със какво се търка и каква е пастата. Дали издаржа на тези калища това полиране, дали не се окислява алуминият после от вода. Ако някои е правил такова нещо нека каже как става точно и дали си заслужава, това е наи важното!
              Последно редактирано от rambo; 06-04-09, 21:59.
              KTM EXC 250 2т.1999г/BETA Tehno 250 Trial/KTM EXC 300 2006.

Коментар

Продават се полиращи пасти има и дискове с кечета за малък флекс.Получава се добър ефект само мисля че ще трябва да защитиш метала с нещо за да не се окислява.Незнам да ли е добра идея след полирането да го пасираш.
                LZ3AG

Коментар

пробвай с диамантена полир паста,също така Turtle правят не лоши полир пасти ,другото което за фино полиране пробвано от мен е бразилския восък,продава се в Шел в жълти кутии като от кит,полира перфектно особено дразнещите драскотини по боята на колите,но е малко скъп ~25лв.

Коментар

Полиращи комплектчета за бормашина съм виждал в магазините МОСЮ БРИКОЛАЖ.Кичета 2..3..- на брои.....и мисля 2 вида пасти...цената май беше ..18-20 лева.Те са за ИНОКС (неръждавейка), но се полира и алуминий.

Коментар

Някой пробвал ли е тези пасти да полира стъкло? Издраска ми се стъклото на дисплея на GPS-a и се чудя как да го полирам.

Коментар

Първоначално публикуван от ACCELERATOR Преглед на мнение
                        Някой пробвал ли е тези пасти да полира стъкло? Издраска ми се стъклото на дисплея на GPS-a и се чудя как да го полирам.
                        С паста за зъби "Поморин" и коланче от войнишки шинел!
                        Така полирахме навремето, сега ползвай някаква паста за зъби - те обикновено имат малко количество фин абразив и вълнен парцал - мисля, че ще стане.
                        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Пробвах с паста за зъби, но нищо не стана... Може би стъклото на екранчето е по-твърдо от нормалното - става въпрос за Garmin 60Csx.

Коментар

Едва ли е стъкло, по-вероятно някаква пластмаса, а не всяка понася полиране. Може и по-лошо да стане, ако е неподходяща за полиране. Единствено акрил/плексиглас/ може да се полира успешно...

Коментар

Всяка пластмаса (и стъкло) може да се полира, но щом питаш по-добре го занеси на някой, който го е правил вече.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X