Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покритие (боядисване) върху алуминий?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Покритие (боядисване) върху алуминий?

Някой правил ли е покритие с някакъв цвят върху алуминий? Става въпрос за нещо различно от праховото, по скоро нещо като оксидиране на метала с цел да се убие блясъка и да проникне в дълбочина!

Праховото не държи, люпи се и пада. Може да го алуксираш, има различни цветове. Или да го боядисаш с епоксиден двукомпонентен грунд. Ако те интересуват подробности (къде, от къде, как и тн.) пиши.
    http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Има. Елуксации, елонгации, оксидации. Всичките са електрохимия, детайла трябва да е отделно от колата.

Коментар

Благодаря, точно такава информация търсех! Става въпрос за рифели от алуминий, ще бъдат отделни.. Къде да търся тези операции?

Коментар

Не знам дали няма да се окаже по-лесно да го направиш сам. Колко са ти големи железата? В малките производства в МЕИ-то правят нещо, ама трябва да питам кво - що.

Коментар

за малки детайли /до 10-20см/ мога да те пратя на едно място където правят перфектни оксидации... после алуминевия "чарк" не може да се реже с флекс диска подскача и се рони...

Al2O3 е един от най-твърдите материали...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от LJ73
              за малки детайли /до 10-20см/ мога да те пратя на едно място където правят перфектни оксидации... после алуминевия "чарк" не може да се реже с флекс диска подскача и се рони...

Как се прави оксидацията?
              2010 CRF 250 R

Коментар

Al2O3 е един от най-твърдите материали
                да затова от него се прави шкурка

Коментар

А черна правят ли? Че от години ми се пречкат едни стойки, малки са, тъкмо повод да се реши и тоя въпрос.
                  Сипват разни гадости по рецепта във ваничката, пускат железцето и пускат ток с таен режим После всички викат ура! и браво!

Коментар

Дай някакви координати! Ще го режа на лазер..Едно време гледах в завода в Шумен как потапяха профилите за дограмата в огромни вани и ги вадеха след известно време тъмни, но това беше по татово.. Сега всичко е на прахово!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk

Дай някакви координати! Ще го режа на лазер..Едно време гледах в завода в Шумен как потапяха профилите за дограмата в огромни вани и ги вадеха след известно време тъмни, но това беше по татово.. Сега всичко е на прахово!
                      детайлите стават чисто черни... ще искам телефон от баща ми и ще го пусна тук...
                      ПС: праховото е боядисване, а това е окисляване... 20-30 нанометра слой
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Праховото е друго. Сега завода го преместиха от Шумен в Илиянци гадните гърци. Не знам дали можеш да се разбереш там да ти свършат работа. За друго място ще питам после една колежка като я намеря.

Коментар

Точно черни искам да ги направя! Можем да съберем всички дреболии и да ги пуснем с една поръчка...

Коментар

Издънка! Човекът който може да каже бил болен((( Обаче утре може да възникне, за да бъде хванат и питан.

Коментар

Елуксиране или алуксиране ( ) на алуминий правят и в бившия радиозавод във Варна, сега Черно море. Данните ми са архивни, но знам, че устройството още работи. Координати и лица за контакт-йок. (Така имам една е- или алуксирана кафеварка тип кубинска в черно , ама по принцип за по-сериозни неща ги използват)
                              На Николай Андреев жена му :)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X